DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 18°C

TARIMLA HAYVANCILIĞI BİTİREN 250.000’İN PAYIYLA 1 MİLYONA YETECEK ALANA HİZMETİN SEBEBİ YATAY MİMARİ!

08.02.2024
62
A+
A-

Pazar gününden devam.
1977-2000 arasında çalıştığım 7 Belediye başkanından Osman Ertuğrul dışındaki 6 Belediye başkanının 5’ ile hem bir birim amiri, hem de gazeteci olarak mesai arkadaşlığı yaptım.
VATANDAŞLARIMIZINDAN GELEN TEKLİFLERİ BİLGİ GÖRÜ VE TECRÜBENİN ELEĞİNDEN GEÇİRİP YAZIYORUM!!!
Memiş Akın döneminde ise birim amiri olmasam da gazeteci olarak yakınında olan birisi olarak bu dönemdeki çalışmalarında şahidi olmamın yanında planlaması ile uygulamasını da yazan olarak 3bilenim.
Diğer 5 Belediye başkanı ile ise kendilerinin sevdiği bir çalışanları olmanın yanında birim amiri olarak ta Belediye Basın ve Halkla İlişkiler ile İstatistik ve Numarataj birimlerini kuran, uzun yıllar Basın ile Numarataj birimlerinin amirliğini yapan.
Halk Ekmeği ise amirliğinde kurumsallaştıran ve kara geçiren olarak Belediyenin işleyişini, Meclis ve encümene tekliflerin yapılmasından alınan kararların uygulanmasına, bütçe hazırlanması ile bütçedeki ihtiyat akçesi ile kalemler arasında transferi imar ve Fen ile Temizlik işleri ile Park Bahçe, gelirlerin sağlanması ile bunların muhasebe birimi tarafından işleyişiyle çalışanların maaşları ile diğer harcamalar için istisna dışında bilen.
Yine çalıştığım zamanda çekilen mali sıkıntıları da yakından bilen olarak vatandaşlarımızdan gelen dilekleri Belediyecilik bilgi ve tecrübesinin yanında Balkanlar ve batı Avrupa’nın ondan fazla ülkesi ve bu ülkelerin başkentleriyle Gürcistan ve KKTC’deki bilgi ve tecrübelerimin süzgecinden geçirerek dilekleri yerine getirenim.
YATAY MİMARİYLE 1 MİLYON HATTA 2 MİLYON KİŞİNİN BARINABİLECEĞİ YERE 250 BİN KİŞİ İÇİN YAPILAN BİNALARLA HER YERİN BETONLAŞMASIYLA GIDADA KENDİ KENDİNE YETEN VE FAZLASINIİHRAÇ EDEN AKSARAY TÜKETİCİ OLDU!!
Vereceğim somut örnek özelde çocukluğumun Aksaray’ının başta Hasas’ ın Harman Yeri, Hacılar Harmanı, Laleli ile Çiftlik, Hürriyet ,Pınar, Ereğli Kapı mahallelerindeki harman yerleri olmak üzere şehir genelinde kurulan harmanlardan şehrimizde yaşayanların hububat ihtiyaçlarının karşılanmasının yanında kalanın ise başta komşularımız olmak üzere ülkemiz genelinin yanında ecnebilere de satılan Buğday, Arpa, Çavdar ve Yulaf borsasının yanında tiftik ve yapağında da ,süt ve peynir ile yağ imalatında ülkemizin önemli bir yere sahip merkezlerindendik.
BİR MİLYON HATTA BUNUN EN AZ İKİ MİSLİ KİŞİNİN YAŞAYABİLCEĞİ ALANA BELEDİYE İLLER BANKASINDAN 250 BİN KİŞİYE GÖRE ALDIĞI PAY VE DİĞER GELİRLERİYLE 8 MİSLİ İNSANIN YAŞAYABİLECEĞİ YERE HİZMET GÖTÜRÜYOR!!!
Bu harman yerleri akla ziyan yanlış anlaşılan yatay mimari zorlamasıyla Aksaray’da alan olarak 1 Milyondan fazla kişinin yaşaması gereken yerde” Bir dağda diğeri bağda” şekilde rahatlıkla tabir edilen mevcut fiili durumla maksimum 250 bin kişinin yaşamasına sebep olan olumsuzluk nüans farklılığıyla ülkemizin genelinde tarımı, hayvancılığı ve meyveciliği de bitiriyor.
YANLIŞ YATAY MİMARİ İLE GÜNÜMÜZ TARIMI BİTİRİLİRKEN GELECEK NESİLLERİN İSTİKBALİDE REHİN ALINIYOR!!!
Her yerin betona dönmesinden dolayı ilimizin merkez ilçesi ile Ortaköy ilçemizde tüm ihtiyaçlarını başka yerlerden satın almak zorunda kalınmasıyla Aksaray merkezi ile Ortaköy’le ilimiz ve Ortaköy ilçemize benzer şekilde diğer illerinde il merkezleriyle bağlı ilçeler ile büyük beldelerin mümbit topraklarının betonlaştırılmasının sebebi geniş alanlar içine yüksek yapılar yerine yatay mimari nedeniyle oluşan zararlar hem günümüzü, hem de gelecek nesillerin istikbalini rehin alır duruma geldi.!!!
Bizde yani Aksaray’da ve bize benzer yerlerde eğer ki zemin müsait ise veya günümüz teknolojisiyle zeminde alınacak tedbirlerle her bir apartman blokunun arasında 100 Metre ve gereğinde daha çok aralıklar olan birbirinin ışığını ve rüzgarını kesmeyen yüksek katlı, yani dikey mimariye geçilerek yüksek binalar yapılmalı.

Fotoğraf altı:
==================
2019’un 8 Şubat’ında başlayan 5 ülkeyi kapsayan seyahatimde o zaman aday, adayı olan Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer Beyi gittiğim Hollanda’nın başkenti Amsterdam ,Belçika’nın başkenti Bürüksel, Lüksemburg devleti ve başkenti Lüksemburg ,Fransa’nın başkenti Paris te ve Almanya’nın Köln, Duisburg, Mannheim ve Hamburg gibi bir çok şehrinde İngilizce ”Aksaray Belediyesi yazan pankartı buraların önemli tarihi binaları ve anıtlarının önünde çektiğim fotoğraflarını attım.
Yine buralardayken bu yerlerin alt yapıları hakkında da kendisini başkan seçildiğinde faydalanması için bilgilendirdim
Bu gezim esnasında 28 Şubat 2019 Perşembe günü Paris’i köylüm ve akrabam Ahmet Göküzüm ile gezerken Fransa Parlamentosu yakınlarında çatısının dubleks olmasından dolayı dikkatimi çekince arabanın penceresinden çekip D.R Evren Dinçer Beye WhatsApp tan atmıştım.

FRANSIZLAR TARİHİ BİNANIN ÇATI KATINI BİLE DUBLEKS YAPARKEN BİZ GÖK YÜZÜNÜ ESİRGİYORUZ!!!
28 Şubat 2019 günü Fransız Parlamentosuna yakın bir yerdeki bu altı dükkan üstü ise mesken veya büro olan tarihi binanın çatısının içi ise iki katlı olarak yapılmış.
Yani elin Fransız’ı binasının çatısın bile en iyi şekilde faydalanılacak şekilde yaparken biz en verimli arazi ve arsalarımızdaki yapılaşmalarda vatandaştan gökyüzünü esirgeyerek çok katlı binalar izin vermeyerek gıda yönünden memleketimizi tüketici hale getirmenin yanında 1 milyon hatta iyi bir planlamayla şu anki mevcut yerleşim yerinde 2 milyon insanın ah geniş cadde ve sokaklar ile ışığı ve rüzgarı engellenmeyen binalarda yaşayabileceği alana 250 bin kişi yayıldığından iller bankasından bu 250 bin kişiye göre para alındığından tabiri caiz ise bir kişiye yetecek gelirle 4 hatta 8 kişinin ihtiyacı karşılanmaya çalışıldığından hizmet götürülmekte zorlanılmasının yanında bir birinin ışığın ve rüzgarını kesen binalarla şehir beton yığınına döndü.
Nice On yılların birikimi olan bu olumsuzlukların bundan sonra devam etmemesi, mevcut yerlerde ise mutlaka akılcı bir rehabilitasyonla bu sıkıntıların olabildiğince milimize edilmesiyle ilimizin geleceğinin ve dolayısıyla gelecek nesillerimizin her yönüyle daha iyi imkanlara sahip Aksaray’ında yaşayabilmelerinin sağlanması.
Bunun yanında gıda güvenliğin inde alınacak tedbirlerle teminat altına alınmasının Belediye başkanı DR. Evren Dinçer’e nasip olmasını istemiştim.
Hemşerilerimizin elçisi olarak onlarla birlikte bir Aksaraylı olarak duygu ve düşüncelerim olan başarıldığında kazancı ve kazananı çok, kaybedenin ise olmayacağı gerçeğinin göz önüne alınarak bu gereğinin Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer ve konunun uzmanı olan akademisyenlerden bilgi alınarak yapılması ve yaptırılması dileğiyle.
Vatandaşlarımızdan Belediye Başkanı Dinçer ‘in” Aksaray İçin Bir Fikrim Var” çağrısından sonra dile getirdiklerine Mevla’mız izin verirse Cumartesi günkü yazımda devam edeceğim.
Aksaray’ımız ve ilimiz ve elde edilecek başarıyla örnek olunmasıyla ülkemizin mutlu istikbali için okunması ve okutturulması dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Devamı Cumartesi’ye.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.