DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 20°C

VALİ KUMBUZOĞLU’NUN HASSASİYETİ!

23.08.2023
433
A+
A-

Vali Beyin ayağının tozuyla ortaya koyduğu hassasiyeti gerçekten de çok önemli..!
Gösterilen hassasiyetin bir işe nasıl başlanırsa sonunda öyle olacağı gerçeği göz önüne alındığında ise bir o kadarda kıymetlidir.!!!
Yapılanın önem ve kıymetinin Aksaray için ne anlama geldiğinin anlaşılabilmesi için geçmişle kıyasta fayda var.
Bu konuda onlarca haber ile köşe yazısıyla bire bir görüşmelere hatta ilgili ve yetkililerin birçoğunun bizzat olumsuzlukların yaşandığı yere tarafımdan götürülmelerine ve ayrıca da nice hicvedici yazıya rağmen duvardan ses gelmesine rağmen kamunun ve Meslek odalarıyla STK’lardan sesin gelmemesi somut geçmişteki bir kara lekedir.
VALİ, 1 MİLLETVEKİ 3 BELEDİYE BAŞKANI, İGM BAŞKANIYLA ÜYELERİ, MESLEK ODALARI YETKİLİLERİ AKSARAYDA SANKİ HİÇ TARİHİ YER YOKMUŞ EMAJI VEREN MECBURİ YÖN “GÖREME” LEVHALARINI 3 YILDA KALDIRTAMADILAR!!!
Şimdilerde geneli kopyala yapıştırma yöntemiyle yayın organlarını dolduran meslektaşlarımızın aksine geçmişten gelen alışkanlığımızla sürekli olarak yayınlanacak haberleri kendimizin bulması.
Bunu için çevremizdeki olumlu gelişmelerle birlikte olumsuzlukları da inceleme alışkanlığından 2009’un Eylül’ünde Aksaray şehir merkezi ile ana yollardan şehrimizin girişi ile çıkışını gösteren karayollarındaki yön ve kilometre levhalarının 7 sinde sanki şehrimiz içinde ve ilimiz sınırları dahilinde görülmeye değer hiçbir tarihi ve turistik yer yokmuş gibi sadece ”Göreme” isminin yazılı olduğunu görünce “Burası Nevşehir” değil başlığıyla konuyu fotoğraflarıyla da kanıtlayarak haberleştirdim.
HABERE RAĞMEN GEREKENLERİN YAPILMAMASI ÜZERİNE YENİ HABERLERİN YANINDA HERKESLE GÖRÜŞTÜM!!!
Haberin ardından gerekenin yapılmaması üzerine yeni haberler ve köşe yazılarıyla konuyu gündemde tutmaya devam etmenin yanında dönemin Vali ve Belediye başkanını bizzat makamlarında ziyaret ederek, Güzelyurt ve Ihlara Belediye başkanlarına ise Ak Parti genişletilmiş il toplantısında konuyu iletmeme, dönemin il Kültür ve Turizm Müdürüne ,Meslek Odaları yetkililerine bizzat, dönemin İGM başkanına telefonla kendi toprağımızda sahip olduklarımızı yok sayan bu mecburi yön levhalarının kaldırılması dileğimi ilettim.
Bir Milletvekilini ve İki İGM üyesini bizzat götürüp bu levhaları yerinde teker, teker kendilerine göstertmeme rağmen 2011’in genel seçimlerinde Kültür ve Turizm Müdürünün milletvekili adayı olabilmek için istifa etmesinden sonra bu göreve vekaleten atanan ve 12 yıldır görevini göğsümüzü kabartacak başarılarla en iyi şekilde yerine getiren Mustafa Doğan la birlikte bu sıkıntıyı ortadan kaldırmamıza kadar olumsuzluk sürdü.
Reklamcıya yaptırılan ”Güzelyurt-Ihlara” isimlerini mecburi yön “Göreme” levhalarının üstünü kapatarak sıkıntıyı ortadan kaldırdık.
BÖLGENİN MERKEZİNDE VE TARİHTE BAŞKENTİ OLMAMIZI İNKAR EDEN BAĞRIMIZA SAPLANAN VALİ, BELEDİYE BAŞKANI VE BAKANIN KALDIRAMADIĞI”KAPADOKYA 70 KM”UCUBESİDE GECE YARISI OPERASYONUYLA KALDIRILDI
İlimizin hem de merkez ilçesinin ana giriş ve çıkışlarına konan sanki Aksaray genelinde gidilip görülmeye değer hiçbir tarihi ve turistik yer yokmuş imajı oluşturan giriş ve çıkış ile dönüşlerdeki 7 mecburi yön “Göreme” levhasını kaldırdıktan sonra bu defada yine şehrimizin girişine tarihte başkentliğini yaptığımız ve bölgenin merkezinde bulunmamıza rağmen ”Kapadokya 70KM” ucube totemi kondu.
Çanakkale gezisinden meslektaşlarımızla dönerken gördüğüm bu bağrımıza saplanan ve sahip olduklarımızı yok sayan bu ucubenin kaldırılması içinde mecburi yöne “Göreme” levhalarının kaldırılmasındaki gibi onlarca haber ve köşe yazısıyla konuyu gündeme getirmeme, yine konuyu dönemin Valisi’ne ve Belediye başkanı ile Meslek Odaları yetkililerine iletmeme.
İstanbul Feshane de yapılan 2. Aksaray tanıtım günleri öncesi yaptığım” Tanıtım Günlerine Giden Yetkililer Kapadokya 70 KM Ucubesinin Altında Gölgelenerek Gittiler” hicivli yazıma ve konuyu 2015 deki geçici hükümetinin bayramda gelen Aksaraylı bakanına bizzat iletmeme rağmen bağrımıza saplanan bu ucube kaldırılamadı.!
Bu ucubede dönemin Ak Parti Grup başkan vekili İlknur İnceöz’ün bilgisi dahilinde İl Kütür ve Turizm müdürü Mustafa Doğan tarafından yapılan bire bir haberimin olduğu bir gece yarısı operasyonuyla “ Kapadokya 70 KM” cümlesinin üstüne ”Ihlara 40 KM” yazılmasıyla olumsuzluk ortadan kaldırıldı.
ÖNCEKİLERİN AKSİNE VALİ AYDOĞDU İLETTİĞİM METEOROLOJİNİN HAREKETLİ HAVA DURUMU HARİTASINDAKİ OLUMSUZLUĞA GÖSTERDİĞİ HASSASİYETLE “AKSARAY” İSMİNİ YAZDIRTARAK SAMİMİYETİNİ GÖSTERTTİ!!!
Haber seyrederken meteoroloji yetkilisinin hava durumunu önünde anlattığı hareketli haritada komşu illerin isimleri olmasına rağmen Aksaray isminin olmadığını görünce konuyu mesajla Vali Hamza Aydoğdu’ya ilettim.
Mecburi yön ”Göreme” ve “Kapadokya 70KM” ucubelerinde kendisinden öncekilerin ortaya koydukları akla ziyan umursamazlığın aksine kendisine yakışır hassasiyetiyle diğer hizmetlerinin yanında bu konudaki samimiyetini de gösterdi.!!!
Kendisine bilgi vermemden 15 dakika sonra bana attığı görselde haritaya ilimizin isminin yazıldığını gördüm.
VALİ KUMBZOĞLU’DA AYAĞININ TOZUYLA İLETİLEN OLUMSUZLUĞU GÖSTERDİĞİ HASSASİYETLE GİDERDİ!!!
Cumartesi günü hava durumunun haberlerde verilmesi esnasında Meteoroloji yetkilisinin önünde konuştuğu hareketli haritada komşu illerin isimleri bulunurken Aksaray’ımızın isminin olmadığını görünce yeni Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu na mesajla bilgi verdim.
Aynı gün saat 16.00’daki haber bülteninde de aynı olumsuzluğun tekrarlandığını görünce kendilerini yeniden bilgilendirdim.
Pazar gecesi Saat 20.24’de arayan Vali Bey görüşmemizden 50 dakika sonra bana attığı görselde olumsuzluğun giderilerek hareketli haritaya Aksaray isminin yazdırıldığını iletti.
Vali Beye ayağının tozuyla iletilen olumsuzluğun giderilmesi konusundaki hassasiyetiyle işe başlanılmasının sonuna kadar devam edeceği yaptığı başlangıçla bir işe başlanılmasının görevi boyunca devam edeceğine olan genel kanaatle şahsım ve hemşerilerimiz adına teşekkür dileklerimle başarılar dilerim.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.