DOLAR 32,3416
EURO 35,1000
ALTIN 2.310,41
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Yıldırım Niğde’den destek istedi

Yıldırım Niğde’den destek istedi
02.05.2023
116
A+
A-

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Kemal Bey aday olur olmaz Kandil’den PKK, Suriye’den PYD, YPG, SDG peşi peşine açıklamalar yapıyor; ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyin.’ Çünkü o gelirse İHA’lar gidecek, SİHA’lar gidecek, mahpushaneler boşalacak, Öcalan serbest kalacak.” dedi.

Çeşitli programlara katılmak için kente gelen Yıldırım, Niğde Valiliğini ziyaret ederek Vali Mustafa Koç ile görüştü.

Ardından Niğde Belediyesi Kültür Merkezi önünde bekleyen vatandaşlara hitap eden Yıldırım, Niğde’nin 15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişiminde şehit olan Ömer Halisdemir gibi bir vatansevere sahip olduğunu söyledi.

Yıldırım, Türkiye’nin birlik ve dirlik içinde olması temennisinde bulunarak, “Rabbim ülkemize, milletimize karşı planlar yapan FETÖ, PKK, PYD örgütleriyle karanlık planlar kuran iç ve dış mihraklara fırsat vermesin.” diye konuştu.

Niğde’ye önemli yatırımların yapıldığından bahseden Yıldırım, Ankara’dan Niğde’ye 6 saat olan yolun 2 saate düşürüldüğünü dile getirdi.

Bir vatandaşın Niğde’ye hızlı tren istemesi üzerine Yıldırım, “O da geliyor. Kırıkkale Delice’den önce Kırşehir’e, sonra Aksaray’a, sonra Niğde’ye, sonra Mersin’e, sonra Adana’ya ve Gaziantep’e gidiyor. Tamam bütün bunları yapıyoruz ama son söz 14 Mayıs. 14 Mayıs’ta terör örgütlerini sandığa gömelim mi? 14 Mayıs’ta Recep Tayyip Erdoğan’a rekor oy ile Niğde’den güçlü bir destek verelim mi?” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ardından Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki programda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhur İttifakı’na destek istedi.

14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri diğer ülkelerin de takip ettiğine dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti: “Ne diyorlar? Türkiye bu senenin en önemli seçimini yapıyor. Size ne kardeşim, bizim seçimimiz. Hesap başka, Niğdeli hesap başka, oyun başka. Oyunu bozacak mıyız? Bunların heveslerini kursaklarında bırakacak mıyız? Toplandılar, dağıldılar, toplandılar, dağıldılar ama 21 ayın sonunda aynı adaya karar verdiler. Bir aday için 21 ay zaman kaybeden bir ittifaktan Niğde’ye hayır gelir mi? Aslında bunlar 6’lı masa ama günün sonunda bir tane sakladıkları ortakları da ortaya çıktı. Tanınmasın diye rengini yeşile boyadılar. HDP tanınıyor. Ne yapalım? Yeşile boyayalım, ‘Yeşil Sol Parti’ diyelim. 7’nci geldi ama burada bitmiyor, bu 12’ye kadar gidiyor, haberiniz olsun. Niye? Kemal Bey aday olur olmaz Kandil’den PKK, Suriye’den PYD, YPG, SDG peşi peşine açıklamalar yapıyor; ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyin.’ Çünkü o gelirse İHA’lar gidecek, SİHA’lar gidecek, mahpushaneler boşalacak, Öcalan serbest kalacak. Yetmedi, okyanus ötesinden Ömer Halisdemir’in katilleri FETÖ’cüler de bağırmaya başladı; ‘Millet İttifakı’nı destekleyin.’ Bu ne demek oluyor? Ömer Halisdemir 15 Temmuz’un sembolüdür, kahramanıdır. Sadece Niğde’nin değil, bütün dünyanın takdir ettiği kahraman bir şehidimizdir. Gün, Ömer Halisdemir’in, 40 bin şehidimizin sorumlularının heveslerini kursağında bırakma zamanıdır.”

Programda konuşan Ak Parti Milletvekili Adayı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt; “Muhalefet 6’lı masa billboardlara bir reklam vermiş ya Kandil’dekilere karşı Sana söz diye biz de onlara Sayın Başbakanımızın huzurunda Niğde olarak bir söz verelim. Terör örgütünün temsilcileri , terör örgütleriyle kol kola gezen 6’lı masa Niğde olarak dün olduğu gibi Ak partiye gönül vermiş Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşlarını 14 Mayıs ‘ta güçlü bir destekle Ankara’ya göndereceğiz. Niğde olarak dün olduğu gibi bu terör destekçilerini sandığa gömdüğümüz gibi 14 Mayıs’ta da sandığa Niğde olarak gömeceğiz” dedi.

Ak Parti Milletvekili Adayı Yavuz Ergun, “ Sayın Başbakanımızın bir sözü var biz yolları bölen ama insanları birleştiren bir partiyiz. Önümüzde Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde memleketimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Her seçimde ak parti liderle çıktı. Tüm dünyanın karşısında olduğu ve sadece kendi teşkilatımızın ve halkımızın hamisi olduğu bir lidere sahibiz. 14 mayıs seçimlerinde genel başkanımız yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz ve bizlerde meclise gitmek için sizlerin desteğini istiyoruz” dedi.

Ak Parti Milletvekili Adayı İbrahim Baloğlu; “Bu ülkenin bağrından çıkmış, bu milletten hiçbir zaman kopmamış Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve yolda satmayan yolunu kaybetmeyen yol arkadaşları ve tabelasını sizin astığınız, hamurunu sizin yoğurduğunuz AK Parti arasında bir tarihi seçimdir. Ve biz gençler bizleri yalnızca siyasi dolgu malzemesi yapmak, kullanmak isteyenlerle, bize gerçekten değer veren ve şahsımı henüz 30 yaşındayken mv. adayı yapan Cumhurbaşkanımız arasındaki farkı çok çok iyi biliyoruz ve bunu 14 Mayıs’ta sandıklarda gümbür gümbür göstereceğiz İnşallah!” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.