DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Meralarda gübreleme çalışması

Meralarda gübreleme çalışması
04.01.2023
284
A+
A-

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce  “Islah ve Amenajman Projesi” uygulanan yerlerde meralarda gübre çalışması yapıldı.
Çalışmaları yerinde inceleyen İl Müdürü Asım Baş’a , Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Ali Solak, İçmeli Köyü Muhtarı Abdullah Özkaymak, mera biriminde görevli teknik personel ile vatandaşlar eşlik etti. Meralık parsellerde gübre atım işlemini gerçekleştirdiklerini söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş,’ proje kapsamında İçmeli Köyünde bulunan mera alanlarına gübre atımı gerçekleştirildi. Meraların verimini artırmak için bakanlık olarak ‘Islah ve Amenajman Projesi’ uyguladığımız yerlerde gübreleme çalışmalarının yanında, münavebeli otlatma yapılmasını sağlayarak, ilkbahar erken ve sonbahar geç otlatmayı önlemek adına çiftçilerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamak için yem bitkileri ekim desteği verdik. Toplam maliyeti 203.000 TL olan projenin %85 i Bakanlığımız mera ödeneğinden karşılanmıştır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.