DOLAR 32,4756
EURO 34,7626
ALTIN 2.478,14
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Parçalı Bulutlu
Niğde
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

ADAY YAPILDIKLARINDA PARTİLERİNE PUAN KAZANDIRACAK OLANLAR!!!

08.02.2023
266
A+
A-

Cuma’dan devam.
Cuma günkü yazımda vatandaşlarımızın 14 Mayıs Seçimleriyle ilgili tespitleriyle birlikte duygularındı ortaya koyan analizde önce ülkemizin 81 ilinin en fazla nüfusa sahip olanlardan başlayarak en aza doğru büyük şehir statüsündeki illerini.
Daha sonra ise Büyük şehir statüsünde olmayan 51 ilin seçimin sonucunu etkilemede hangi kıstasların etkili olacağını ve bu çerçevede kimlerin aday yapılması halinde partilerine zarar vereceğini yine milletimizin ağzından belirtmiştim.
Bugün ise aday yapılmaları halinde başarı hikayeleri bulunduğundan partilerine faydalı olacaklara Aksaray özelinde yazıyorum.
AYDIN, AYDOĞDU, EREL,KAŞLI,ALTINSOY, AKTÜRK,ERTÜRK ,ÖZKAN KUYUCU’NUN BAŞARI HİKAYELERİ VAR!!!
İyi Partiden aday adaylığın açıklayan Orhan Aydın başta 1980’le siyasete atılması arasında geçen çeyrek asır boyunca Konya’ya tedavi için giden Aksaraylıların öncelikle genel sekreteri olduğu Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, ardından ise bu ildeki diğer sağlık kuruluşlarında akla gelen tüm tedavilerini yaptırması.
Aksaray Üniversitesinin temeli olan Meslek Yüksek Okulunu 1986-87 Eğitim öğretim yılında kurdurarak eğitime açtırması.
ANAP İl başkanlığında ise temellerini tehdit eden ve tüm duvarları nemlenen Ulu Caminin yeniden yapılırcasına restorasyonuyla sağlamlaştırılmasını gerçekleştirmesi, Aksaray’ın doğalgaza kavuşturulmasını sağlayan vanayı dönemin Enerji bakanını getirerek koydurtması, Polis Meslek okulunu kapatmaktan kurtarması Türkiye geneline ayrılan Yeşil Hat ödeneğinin %85’ini Aksaray’a harcanmasını sağlayarak şu anda tarımda gelinen seviyenin oluşmasını sağlamasıyla, Laikliği Komünist Arnavutluk lideri Enver Hoca yorumuyla dindarla zulüm eden laikçilerin şerrinde dini cemiyet ve vakıfları koruması başta olmak üzere il geneline kazandırdıklarıyla hizmet destanları yazdı.
Cengiz Aydoğdu yüksek öğretimi boyunca yaz aylarında sürekli olarak Aksaray’da çalışarak irtibatını kesmemesi ,Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünde kendisine ulaşan tüm hemşerilerinin istenen hizmeti almalarında yardımcı olması.
2017Genel seçimlerinden itibaren tek başına Aksaray’ın sıkıntılarının aşılması ve istenen yeni hizmetlerin tamamı olmasa da önemli bir çoğunun gerçekleştirilmesini sağlamasının yanında merkez ilçe ile ilçe ve belde belediyeleriyle il Özel İdaresinin ihtiyaçlarını maksimum şekilde gerçekleştirilmesindeki katkıları.
Aksaray içme suyu sıkıntısının ortadan kaldırılabilmesiyle Aksaray tarımının can damarı olan DSİ sağ ve sol sahil kanallarının kapalı hale getirilmesi için kuruma gereken ödenekleri sağlaması başta olmak üzere vicdan sahiplerinin şahit oldukları başarıları sağlayandır.
Ayhan Erel Milletvekili seçilip yemin törenin ardından var gücüyle bulabildiği her fırsatta meclis kürsüsünden, oturduğu yerden, meclis komisyonlarında Aksaray’ın tüm meselelerini var gücüyle gündeme getirmesinin yanında ilgili bakanlara verdiği yazılı önergeler ve medya aracılığıyla sürekli Aksaray’ın istikbalini ilgilendiren meseleleri sürekli zinde tutulmasını sağlaması ,meseleleri gündeme getirmekle de kalmayarak çarelerini de söyleyendir.
Ramazan Kaşlı kendisinden önceki Milletvekili Osman Ertuğrul’un aksine Milletvekili seçilmesinden sonra defalarca Meclis kürsüsünden Aksaray’ın meseleleriyle çarelerini belirtmesinin yanında ziyaret ettiği bakanlar ve diğer ilgililere ilin meselelerini aynı şekilde ileterek bu sıkıntıların giderilmesine yaptığı katkının yanında meselelerin çözümü için kamuoyuna yaptığı açıklamalarla da zinde tutulmasını sağlayandır.
Hüseyin Altınsoy İl başkanlığı esnasında Aksaray’ın iki ilçelik sıkıntısının ana sebebi Aksaray-Ulukışla demiryolu hattını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu yerde her vesileyle gündeme getirmesi başta olmak üzere birçok konuda girişimlerde bulunması ve ilimizin yatırım ile ödenek meselelerin milletvekili Aydoğdu ile de iş birliği yaparak bunların çözümünü sağlamasından
Mahmut Aktürk Aksaray’daki küçükbaş hayvan sayısının artmasıyla hayvancılık yapanların çalışmalarının karşılığını almaları için ortaya koyduğu çalışmalar ve adaylık açıklamasında yanında yer alıp destekleyen Hamit Özkök ve Emin Koçak ve diğer Tarım platformu üyeleriyle birlikte dış havzalardan ilimize su getirilmesi başta olmak üzere birçok konuda ortaya koyduğu samimi çabalarına kamuoyumuz tarafından şahit olunandır.
Ali Abbas Ertürk CHP il başkanlığı görevine gelmesinden milletvekilliği adaylığı için istifa etmesine kadarki zamanın tamamını en iyi şekilde kullanarak 2 defa partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu olmak üzere defalarca partisinin onlarca milletvekilini Aksaray’a getirerek ilimizin nabzını tutması.
Tespit edilen meselelerin Mecliste gündeme getirilmesinin yanında OSB başta olmak üzere bayan vekilin nüfuz kullanmasıyla ilgili olarak ortaya attığı iddialarının kamuoyundan da destek görmesiyle Saçı bitmedik yetimin malını millet lehine çevirtilmesini sağlayandır.
Avukat Sinan Özkan 2002-7 arasında Aksaray’ın sayısal ve nitelik yönüyle geçmiş çeyrek asırda alınabilen hizmetlerin gerçekleştirilmesindeki payın sahibi olan Ak Partinin o dönem merkez ilçe başkanlığındaki başarılarından.
Fehmi Kuyucu çocukluk arkadaşım Yaka bağlardaki bağ komşumuz ve merhum Emine ebemin arkadaşı olan merhum Zahide ninenin torunu özü sözü bir olan sahip olduğu tertemiz siyasi geçmişi ve iş insanlığı göz önüne alındığında verilecek siyasi yetkiyi aynı şekilde hemşerilerimizin hizmeti için kullanacak olmasından.
Vasıflarıyla başarılarının özetini sunduklarımın partilerinde aday olarak sıraya konmalarıyla hiç bir başarı hikayeleri olmayanlara göre seçime onlardan önde başlayacaklar.
Başarı hikayeleriyle ilimizle ve ilimizdeki vatandaşları sevdiklerini ortaya koyanların yaptıklarının yapacaklarının teminatı olacağı gerçeğiyle oluşacak sinerjiyle ilk sıraya konanların kazanma ihtimalleri yüksek olmasının yanında başarı hikayesi olanlardan ikinci sıradan itibaren listeye konanlarda başarı hikayeleriyle partileri için bir kaldıraç görevi yapacaklarından da kimsenin şüphe olmasın.
Ülkemizde birlik ve dirlikle sağlanacak irilik için siyasi partilerinde listeye liyakatlileri almaları, milletimizin fertlerinin de tüm taassuplardan arınarak sandığa gitmeleri dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.