DOLAR 32,3203
EURO 35,1119
ALTIN 2.298,90
BIST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Yağmurlu
Niğde
18°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Bahar Bu Topraklara İki Kere Gelirdi…

Bahar Bu Topraklara İki Kere Gelirdi…
15.06.2021
855
A+
A-

(İSMET ÜNVER – 51 HABER)

BAHAR BU TOPRAKLARA İKİ KERE GELİRDİ

Niğde Şah babasız bir yılı daha geride bıraktı. 2 Nisan 2001 tarihinde aramızdan ayrılan Merhum Doğuş Grubunun Kurucusu ve Ebedi Başkanı Niğdeli İş Adamı Ayhan Şahenk’i ölümünün 20. Yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.

Hani bahar gelince kentin bağında bahçesinde çiçekler açar ya, yeninin müjdecisi çiçekler. Yeni umutların, yeni beklentilerin, yeni sevdaların habercisi çiçekler… İşte bu çiçekler her baharda Niğde’de iki kere açar, Niğde’ye bahar iki kere gelirdi. Çünkü baharın büyüsü Niğde’nin kendi toprağından fışkırmış bir büyüğünü yeniden içine çekerdi. İşte o büyük insan aramızdan ayrılalı tam 20 yıl oldu. Kendisini bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Manevi babam olarak kabul ettiğim Ayhan Şahenk’in vefatı her Niğdeli gibi bana da çok üzüntü vermiştir. Çünkü o Niğde’nin bu güne kadar yetiştirdiği en büyük insandır. Tarihte benim bildiğim ve bilmediğim başka bir şahsiyet onun kadar içimizde yer edememiştir.

Rahmetli manevi babam, bu memleketin kırlarında, baharın müjdecisi çiçekler açtığında doğduğu ve “ANA KUCAĞI” dediği Niğde’ye mutlaka gelirdi. Buraları görmeden, yaşamadan edemezdi. Çünkü o da Niğde sevdalısı biriydi. Onun için Niğde’de çiçek açmış bir ağacın güzelliği hiçbir şeye değişilmezdi. Doğayı tutku derecesinde seven Ayhan Şahenk şantiyelerden ayrılamadı ve kendi deyimiyle tam 18 yıl çizmelerini çıkarmadı. Kalkınmanın görünmez gücü ağır inşaat altyapı sektöründe önceleri yönetici ve yapımcı olarak çalıştı, ortaklıklarla sürdürdü ve 17.06.1996’Da Doğuş İnş. Ve Tic. A.Ş.’ yi kurdu. Türkiye’nin baraj yapan ilk inşaat şirketi olan Doğuş İnşaat, irili ufaklı 16 baraj ve toplam 66 inşaat projesini gerçekleştirdi, Doğuş Grubu’nun büyümesinin motoru oldu.

Dünyayı bilen büyük insan için bu memleketin yeri bambaşka idi. Yeryüzünde gitmediği, görmediği yer olmamasına rağmen hiçbiri Niğde kadar bağlayıcı, Niğde kadar güzel değildi. İşte insanın doğduğu topraklara vefası böyle olmalıydı. O bize vefa borcunu çokta ödemişti. Bayrağı teslim ettiği oğlu Ferit Şahenk’le yaptığım özel görüşmede babasının Niğde’den aldığı hazzı kendisine aktardım. O da çok etkilendi ve babasının izinde bir iş adamı olarak Niğde’ni yerini ayrı tuttuğunu söyledi. Evet, Ferit Şahenk babasının izinde bir Niğdeli ve zaman zaman ilimize teşrif ederek Niğde’de insanlara moral verip onlara başarı örnekleri sergiliyor. Manevi Babam olarak gördüğüm ve oğlunu Manevi kardeşim olarak hissettiğim Faik Ferit Şahenk’i içtenlikle tebrik ediyor, ölümünden sonra Türkiye’ye ve memleketi “ANA KUCAĞI” dediği Niğde’ye katkılarını esirgemeyen Doğuş Grubu ailesine ve Ayhan Şahenk Vakfı’na Niğdelilerin sesi 51 Haber Gazetesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.