DOLAR 32,4873
EURO 34,8520
ALTIN 2.481,07
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Parçalı Bulutlu
Niğde
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

NÖHÜ Yönetiminden Niğde Teknopark’a Ziyaret

NÖHÜ Yönetiminden Niğde Teknopark’a Ziyaret
13.03.2023
158
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Rektörü ve Niğde Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hamdi Doğan, Prof. Dr. Nafiz Tok ve Prof. Dr. Recep Çiçek ile Genel Sekreter Abdulgani Özkan, Niğde Teknopark’ı ziyaret etti. Ziyarette yönetim kadrosuna Niğde Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu da eşlik etti.
Niğde Teknopark’ın güncel durumu ile ilgili bilgi alan Üniversitemiz yönetimi, projelerine devam eden firmaların projelerini yerinde incelediler.
Yeni Nesil ve Yerli Zirai İlaçlama Drone Projesi
Ziyaret kapsamında Pofly Havacılık Teknolojileri A.Ş.’ye yapılan ziyarette firma adına Ar-Ge Mühendisi Harun Varol yerli olarak Niğde Teknopark’ta Ar-Ge çalışmaları tamamlanan yeni nesil zirai ilaçlama droneları hakkında bilgi verdi. Üretimi yapılan 10, 16, 30 ve 50 litre kapasiteye sahip zirai ilaçlama dronelarının imalat süreci ve kullanım alanları ile kullanılan hassas konumlama teknolojileri ve insansız hava araçları üzerine devam eden özellikle savunma sanayi ile ilgili diğer projeler konusunda paylaşımlarda bulunuldu.
Alanında Ülkemizde Tek, Dünyada İkinci Dijital Nişangah Sistemi
Diğer bir ziyaret ise Armszr Ar-Ge firmasına gerçekleştirildi. Firmanın ürünlerinden Ak-Sight hakkında bilgi veren firma yetkilisi İbrahim Hamalaosmanoğlu, projenin Akdaş Silah A.Ş iş birliğinde tamamlandığını, yazılım vb. stratejik bileşenlerinin tamamen yerli ve milli olduğunu, 38/40mm bomba atar silah sistemlerinde kullanılan dijital bir nişangah sistemi olduğunu, aynı zamanda kullanıcıya atış sırasında kullanım kolaylığı sağlayan özellikleriyle ülkemizde tek, dünyada bu alanda ikinci ürün olduğunu belirtti.
Ak-Sight’ın geçtiğimiz aylarda “Ağırlaştırılmış Kalifikasyon Testlerini” başarıyla geçerek milli silahlar envanterine girdiğini ve Özel Kuvvetler tarafından kullanılmaya başlandığını ifade etti. Ayrıca firma tarafından yürütülen bir diğer projenin de İKAP ismini verdikleri KOSGEB destekli İnsansız Kara Aracı Platformu projesi olduğunu ve tamamlanası yakın olan bu projenin neticesinde üretilecek ürünün farklı kullanım özellikleriyle zorlu arazi şartlarında kullanılabileceğini aktardı. Ayrıca orta sınıf kara aracını içeren bu projenin çok yakında saha çalışmalarına başlanacağı bilgisi de verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.