DOLAR 32,5706
EURO 34,8788
ALTIN 2.427,65
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 27°C
Az Bulutlu
Niğde
27°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 23°C
Paz 23°C

ANTAKYA AKSARAY MAHALLESİNDEN 20 KİŞİ AKSARAY İLİNDE

ANTAKYA AKSARAY MAHALLESİNDEN 20 KİŞİ AKSARAY İLİNDE
14.02.2023
223
A+
A-

*Mahalle muhtarı Behçet Akdemir 20 kişiden oluşan ailesi ve yakınlarını mahallesine ismini veren Aksaray iline yerleştirdikten sonra çalışmalara destek için askerden Pazar günü terhis olan oğluyla birlikte mahallesine döndü.

1994 yılında Emek mahallesinin bölünmesiyle kurulan yeni mahalleye askerlik yaptığı ilimizi sevdiği için buranın ilk muhtarı da olan Burhan Çetin tarafından “Aksaray “ismi verilen Hatay ili Antakya merkez ilçesinin mahalle muhtarı Behçet Akdemir depremin ardından ailesini Aksaray’a getirip yerleştirdikten sonra Pazar günü Yavru Vatan Kıbrıs’taki vatani görevinden terhis olan oğlu Burak’la birlikte mahallesindeki çalışmalara katılmak için geri döndü.
AKSARAY MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI FİKRET DAĞ VE GAZETECİ ALİ GENÇ KARŞILADI
Depremden etkilenen ailesini Aksaray’a getiren muhtar Behçet Akdemir’i Aksaray Muhtarlar Derneği başkanı Fikret Dağ ve 1921 yılının sonunda ilimizin ismini taşıyan mahalleyi ziyaret eden yazarımız ve muhabirimiz TİGAD Aksaray il temsilcisi Ali Genç karşıladı.
Gece geldiği Aksaray’da daha önce akrabalarının gittiği Ortaköy ilçesindeki Üniversite öğrenci yurduna ailesi ve yakınlarını yerleştiren muhtar Akdemir’in haber vermesi üzerine kendisini Ağaçlı tesislerinde karşılayan Fikret Dağ ve Ali Genç’e deprem esnasında yaşadıkları hakkında bilgi verdi.
MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI DAĞ” MUHTARIMIZIN AİLESİ BİZE EMANET”
Konu ile ilgili bilgi veren Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ “ Depremden sonra ilimizin ismini taşıyan Antakya’daki mahallenin muhtarı Behçet Akdemir’in beni ve Gazeteci Ali Genç’i araması üzerine ilgiler nezdinde girişimlerde bulunduk.
Depremin ardından ilimize gelerek Ortaköy ilçesindeki Yurt binasına yerleşen yakınlarının yanına ailesini getirerek bıraktıktan sonra bizi aramasıyla kendisini Ağaçlı tesislerinde karşıladık.
Buradaki dinlenme esnasında başından geçenleri anlatmasının ardından arabasındaki eksiklikleri Sanayiye götürerek giderdikten sonra yapılan çalışmalara yardımcı olmak için gideceği memleketine uğurladım.
Konuşmalarımız esnasında Aksaray ilindeki tüm hemşerilerimizle birlikte ailesi ve yakınlarının bize emanet olduğunu belirttik” dedi.
Behçet Akdemir ise Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Dağ ve Gazeteci Ali Genç’e onların şahsında Kaymakam Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir ve KYK yurdu yetkilileriyle tüm Aksaraylılara teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.