DOLAR 32,5813
EURO 34,7803
ALTIN 2.507,96
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 28°C

Bu Fırsatı Kaçırmayın

Bu Fırsatı Kaçırmayın
17.04.2023
138
A+
A-

Niğde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il Müdürü Nail Van, sosyal güvenlik kurumuna olan borç yapılandırma başvurularının 31 Mayıs 2023 tarihinde sona ereceğini belirtti.

SGK Müdürü Nail Van,  “Borç yapılandırmasıyla ilgili kabul edilen 7740 sayılı yasa yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu yapılandırma kapsamında 31 Aralık 2022 tarihi ve öncesini kapsayan sigorta prim borçları, genel sağlık sigortası prim borçları, SGK destek pirim borçları, işsizlik sigortası prim borçları ve 31 Ekim 2022 tarihinden önce işlenen fiillere ilişkin idari para cezaları, yersiz yapılan aylık ve ödemelerden dolayı iş kazası, meslek hastalıklarından doğan rücu alacakları yapılandırma kapsamına alındı. Yapılandırma başvuruları 12 Mart tarihinde başlamış oldu ve vatandaşlarımız yapılandırma müracaatlarını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapabilecekler” dedi.

Yapılandırma kapsamında vatandaşların borçlarını 48 aya kadar taksitle ödeyebileceklerini belirten Van, “İşverenlerimiz ve sigortalılarımız SGK’ya olan borçlarını 31 Mayıs 2023 tarihine kadar sosyal güvenlik kurumu il müdürlüklerine bizzat gelerek veya e-devlet üzerinden, işyeri sahipleri de e-SGK sistemi üzerinden kendilerine verilen şifre ile müracaat edebilecekler.

Yine bu yapılandırmayla ilgili taksitlendirme imkânı var. Borç yapılandırmasında peşin, 12, 18, 24, 36 ve 48 aya kadar taksitlendirilebiliyor. Taksitlendirmelerde vade farkı uygulanmaktadır” dedi.

SGK Müdürü Van, peşin ve ilk taksit ödemelerinin 30 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını belirterek, “Peşin ve taksit ödemeleri 30 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Burada söz konusu alacakların tamamını ilk taksit ödeme süresi içerisinde peşin ödenmesi halinde bu tutara katsayı yani gecikme faiziyle gecikme zammı uygulanmaksızın, gecikme faizi ve gecikme zamları silindikten sonra ÜFE endeksiyle güncelleyerek bir değerlendirme yapıyoruz. Bunun da yüzde 90’ınını peşin ödemelerde siliyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.