DOLAR 32,5291
EURO 34,9081
ALTIN 2.423,47
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 23°C
Cts 26°C

BU VEFA KAÇ KİŞİYE NASİP OLUR?!! / Ali GENC

23.11.2022
302
A+
A-

Çok duygusal değilim.
Bu özelliğim nedeniyle anne ve babam ile çok yakınlarımın vefatları ile 2 defa ziyaret etme imkanım olan Çanakkale Şehitlikleri ziyaretiyle 1924’deki Mübadelede Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinden Yunanistan’ın Kavala şehrini gidenlerin 2000 yılının Ağustos’unda misafir olduğumuzda yaşları sekseni geçenlerin anlattıklarıyla ve ciğer parem oğlum Yunus Şammas’ımı İstanbul’daki Üniversite okurken kalacağı yurda bırakırken zirveye çıkan duygusallığım geçen hafta Kayseri’de TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel’in anlattıklarıyla tekrar yaşadım.
Geçgel’in anlattıkları gerçekten de dinimizde işaret edilen vefanın ete kemiğe bürünmüşü haliydi!!!
64 YILLIK ÖMRÜM VE 47’YE DAYANAN MESLEĞİMDE BÖYLE VEFAYI NE GÖRDÜM NEDE DUYDUM!!!
64 yaşındayım 1976’da başladığım Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve ile Şereflikoçhisar, Ankara ve İstanbul ile birlikte ülkemizin bir çok ilinde ve Balkanlar ile batı Avrupa’nın 13 ülkesinin ,Gürcistan ve KKTC’de başkentleri de dahil yüzden fazla şehrinde 46 yıldır muhabirlik ve yazarlık yapan ve ömrümüz olursa 40 gün sonra 47 yılına gireceğim mesleğimde bu anlatılanlara şahit olmadığım gibi yakınlarımdan da bu büyüklükteki vefayı duymadım.
Ete kemiğe bürünen vefaya geçmeden önce bu vefanın gösterilmesini sağlayacak hizmetleriyle gönüllere gireni kısacada olsa bilmekte fayda var!
MUSTAFA YALÇIN KİMDİR?
1962 yılında Kayseri’de doğan ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamlayan Yalçın 1983 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra 10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra kurum değiştirerek Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYSU (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak göreve başlayan.
Burada çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 1997-1999 yıllarında KAYSU Genel Müdürü olan.
1999-2015 yıllarında Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği 2015-2016 yıllarında KAY-TUR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.
2017-2018 yıllarında Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulunan Yalçın 2019 Mahalli Seçimlerinde Ak Partiden Talas Belediye Başkanı olarak seçildi.
Konumuz Mustafa Yalçın Bey’in 2019 Mahalli seçimlerinde aday olmasıyla başlıyor.
MUSTAFA YALÇIN KAYSERİ TALAS BELEDİYE BAŞKANI OLUNCA BİNLERCE VAN’LI 895 KM YOLU AŞARAK SEÇİLMESİ İÇİN KAYSERİYE GELEREK KENDİSİNE DESTEK OLDULAR!!!
Mustafa hoca 2017 ve 18 yıllarında Van Büyük Şehir Belediyesinin Genel Sekreterliğini yaparken yılların birikimi olan bilgi ve tecrübesini ”Hakka Hizmetin Halka Hizmet” olduğu düsturuyla Van’da Belediye hizmetleriyle şehirde yaşayanların hayat standardını yükseltirken insanlarında gönlüne giriyor.
Talas Belediye Başkanlığına aday olduğunda Van şehrinin hatırı sayılır binlerce insanı bu yapılanları unutmayarak 895 Km yol kat ederek kendisine destek için Kayseri’ye geliyorlar.
KAYSERİ’DEKİ VAN’LILARLA BİR ARAYA GELENLER OYLARINI BLOK OLARAK VERİLMESİNİ İSTEDİLER!
Van’dan ahde vefanın gereğini yaparak Kayseri’ye gelenler burada ikamet eden hemşerileriyle yaptıkları toplantıda oyların Mustafa hocaya verilmesini istemişler.
Seçim sonunda Van’dan gelenlerin motive ettiği Kayseri’de ikamet eden hemşerilerinin de çağrıya uyarak sağladıkları destekleriyle Mustafa Bey Talas Belediye başkanlığına seçiliyor.
İleride Mevla’mız nasip ederse Talas ilçesindeki hizmetlerini de yazmayı umduğum Mustafa Yalçın hocaya nasip olan ahde vefayla sağlanan desteğin tüm atanmış ve seçilmişlere örnek olması dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.