DOLAR 32,5435
EURO 34,8563
ALTIN 2.436,22
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 27°C
Az Bulutlu
Niğde
27°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 26°C
Paz 25°C

TİGAD Genel Başkanı Geçgel: Devletimiz tüm gücüyle deprem bölgesindedir

TİGAD Genel Başkanı Geçgel: Devletimiz tüm gücüyle deprem bölgesindedir
10.02.2023
195
A+
A-

TİGAD Genel Başkanı Geçgel: Devletimiz tüm gücüyle deprem bölgesindedir
İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, 10 ili etkileyen büyük Kahramanmaraş depremine ilişkin yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Geçgel, “Devletimiz tüm gücüyle deprem bölgesindedir. Tüm ekipler üzerine düşenin fazlasını yerine getirmektedir.” dedi.
TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel, İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ta afet koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Geçgel, bölgedeki izlenimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgede devletimizin yoğun çalışmasını bizzat müşahede ettim. Devletimiz tüm gücüyle deprem bölgesindedir. Tüm ekipler üzerine düşenin fazlasını yerine getirmektedir.” dedi.
“Gün, bir olma günüdür”
Sosyal medyadaki dezenformasyon ve yalan haberlere dikkat çeken Geçgel, bu yalan ve yanıltıcı haberlerin asılsız olduğunu; bu tür beyanlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Okan Geçgel, “Gün, bir ve birlik olma günüdür. Gün, kenetlenme ve el birliği ile bu afetin üstesinden gelme günüdür. Bu tür acı tablolar karşısında ve felaketler sırasında ucuz siyasi polemiklere ve siyasi rant devşirme çabasına girişilmemelidir.” diye konuştu.
“Milletimiz iyi niyetli adımların ve çalışmaların farkındadır”
Son yüzyılın en büyük deprem felaketi ile karşı karşıya kalındığını anımsatan TİGAD Genel Başkanı, şöyle devam etti; “On üç milyondan fazla insanın etkilendiği bir felaket yaşadık. On il ve bunlara bağlı ilçelerde ve köylerde yüzyılın felaketini gördük. Bu büyük afette devletimiz üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmiş ve vatandaşın yanında yer almıştır. AFAD başta olmak üzere tüm kurumlar ve kuruluşlar olabildiğince hızlı hareket etmiş ve bölgede insanüstü bir çaba sarf etmişlerdir. Elbette ki bazı aksaklıklar olmuştur; ancak devlet gücünü ortaya koymuş ve gereken müdahalede bulunmuştur. Deprem ve afet üzerine siyasi rant devşirmeye çalışanlar da olmuştur ama milletimiz feraseti ile tüm iyi niyetli adımların ve çalışmaların farkındadır.”
“Oturduğu yerden ahkâm kesenlerin sözlerine dikkat etmesi gerekir”
“Birlik ve beraberlik içinde yaraları saracağız.” diyen Geçgel, sözlerini şöyle tamamladı; “Bazı siyasilerin nefret içeren açıklamalarını kınıyoruz. Bu zorlu dönemde herkes sorumlu davranmalı ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Benzeri görülmemiş bu afetin yaralarını milli birlik ile sarabiliriz. Devletin topyekûn seferber olduğu bir süreçte ekipler kış şartlarına rağmen mücadele ederken, oturduğu yerden ahkâm kesenlerin sözlerine dikkat etmesi gerekir. Sağduyumuzu ve sükûnetimizi korumak zorundayız. Birlik ve kardeşliğimize zarar verebilecek söz ve davranıştan uzak durmak zorundayız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.