DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 20°C

YALDIR’IN GERÇEK VE YANLIŞ TENKİTLERİ !!!

19.07.2023
296
A+
A-

Bugün ikisi tüm sağduyulu olanlarla birlikte benimde katıldığım ikisi ise aynı duyuya sahip kişiler gibi katılmadığım İyi Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’ ın eleştirileridir.
TURAN YALDIR’IN EMEKLİ MAAŞLARI KONUSUNDAKİ ELEŞTİRİSİNİN EKSİĞİ VAR FAZLALIĞI YOK!!!
TBMM kürsüsünden genel kurula hitabında eleştirilerini dile getiren İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, ekonominin mevcut durumunun emeklileri derinden etkilediğini.
Ev fiyatlarının ve kira ücretlerinin rekor seviyelere ulaştığı bir dönemde, emekli maaşlarının yetersiz kaldığı en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerekirken hükümetin yetersiz ve adil olmayan maaş zamlarının birçok düşük gelirli ve sabit gelirli vatandaşı zora soktuğunu.
Dünyanın dört bir yanından emekli olan insanların keyifle seyahat ederken, Türkiye’deki emeklilerin ülkemiz içindeki turistik bölgelere gidememesinin üzüntü verici olduğunu dile getirmesi konusundaki eleştirileri kesinlikle doğrudur.
DÖVİZ KURLARI VE BUNA BAĞLI OLARAK YÜKSELEN YAKIT FİYATLARININ OLUŞTURACAĞI DOMİNO ETKİSİNİN SEBEP OLACAĞI FİYAT ARTIŞLARIYLA OLUŞAN ZAMLARLA BIRAKIN %25 EMEKLİ MAAŞ ARTIŞINI MEVCUDU %20 EKSİYE GEÇTİ
Turan Yaldır’ ın TBMM’sinde dile getirdiği ve şu anda sokakta, çarşıda, pazarda, kahvede ve evlerde konuşulduğu gibi bir taraftan döviz kurlarının ortalama 10 liralık artışına birde ÖTV oranlarının yükseltilmesinin de etkisiyle kesinlikle her yere zam ateşi düştü.!!!
Bu ateş öylesine bir ateş ki emekli daha cebine girmeyen %25’lik zammı almadan dövizinin kur artışı ve ÖTV’nin yükselmesiyle oluşan zam dalgısıyla %25 eridiği gibi şimdiden eski maaşı bile en az %20’de eksiye düştü.!!!
YALDIR’IN YILLARDIR DİLLENDİRDİĞİM AKSARAY’DAN DÜZ BİR HATLA SARIYAHŞİ’YE ULAŞILACAK YOL İLE E.90 DAN İLÇEYE DİREKT YOL AÇILMASIYLA TERMAL SULARI VE MADENLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ ALTINA İMZAMI ATARIM!
Turan Yaldır’ ın Sarıyahşi İlçesi ziyaretinde söylediklerinin başta on yıllardır defalarca dile getirdiğim il merkezi ile bu ilçemiz arasına düz hatla en kestirme yolun yapılması ve yine E.90 karayolundan buraya aynı şekilde direkt bir yolun yapılması konusundaki eleştirisinde yıllarca dile getirdiğim gerçekleri belirtmesi nedeniyle söylediklerinin altına tüm sağduyulu vatandaşlarla birlikte bende imzamı atarım.
İLÇENİN TERMAL SULARIYLA URANYUM’UNUN DEĞERLENDİRİLMESİNİ ÜÇ YIL ÖNCEKİ TOPLANTIDA BELİRTTİM!!!
Doç. Dr. Vali Hamza Aydoğdu’nun Aksaray’da göreve başlamasından 4 ay 12 gün sonra Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ve il birim amirleri Kaymakam Ömer Kıraç, Belediye Başkanı Fatih Ünsal’ında katıldığı ihtiyaçları mahallinde tespit etmek ve yerinde çözüm üretmek için Belediye Konferans Salonunda yapılan toplantıda daha önce bu ilçemiz ile ilgili birçok yazıda dile getirdiklerimin gereğinin yapılması için söz aldım.
Konuşmamda ilçenin Kırşehir Karakurt Kaplıcaları ile aynı özelliği taşıyan termal sularıyla yapılan seracılığın olabildiğince yaygınlaştırılması ve termal turizminde de değerlendirilmesinin yanında ilçedeki uranyum madeni konusunda da gerekenlerin yapılmasını istemiştim.
Tespitleri yapana bakılmadan getirisi göz önüne alınarak dile getirilenlerin gereğinin mutlaka zaman geçirilmeden yapılması gerektiğinden bu konuda söylediklerinin de altına imzamı atarım.
ÜRETİCİNİN ŞİKAYETÇİ OLMADIĞI SÜT FİYATLARININ GÜNCELLENMESİNDEN TURAN VEKİLİN ELEŞTİRMESİ YANLIŞ!!
Turan Yaldır Vekilin süt fiyatlarının güncellenmesi konusundaki eleştirileri ise doğru değil.
Ulusal Süt Konseyi tarafından süt fiyatlarının güncellenmesi konusunda alınan kararla litre başına verilen fiyatın üreticileri memnun ettiğini, üreticinin bu güncellemeden memnun olduğunu üreticilerle birlikte süt üreticilerinin çatı kuruluşu olan Aksaray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin tarafından da teyit edildi.
Başkan Zengin “Ulusal Süt Konseyinin toplantısında alınan kararla yapılan % 35’lik fiyat güncellemesiyle 1 litre sıcak süt için üreticinin eline 11.5 lira geçecek, buna ayrıca nakliye ve soğutma ilave edilecek.” sözleriyle süt üreticisinin yapılan güncellemeden memnun olduğunu belirtti.
TOPRAK MAHSÜLLERİ OFİSİ ÜRETİCİNİN ELİNDEKİ SON TANEYE KADAR HUBUBATIN TAMAMINI ALACAK!!!
Bu orta başlıktaki söz temmuz başında ekin biçilmesine girildiği ilk günlerde dillendirilen ofisin randevuları açmadığı yönündeki şikayetlerin ardından yapılan açıklamada randevuların açık olduğu ve üretilen mahsullerin son tanesine kadarının TMO tarafından alınacağı konusundaki açıklama yeniden kurumun et yetkilisi tarafından verilen sözdür.
Bu açıklamayı ilimizi ziyaretinde Aksaray Ziraat Odasında Başkan Emin Koçak, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav’ ında katıldığı toplantıda iktidar partisinin vekili veya il ile ilçe teşkilatının değil, bizzat Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Güldal yaptı.
Güldal açıklamasında mahsulün son tanesine kadarının kurum tarafından alınacağını belirtmesiyle Turan Bey’in bu konudaki eleştirisi karşılık bulamadı.
Her zaman ve her şartta gerçeklerin söylenip, söyleyene değil söylenen faydasına bakılarak gereğinin yapılması aksinden kaçınılması dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.