DOLAR 32,5304
EURO 34,9073
ALTIN 2.444,05
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 18°C

AKSARAYLI İŞ İNSANLARINA ALMANYA KAPISI BİLİM VE TOHUM FESTİVALİ AMEDSPORLA DOSTLUK!!!

20.09.2023
104
A+
A-

Nankörler faydalandıkları nimeti oluşturan vilayeti ve bu nimetin oluşmasına vesile olanları bilmeseler de 1989’da başlayıp sürekli kazandığı ivmeyle sağlanan itici gücüyle coğrafi konumumuzun birleşmesiyle Aksaray hiperaktifliği yaşayan ülkemizin nadir illerinin başında geliyor.
GAZETECİLERİN HABER SIKINTISI ÇEKMEDİKLERİ İL AKSARAY!!!
Aksaray öylesine hareketli bir yer ki ilçeyken bağlı olduğu Niğde ili mahreçli genel medya oranlarında yayınlanan haberlerin sürekli olarak %60’ını oluşturan Aksaray’ın il olmasından sonra ise oluşturulan enerjiyle gazetecilerin haber sıkıntısı çekmedikleri ülkemizin en nadir il olmasının somut kanıtı bir haftaki gelişmelerdir!!!
İMZALANAN PROTOKOLLE AKSARAYLI İŞ İNSANLARINA ALMANYA VE AVRUPA ÜLKELERİNİN KAPISI AÇILDI!!!
Geçen hafta Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ile Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle hemşehrimiz Mehmet Kocagöl’ün girişimiyle sağlanan işbirliğiyle iş insanlarımıza Almanya kapısı açıldı.
ATSO’da Rıfat Hisarcıklıoğlu Salonunda yapılan toplantı öncesi Darmstad Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Mehmet Kocagöl, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı ile işbirliği protokolü imzalandı.
Protokolüm imza töreninden sonra Aksaraylı iş insanlarında katıldıkları bilgilendirme toplantısında ilimizden Alman ve dolayısıyla ülkemizden Almanya’ya ihraç edilen ürünlerin bu ülkeden Avrupa ülkelerine dağıtımıyla iş insanlarımıza kara Avrupa ile daha çok ticaret, Avrupa ülkelerinde yatırım ile Avrupalı iş insanlarının ilimizde yatırım yapmalarının kapısı açıldı.
BELEDİYENİN DÜZENLEDİĞİ 200 CİVARINDAKİ KATILIMCI KURULUŞLA AKSARAY HAFTA SONU BİLİM MERKEZİ OLDU!!!
Dr. Evren Dinçer döneminde hafta sonu Bilim Merkezi yerleşkesinde Çelik Kanatları gösterisiyle başlanan 2. Bilim Festivalinde 7’den 70’e binlerce kişi bilim ve teknoloji ile buluştu.
İki yüzün üstünde stant ve yüzün üzerinde ulusal, uluslararası ve teknoloji ve bilim firmasının katıldığı festivalde yerli ve milli sanayi ürünleri ziyaretçilere tanıtılırken alanında uzman gözetmenlerle birlikte teknoloji çalışmalarının sergilendiği etkinliğe katılanlar milli ve yerli teknolojilerini uygulamalı olarak görme şansını elde ettiler.
Solo Türk tarafından oluşturulan coşkununda yaşandığı festival katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.
TÜRKİYEDE BİR İLK OLAN TOHUM FESTİVALİ İLE ÜRETİCİLER DAHA KALİTELİ VERİMLİ VE DAYANIKLI TOHUM VE EKİPMANLARLA TANIŞTI!!!
Aksaray’da Ziraat Odası koordinesinde Başkan Emin Koçak’ın girişimiyle dün saat 10’da oda yerleşkesinde başlayan ve Türkiye’de bir ilk olan birçok tohumun sergilendiği bugünde devam edecek olan festivale ilimiz çiftçileri ile birlikte civar illerin üreticileri de büyük ilgi gösterdi.
Festival kapsamında, Tarım Kredi Kooperatifi ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü stantları başta olmak üzere 1000 civarında tohum çeşidinin sergilendiği festivalde tohum üreticileri ile ekim yapan çiftçilerin yanında vatandaşlarında ilgi gösterdiği etkinlikte başta arpa, buğday, çavdar, yonca ve tritikale olmak üzere tohum çeşitleri sergilendi.
Maksadı daha verimli ve dayanıklı tohumları üreticilere tanıtmak olan ve Türkiye’de ilk defa yapılan etkinlik katılımcı ve üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandı.
AKSARAY VE AMEDSPOR KARŞILAŞMASINDA DOSTLUĞUN ÖNE ÇIKMASIYLA PROVAKÖTÜRLÜĞE GEÇİT VERİLMEDİ!!!
Fırsatı ganimet bilenlerin 68 Aksaray Belediyespor ve Amedspor’un pazar günkü karşılaşmadaki muhtemel provokatörlüğü Aksaray İl Emniyet Müdürlüğünün bu konudaki tedbirleriyle oluşan küçük gerilimin önüne geçildi.
Maçtan önce 68 Aksaray Belediyespor Başkanı Tarık Gümüşsoy’un Amedspor Başkanı Aziz Elaldı’yı konakladıkları otelde ziyaret etmesi, Amedspor yönetiminde yer alan iş insanlarının Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş ve arkadaşlarının da iş dünyasından arkadaşları ve dostları da olması ile oluşturulan samimiyetle gerginlik hoşgörüye dönüştü.
68 Aksaray Belediyespor- Amedspor karşılaşmasını yöneticiler ve iki kulüp başkanı Tarık Gümüşsoy ve Aziz Elaldı’nın birlikte protokol tribününde seyretmeleri.
Karşılaşma boyunca iki takım futbolcuları centilmence mücadeleyi sürdürdü. 68 Aksaray Belediyespor –Amedspor karşılaşmasını Amedspor 2-1 kazanmasına rağmen herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması memnuniyetle karşılandı.
Amedspor Yönetim Kurulu da Aksaray’da konakladıkları otelde çekilen fotoğrafın yanında bir de mesaj yayınlayarak, bugün oynanan 68 Aksarayspor maçında takımımızı ağırlayan başta 68 Aksarayspor Yönetim Kuruluna, Aksaray Ticaret Sanayi Odasına ve tüm STK’lara teşekkür ederiz.” demeleri oynan maç ve bu maçı için Diyarbakır’a gidecek sporcularımızın burada aynı şekilde dostça karşılaşmalarında önü açıldı.
Aksaray’ımızın vilayet nimetiyle birleştirdikleri coğrafi konumuzdan gelen avantajımızı en iyi şekilde kullanmaları ve bu yazımıza konu olan başarılara imza atanları şahsım ve hemşerilerimiz adına tebrik ederim.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.