DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 17°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
17°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 24°C

KURAN’A YAPILAN ALÇAKLIĞIN EDENİN YANINA KALMAMASIYLA TÜRKİYENİN ÜRETEREK GELİŞEN İLİ KONYA!!!

23.01.2023
248
A+
A-

Rusya’ya karşı sınırlarını NATO şemsiyesi altına girerek güvence almak isteyen İskandinav ülkesi İsveç’te meydana gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve şahsında ülkemize karşı PKK tarafından yapılan ülke polisi tarafından yapanlar hakkında işlem yapılmayan alçak provokasyonun külleri soğumadan tüm İslam aleminin tepkisine sebep olan bir alçaklık hem de akla ziyan şekilde fikir hürriyeti bahane edilerek İsveç Polisi’nin gözetimiyle korumasın da gerçekleştirildi.
Yapılan alçaklıkla ülkemizle birlikte yeryüzündeki 2 Milyar Müslüman din kardeşimizin kutsal kitabımız olan Kuranı kerim yine İsveç Polisinin koruması altında ülkemizin Stockholm Büyükelçiliği önünde yakan ismiyle sayfayı kirletmek istemediğim Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi liderinin yaptığı asla yanına kar kalmamalı.!!!
CUMURBAŞKANI,MECLİS BAŞKANI,DIŞİŞLERİ VE SAVUNMA BAKANI,AK PARTİ VE MUHALFETTEN SERT TEPKİ!!!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM başkanı Mustafa Şentop Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma bakanı Hulusi Akar başta olmak üzere hükümetin tüm üyeleriyle birlikte Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, parti sözcüsü Ömer Çelik’le birlikte muhalefet tarafından da lanetlendi.
Yapılan alçaklığa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu Deva Partisi lideri Babacan
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamayla kınarlarken, birçok Meslek kuruluşu ile STK tarafından başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ülkemiz genelinde aynı tepkiyle yapılan alçaklık kınandı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın çağrısıyla Pazar günü sabah Camilerde bir araya gelen milyonlar Kuranı kerim okuyarak birlikte sabahı Namazını kıldılar.
KKTC, PAKİSTAN,SUUDİ ARABİSTAN,KUVEYT,ÜRDÜN VE İ.İ.T DENDE VERİLEN SERT TEPKİYLE EYLEM KINANDI
İslam ülkelerinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ,İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha’nın yanı sıra Pakistan, Suudi Arabistan Kuveyt ve Ürdün Dışişleri bakanlıklarından yapılan açıklamayla yapılan insanlık dışı eylem ve buna izin veren İsveç hükümeti kınanandı.
EYLEMİ YAPANIN İSMİ KULLANILARAK REKLAMI YAPILMADAN İSVEÇ’E KARŞI MUTLAKA YAPTIRIM UYGULANMALI!!!
Yapanın isminin söylenerek yapılan kınamaların bu alçağın dolaylı olarak reklamının yapılacağı bilinciyle ismi kesinlikle kullanılmadan tepki gösterilmesinin yanında başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere tüm Müslüman ülkeler ile İslam İş Birliği Teşkilatı tarafından bu şerefsizliği yapanın ve buna göz yuman hatta koruma sağlayan İsveç hükümetine mutlaka maddi ve manevi yaptırımlar uygulanmalı.
Bu ülkelerdeki Büyük elçiler geri çağırılmalı, Avrupa Konseyi ,Avrupa Parlamentosu ,Avrupa İnsan Hakları mahkemesiyle Lahey Adalet divanının yanında BM nezdinde yer göğü inleten tepkiler gösterilip mutlaka davalar açılarak bu alçaklığı yapanın ve ona izin verenin yanına kar kalmasına asla izin verilmemeli.
Gerekenin en ağır şekilde meşru çerçevede gerçekleşmesi dileğiyle.
DEMİR YOLLARI KAVŞAĞINA GELMESİYLE TİCARETTE BÖLGENİN ÜRETEREK GELİŞEN İLİ KONYA!!!
Cuma’dan devam.
1909 yılında Konya eşrafı Şirket-i İktisadiye-i Milliye adıyla komandit şirket yapısında milli bir banka kurulmuş, bankanın adı I. Dünya Savaşı sırasında Konya Milli İktisat Bankası olmuştur.
Kurulan bu şirketler büyük bir dayanışma içerisinde çalışarak bölgedeki, yani Konya ve civarında yatırım ve sermayeyi hareketli hale getirmiştir.
Konya, ticarî yönden doğu-batı, kuzey-güney Anadolu ulaşımının; dolayısıyla Anadolu ötesi yolların kesiştiği bir güzergâhtadır.
1896’dan itibaren Berlin-İstanbul Bağdat hattının Konya’ya ulaşması önemli bir gelişme olmuştur.
Konya Ticaret Odası o dönemki nizamnâmesi gereği olarak Konya merkezinde 1909 yılında Ticaret Borsası açar.
Borsanın tam adı; “Ticaret ve Sanayi ve Zahire Borsası’dır.
Buradaki gaye “ticarî muameleyi intizama sokmak ve memleketin ilerlemesine hizmet” etmektir.
Başlangıçta sanayi odasını da bünyesinde barındıran ticaret odasına ziraat odasının bir hükümet politikası olarak ilave edilmesi ile yönetimdeki azınlık ağırlığı düşürülür.
1920’lere gelindiğinde artık Konya; Eskişehir üzerinden Ankara ve İstanbul’a (kuzey); Afyon üzerinden İzmir’e (batı), güney-doğu istikametinde de Mersin ve Adana’dan İskenderun’a kadar uzanan demiryolu hattı üzerindedir.
Bu yollar Konya’yı; ticaret, ilim merkezlerine bağlayan en hızlı hattı oluşturmaktadır.
Tüccarlar, “Şimendüfer Kampanyası” eliyle İstanbul’dan aldıklarını Konya’ya göndermektedirler.
1920 YILINDA KONYA ANADOLUDAKİ 76 ANONİM ŞİRKETİNDEN 19’UYLA EN ÇOK ŞİRKETE SAHİP VİLAYETİYDİ
1920 yılında Anadolu’da 76 anonim şirket vardır.
Konya 19 anonim şirket ile Anadolu’da en çok anonim şirkete sahip olan ildir.
Aynı yıl İzmir’de 11; Aydın, Bursa ve Kütahya’da 3’er; Kayseri, Ankara ve Eskişehir’de 2’şer; Erzurum, İzmit, Afyon, Kastamonu, Niğde, Manisa ve Trabzon’da 1’er anonim şirket bulunmaktadır.
1925 YILINDA ORTA TİCARET OKULUNU AÇAN KURUM GÜNÜMÜZ FUARININ TEMELİ OLAN İLK SERGİYİ AÇAN YERDİR
Konya Ticaret Odası, 1925’te ticaret orta mektebini açmış, borsalar yanında günümüzün fuar anlayışı ile düzenlenen ilk sergisiyle ticarî hayata canlılık getirmeye çaba sarf etmiştir.
1926’ya kadar Ticaret Odası, eski kanun ve yönetmeliğe göre faaliyetlerini sürdürür.
1927 Aralık ayında merkez Ticaret Odası’na, altı kaza odaları bağlanarak merkezî idare anlayışı pekiştirilir.
Oda 1950’den sonra yeni dönem anlayışına uygun olarak kanun ve yönetmelik itibariyle yeniden yapılandırılır.
25 Nisan 1974 tarihinde 8 meslek grubunda toplanan 165 sanayici üye ve 200.000 liralık bütçe ile Konaltaş İşhanı 4. katta bir dairede Konya Sanayi Odası kurulup faaliyete geçirilir.
Konya Ticaret Odası’nın bilinen en eski binası Eski Tellal Pazarı karşısındaki Çıkrıkçılar içinde bulunan iki katlı binadır.
Bu binada 1925’li yıllardan 1953 yılına kadar hizmet verdiği bilinmektedir.
Üye sayısı ve hizmet alanı genişleyen Konya Ticaret Odası buradaki bina yetersiz kalınca 1954 yılında Kayalı Park’taki Merkez PTT binası arkasındaki Türk Hava Kurumu binasına taşınır.
Oda 1983 yılında Büyükşehir Belediyesi karşısındaki satın aldığı arsaya kendi hizmet binasını yaparak o tarihten bu yana bu binada hizmet vermektedir.
Bugün, Konya Ticaret Odası 70 Meslek Komitesi ve 20 binin üzerinde üyesiyle Türkiye’nin en büyük 6. odası unvanına sahiptir.
Şu anda Akademik eğitimi ile ilin ve bölgenin dinamosu olmayı bilimselleştiren ve ilin şu anki akla gelebilen her türlü sanayi iş kolunda özellikle tarım ve Savunma sanayisinde mesleki OSB’lere sahip hale gelmesinin önderi olan Konya Ticaret odasının yönetiminin samimiyetin gelen başarısının payidar olması dileğiyle kuruluşundan günümüze kadarki başarılarda emeği olanlardan vefat edenlerine Rahmet yaşayanlara ise sağlıklı imanlı uzun ömürler niyazımla başarılarında devamını diliyorum.
Tüm din kardeşlerimizin bugün başlayan rahmet mevsimi Üç aylarını da bu güzel mevsimden hakkıyla yararlanılması dileğiyle canı gönülden tebrik ediyorum
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.