DOLAR 32,5104
EURO 34,9876
ALTIN 2.436,44
BIST 9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 25°C
Az Bulutlu
Niğde
25°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 21°C

SEVAP İŞLEYİP HELALE HARCAYANLA,GÜNAH İŞLEYİP BATILA HARCAYAN AYNIMI?!!!

02.01.2023
297
A+
A-

Asla eve asla aynı olamaz.
Olsaydı Hakkın adaletine ters olurdu!
Herkesin hak ettiğinin karşılığını alacağını ezel ve ebet olan Mabudumuz yüce kitabımız Kuranı Kerimin Zilzilal suresinde açık ve net şekilde belirtiyor.
Atalarımız eskiden sözünü tartmadan sırf laf olsun diye Ramazan Arifesi günü veya akşamı söyledikleri ”Yarın oruç tutanlarla tutmayanlarla eşit olacak ”diyenlere akıl sahipleri karşı çıkardı.
Karşı çıkanlar ”Öyle şey olur mu?!!! ,Hiç oruç tutanlarla tutmayanlar eşit olur mu?!!!
Oruç tutan kişiler bir ay boyunca ellerini uzatacak mesafede olan envaı çeşit yiyecek ve içecekleri çok istemelerine rağmen sırf Allah(C.C.)’ın rızası için yemeyip içmiyor.
İmsak vaktinden akşam Ezanına kadar yiyip içmediği gibi birde nefsini, gözünü, diline de yine aynı şekilde Allah(C.C.)ın rızası için oruç tutturuyor.
Bu fedakârlığı yaparak yemeyi içmeyi kesmesinin yanında nefsine ve vücudunun dil, el, kulak gibi azalarına da oruç tutturanlar Ramazanın sonunda Allah(C.C.)’ın vaat ettiği mükâfatı alarak göğüslerini gere gere bayram yaparlar.
Farz olan orucu dinin kabul ettiği hiçbir mazeretleri olmadan yiyenler ise boylarınca günaha battılar.
Bu orucu bilerek isteyerek terk eden, yine bu arada yeme içmeyi terk etmedikleri gibi birde azalarına da oruç tutturmayanlar bu nedenle de bayram yapmayı da hak etmemiş olmalarının yanında oruç tutanlarla asla eşitte olamazlar.!!! “ derlerdi.
ORUÇ TUTANLARLA TUTMAYANLAR NASILKİ EŞİT DEĞİLLER İSE ONCA İKAZA RAĞMEN DİNİMİZDE KUTLANMASI YASAK OLAN YILBAŞINI GAYRİMÜSLİMLERLE BİRLİKTE İDRAK EDENLERLE ETMEYENLERDE EŞİT OLMAYACAK!!!
Daha önce bu konudaki birçok yazılarımda veya bu konuyu dinimizin ana kaynaklarına dayanarak dile getirenlerinde belirtikleri gibi dinimizin engellenmesi için ellerinden geleni ardına koymamalarına, ayrıca da bizim dinimizi din bile saymayan, bu nedenle de dinimizin hiçbir gününü bilmelerine rağmen bunu umursamayan.
Bu umursamazlıklarıyla dinimizce kutsal sayılan gün ile gecelere zerre kadar değer vermeyenlerin dini bir bayramı olan Noel’in devamı niteliğindeki Yılbaşı kutlamasının dinimizde olmadığı yönündeki İlahi emre.!!!
Evvelki Cuma günü Türkiye’deki tüm Camilerde verilen hutbede bu konunun anlatılmasına ve bu hutbeleri sayfalarına taşıyan yazılı ile internete medyası yanında Radyolar ile TV kanallarında verilen onlarca haberi umursamayarak maalesef Hakkın emrine karşı gelerek yapılmaması isteneni yaptılar..
Yaptıkları dinimiz tarafından yasaklanan kutlamada içilen içkiler ,oynanan kumarlar ile çam katliamı ve Hakka yani helale harcanacak paralarının batıla harcanması da dahil daha nice haramları yaptılar.
Bu kesin yasak emrini umursamayanların aksine sayıları bu kutlayanların binlerce misli olanlar ise dinimiz tarafından kutlanması yasaklandığından dolayı kutlamayanlar hem yasaklandığı için haram olanı işlemediler hem bu yasak için harcama yapmayarak tamamı israf ve haram olan harcamadan kurtuldular.
2022 yılının 2023 yılına bağlandığı saatte haddi aşarak gayri Müslimlerin dini bayramlarının finali olan yılbaşını kutlayanların titreyerek kendilerine gelerek yaptıklarına işledikleri günahı bir daha işlememek üzere yaptıklarına tövbe ederek asıllarına dönmeleri.
Bu kararlarıyla gelecek senenin yılbaşı saatinde aynı suçu işlemeyerek bunun sebep olduğu maddi ve manevi günaha girmekten kurtularak Ulu Yaratanımızın rızasına uydukları için onun taktir edeceği sevaplara kavuşmaları dileğiyle 2023 takvim yılının hayırlara vesilesini Mevla’mızdan niyaz ediyorum.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.