DOLAR 32,5863
EURO 34,7960
ALTIN 2.509,75
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 28°C

Ayhan Şahenk Vakfı’nın eğitim desteği aralıksız sürüyor

Ayhan Şahenk Vakfı’nın eğitim desteği aralıksız sürüyor
13.01.2023
439
A+
A-

ÖZEL HABER / İsmet ÜNVER

Doğuş Grubu’nun kurucusu merhum Ayhan Şahenk’in “Yatırımların en büyüğü insana yapılan yatırımdır” sözleri ışığında 1992 yılında kurulan Ayhan Şahenk Vakfı’nın Niğde’de eğitime verdiği destekler aralıksız devam ediyor. Memleketlerine her türlü desteği sağlayan Ayhan Şahenk Vakfı’na ve Şahenk Ailesine teşekkür eden Niğdeli vatandaşlar, hemşerimiz Niğdelilerin Şah babası merhum Ayhan Şahenk’i ise rahmetle anıyor. Şahenk’in veliahtları oğlu Faik Ferit Şahenk, kızı Filiz Şahenk, eşi Deniz Şahenk ise devraldıkları bayrağı daha da yükselterek büyük hizmetlere imza atıyorlar. Doğuş ailesi olarak sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya örnek olmaya devam ediyorlar. Ayrıca  Ayhan Şahenk Vakfı’nın yaklaşık 30 yıldır Genel Müdürlüğünü yapan Vakıf Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, Niğde’ye göstermiş olduğu hassasiyet ve başarılı çalışmalarından dolayı Niğdeli vatandaşlar tarafından büyük takdir toplamaya devam ediyor.

Merhum Ayhan Şahenk tarafından kurulan; eğitim, kültür, sanat, sağlık, çevre, spor ve sosyal yardım alanlarında topluma hizmet etmek amacıyla çok sayıda projeyi hayata geçiren Ayhan Şahenk Vakfı Niğde’de eğitim ve sağlık alanındaki bağış ve desteklersürüyor.

Bu kapsamda Ayhan Şahenk Vakfı’nın bağışı ile tefriş edilmiş olan ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun 23/08/2021 tarihli kararı ile Tıp Fakültesi’nde kurulan “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Ayhan Şahenk Vakfı Aktif Öğrenme Merkezi 2021-2022 eğitim-öğretim yılında hizmete girdi.

Niğde Ayhan Şahenk Vakfı Aktif Öğrenme Merkezi bünyesinde bulunan Simüle Hasta Eğitim Birimi’nde gerçeği ile birebir aynı özellikte; 6 adet muayene/ hasta görüşme odası simüle edilmiştir. Yaratılan öğrenme ortamı, öğrencilerin klinik karar verme becerilerini ve özgüvenlerini geliştirerek tıp hekimi olmalarında büyük bir katkı sağlamaktadır. Fakültemiz Simüle Hasta Laboratuvarımızda uygulama sırasında simüle hastadan rolünü oynaması, öğrencinin davranışlarının gözlenmesi, görüşmenin tümünün kontrol listesi üzerinden değerlendirilmesi ve öğrencilere kurallarına uygun geribildirim verilmesi gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Tıbbi Beceri Eğitimi Laboratuvarları’nda yer aldığı Aktif Öğrenme Merkezi’nde Tıpta klinik beceri eğitiminin laboratuvar koşullarında uygulanması; becerilerin, insancıl yaklaşım kavramı benimsenerek modeller, maketler, simülatörler, video ve bilgisayar programları ve simüle hastalar yardımıyla kazanılmasına, her becerinin gerektiği kadar tekrar edilmesine, hata yapılıp düzeltilmesine, her beceri için öğrenciye geribildirim verilebilmesine ve hastalıklarınsimüle edilmesine olanak sağlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda  Tıp Fakültemizde “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Ayhan Şahenk Vakfı Aktif Öğrenme Merkezi”nde 2 adet Tıbbi Beceri Eğitim Laboratuvarı kurulmuş, bu laboratuvarlarda; kan alma, ilaç, serum vb uygulama için intravenöz girişimlerin erişkin, çocuk, bebek tipi maketlerde öğrencilerin eğitiminde kullanılması sağlanmıştır. Yine intraarteryel, intramuskuler, intradermal ve subkutanenjeksiyon, intratrakealentubasyon maketlerinde öğrencilerimiz bu tıbbi becerilerini kazanabilmekte.

Son olarak Ayhan Şahenk Vakfı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine renkli dopplerdental ultrasonografi cihazı bağışlandı. Şahenk Vakfı,Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde yeni kurulan Diş Hekimliği Fakültesi’ne eğitime başlayabilmesi ve hasta muayenesi için ihtiyaç duydukları Renkli DopplerDental Ultrasonografi cihazı bağışlandı.

Geçtiğimiz aylarda yine Ayhan Şahenk Vakfı, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Polikliniğine tedavi hizmetlerinde kullanılmak üzere teknolojik tıbbi cihaz ve sarf malzemesi bağışında bulunmuş, son teknolojik tedavi cihazlarının bağışlanması ile birlikte yeni oluşturulan göz polikliniğini hizmet vermeye başlamıştı.

Bağış sayesinde; “(1) Otomatik refraktometre Topcon KR 8900, 2) Otomatik Levha Projektörü Topcon ACP-7 (Seyyar),      3) Otomatik Levha Projektör Topcon ACP-B,  4) Streit Applanasyon Tonometre Haag Street (göz tansiyon ölçüm cihazi), 5 Topcon Screenoskop (Göz Tarama Cihazı), 6 Bilgisayarlı Tonometre Topcon CT-80, 7) Lensmetre CL-300, 8) Binoküler dolaylı oftalmoskop ID-10, 9) Oftalmaskop – Retinoskop (Welch Allyn duvara monte), 10) Topcon KB – 10 Klavye N/ ACP- 7 Kontrol edici, 11) Biomikroskop oftalmik stand  IS- 80 WN- T Kollu ( Yarık Lamba SL- 3C), 12) Skiaskopi Cetveli, 13) Yakın Eşeli, 14) Çerçeveli Gözlük Çantası, 15)Çerçeve 2 adet (erişkin ve çocuk), 16)78D lens, 17)20D lens,  18) Üç aynalı lens, 19) Ischiara renk kitapçığı, 20) Fly test, 21) Foropter, 22) 3 adet acil tıbbı yardım çantası,  23) 1 Adet Schiller Fred Easy erişkin ve pediatrik pedli defibrilatör, 24) 2 Adet negatoskop) gibi tıbbi cihazlar hastane bünyesine kazandırılmıştı.

Toplumun birçok kesimine farklı projeler geliştiren Ayhan Şahenk Vakfı, her yıl geleneksel hale getirilen Niğde ve ilçelerinde bulunan binlerce orta öğretim öğrencilerine giyim ve eğitim yardımında bulunuyor.

Vakıf ayrıca Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencilerine verdiği karşılıksız öğrenim bursu miktarı 600 TL’den 1000 TL’ye yükselti.

Öte yandan Ayhan Şahenk Vakfı’nın her yıl geleneksel olarak ramazandan önce ve ramazan süresince yaptığı sosyal yardımların hazırlıkları da başladı. Şahenk Vakfı, Ramazan ayı boyunca Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu uygulamalı yemekhanesinde yemek verecek.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.