DOLAR 32,3408
EURO 35,1103
ALTIN 2.238,47
BIST 8.783,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 12°C
Az Bulutlu
Niğde
12°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 7°C
Per 5°C
Cum 6°C

Rektörden 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Mesajı

Rektörden 29 Mayıs İstanbul’un Fethi Mesajı
28.05.2023
160
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 570’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:”Göz bebeğimiz İstanbul’un Fethi sadece Türk milletinin değil tüm dünya tarihinin en önemli olaylarından biridir. Öyle ki bu olay bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına vesile olmuştur. Bu konuyla ilgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) “İstanbul bir gün mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur.” hadisi atalarımızdan Osmanlı Hükümdarı Cennet Mekân Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman ordusu tarafından bundan tam 570 yıl önce gerçekleştirilmiş ve bir gurur nişanesi olarak tarih sayfalarında yer almıştır.Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul’umuzun fethini yeniden kutluyor, başta ecdadımız olmak üzere vatan ve millet yolunda can veren tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.