NİĞDE SON DAKİKA
VALİ AKMEŞE, 807 POLİS ADAYINA İLK DERSİ VERDİ
VALİ AKMEŞE ÇİFTLİK’TE YERLİ VE MİLLİ PATATES HASADINA KATILDI
ZEMBİLLİ VE EMİNÜDDİN AKSARAY’İ GİBİ HAKKIN EMRİNİ SÖYLEYEN YİĞİT TUNUSLU BAŞ MÜFTÜ!
BAŞKAN ÖZDEMİR ÖZBELDE MEVKİİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ
FATİH ERİÇ, BOR TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİS ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ
TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’DEN 21 EKİM GAZETECİLER BAYRAMI MESAJI: “BASINDAN TASARRUF OLMAZ, GAZETECİLERİN EMEĞİ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ!”
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. YELİZ AKKUŞ’A ZİYARET
BAŞKAN ÖZDEMİR, NİĞDE’NİN TÜM MUHTARLARIYLA HORANTA KAYARDI’DA BİR ARAYA GELDİ
NİĞDE’DEN YETİŞEN CERRAH, ANNESİNİN AORT AMELİYATINI YAPTI
BOR TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA NURETTİN ERİÇ GÜVEN TAZELEDİ
BAŞKAN UĞURLU, ENERJİ KENTLERİ BİRLİĞİ TOPLANTISINDA ULUKIŞLA’YI TEMSİL ETTİ
NİĞDE ÇUF ÇUF SESİNE HASRET KALDI!
NÖHÜ MİMARLIK FAKÜLTESİNDEN MESLEKİ GELİŞİME ÖNEMLİ KATKI
BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ALPER AYTEKİN’E ZİYARET
BOR GARNİZON KOMUTANI EMRE ÇELİK, VALİ AKMEŞE’Yİ ZİYARET ETTİ
VALİ AKMEŞE’DEN MUHTARLARA TEŞEKKÜR
ULUKIŞLA’DA 1. ŞEKERPINARI ŞİİR ŞÖLENİ DÜZENLENDİ
VALİ AKMEŞE’DEN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
CALMİO’DAN NİĞDE BELEDİYESPOR’A 500 BİN TL’LİK ANLAMLI DESTEK
VALİ AKMEŞE ALTUNHİSAR’DA PATATES HASADINA KATILDI
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

Bu Fırsatı Kaçırmayın

Bu Fırsatı Kaçırmayın
17.04.2023
647
A+
A-

Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il Müdürü Nail Van, sosyal güvenlik kurumuna olan borç yapılandırma başvurularının 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ereceğini belirtti.

SGK Müdürü Nail Van,  “Borç yapılandırmasıyla ilgili kabul edilen 7740 sayılı yasa yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu yapılandırma kapsamında 31 Aralık 2022 tarihi ve öncesini kapsayan sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası prim borçları, SGK destek pirim borçları, işsizlik sigortası prim borçları ve 31 Ekim 2022 tarihinden önce işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, yersiz yapılan aylık ve ödemelerden dolayı iş kazası, meslek hastalıklarından doğan rücu alacakları yapılandırma kapsamına alındı. Yapılandırma başvuruları 12 Mart tarihinde başlamış oldu ve vatandaşlarımız yapılandırma müracaatlarını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapabilecekler” dedi.

Yapılandırma kapsamında vatandaşların borçlarını 48 aya kadar taksitle ödeyebileceklerini belirten Van, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımız SGK’ya olan borçlarını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar sosyal güvenlik kurumu il müdürlüklerine bizzat gelerek veya e-devlet üzerinden, işyeri sahipleri de e-SGK sistemi üzerinden kendilerine verilen şifre ile müracaat edebilecekler.

Yine bu yapılandırmayla ilgili taksitlendirme imkânı var. Borç yapılandırmasında peşin, 12, 18, 24, 36 ve 48 aya kadar taksitlendirilebiliyor. Taksitlendirmelerde vade farkı uygulanmaktadır” dedi.

SGK Müdürü Van, peşin ve ilk taksit ödemelerinin 30 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını belirterek, “Peşin ve taksit ödemeleri 30 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Burada söz konusu alacakların tamamını ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin ödenmesi halinde bu tutara katsayı yani gecikme faiziyle gecikme zammı uygulanmaksızın, gecikme faizi ve gecikme zamları silindikten sonra ÜFE endeksiyle güncelleyerek bir değerlendirme yapıyoruz. Bunun da yüzde 90’ınını peşin ödemelerde siliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.