DOLAR 32,3801
EURO 34,6861
ALTIN 2.398,65
BIST 10.080,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 14°C

Niğde, Türkiye Yüzyılına Yakışır Hizmet Bekliyor

Niğde, Türkiye Yüzyılına Yakışır Hizmet Bekliyor
15.06.2023
296
A+
A-

Özel Haber / İsmet ÜNVER

Geçmiş dönemlerde birçok bürokrat, siyasi ve bakan tarafından söz verilmesine rağmen Niğde’de bir türlü hayata geçirilmeyen Hızlı Tren Projesi’nde bir arpa boyu yol alınamazken, çiçeği burnunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, çok sayıda şehre hızlı tren müjdesi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demir yollarının 2023’te ulaştırma yatırımlarındaki payının yüzde 60’lara ulaştırılacağını ve hızla devam edecek demir yolu yatırımları kapsamında 4 bin 244 kilometre hızlı tren hattı ve 545 kilometre konvansiyonel tren hattı inşası gerçekleştirileceği söyledi. Hayata geçirilecek projelerde Niğde’nin yer almamasına değinen duayen gazeteci Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Niğde İl Temsilcisi, Bor’da Sabah Gazetesi ve 51 Haber Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi İsmet Ünver, Niğde’nin artık büyük yatırımlar konusunda geçmiş dönemlerdeki gibi unutulmaması gerektiğini belirterek ilimiz artık hak ettiği yatırımları almalı, yanı başımızdaki komşu iller bir çok projeye dahil edilirken, aynı bölgede yer alan Niğde hep atıl kalıyor artık bunun değişmesi gerekli siyasi ve bürokratlarımızın ellerini taşın altına koymalı, “Niğde, Türkiye Yüzyılı’na yakışır hizmetler bekliyor” dedi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu ayrıca Türkiye Yüzyılı için 2028’e kadar İzmir-Ankara, Halkalı-Kapıkule, İstanbul Havalimanı-Çatalca, Adapazarı-Gebze-YSS-Halkalı, Karaman-Ulukışla, Adana-Toprakkale-Bahçe-Nurdağ-Başpınar, Aksaray-Ulukışla, Ulukışla-Yenice, Bandırma-Bursa-Osmaneli, Adana-Mersin, Sivas-Erzincan, Yerköy-Kayseri, Bursa-Gemlik, Mürşitpınar-Şanlıurfa, Aliağa-Çandarlı-Bergama, Selçuk-Ortaklar-Aydın, Aydın-Denizli, Çetinkaya-Malatya, Konya-Seydişehir-Antalya, Delice-Çorum, Sivas-Çetinkaya, Aksaray-Konya, Gaziantep-Şanlıurfa, Bandırma-Balıkesir ve Balıkesir-Bergama Hızlı Tren projeleri hayata geçirileceğini söyledi.

Yıllardır Niğde’nin hızlı tren projesine dahil edilmesi için çok sayıda haber ve temaslarda bulunan duayen gazeteci Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Niğde İl Temsilcisi, Bor’da Sabah Gazetesi ve 51 Haber Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi İsmet Ünver, 67. Türkiye Hükûmeti’nin açıkladığı Türkiye Yüzyılı için 2028’e kadar hayata geçirilmesi planlanan hızlı tren Projesi’nde Niğde’nin neden yer almadığını sordu.

Niğde Her Dönem Havasını Alıyor…

Yıllardır Niğde’nin hızlı tren yatırımın programına alınması gerektiği savunan deneyimli gazeteci İsmet Ünver, Niğde her dönem ne yazık ki havasını alıyor, ülkem adına gurur duyuyorum Ancak Niğde için hüzünlü olmamak elde değil” dedi.

Yaklaşık son 25 yıldır gerçekleştirilen her seçim sonrasında yeni hükümetlerin kurulduğunu yeni bakanlar kurulunun oluşturulduğu söyleyen Gazeteci İsmet Ünver, göreve gelen yeni bakanlar kurulu yeni yatırım programını belirler program dahilinde yurt içi yurt dışı alt yapı üst yapı gibi yüzlerce plan proje hesapları yapılır. Ancak ne acıdır ki İç Anadolu’nun göz bebeği kahramanlar diyarı Niğde’nin bu yatırımlarda ne adı geçer nede Niğde bu projelere dahil edilir.

Evet sevgili hemşerilerim, 14 Mayıs 28 Dönem Milletvekilliği seçimleri kavgasız gürültüsü yapıldı Milletvekillerimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdik hayırlı uğurlu olsun ancak bakanlar kurulu belirlendi, Niğdeli bir isim kabinede yer alamadı göreve başlayan yeni bakanlar Türkiye’nin yatırımlarını açıklarken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ise hayata geçireceği projeler kapsamında yurdun dört tarafına yeni hızlı tren hatları ve yeni hava alanı yapacağını açıkladı.

Yıllardır hep kaleme alıp dillendirdiğim bu projelerden neyazıkki Niğde yine yararlanamıyor bu hizmetler yine başka bahara mı kaldı? Niye hep başkalarına varda Niğde’ye yok” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarıyla ilgili ilk hedeflerini açıklamıştı.
AK Parti’nin seçim öncesi açıklanan “Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar” başlıklı beyannamesi de gelecek dönemde ulaştırma ve haberleşme altyapısında yapılacak yatırımlara, hayata geçirilmesi hedeflenen projelere yönelik ana başlıkları içeriyor. Söz konusu hedeflere ulaşmak için hangi adımların atılacağı, yol haritası ve takvim ise Bakan Uraloğlu’nun yapacağı açıklamalarla netleşecek.
Beyannameye göre, ulaştırma alanında kara yollarında yolcu taşımacılığında daha hızlı ve daha güvenli ulaşım sağlanması hedefiyle, 2028 yılına kadar 1760 kilometre, 2029-2035 yıllarında ise 3 bin 767 kilometre yeni otoyol inşası gerçekleştirilecek.

52 il YHT ve HT ile birbirine bağlanacak

Hizmete açılacak Yüksek Hızlı Tren ve Hızlı Tren bağlantısına sahip il sayısı 2053’e kadar 8’den 52’ye yükseltilecek. Demir yolu taşımacılığını artırmak amacıyla lojistik merkezlere, fabrikalara, OSB’lere, madenlere ve limanlara bağlantı sağlayacak iltisak hattı yatırımları gerçekleştirilecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Türkiye Yüzyılı için 2028’e kadar İzmir-Ankara, Halkalı-Kapıkule, İstanbul Havalimanı-Çatalca, Adapazarı-Gebze-YSS-Halkalı, Karaman-Ulukışla, Adana-Toprakkale-Bahçe-Nurdağ-Başpınar, Aksaray-Ulukışla, Ulukışla-Yenice, Bandırma-Bursa-Osmaneli, Adana-Mersin, Sivas-Erzincan, Yerköy-Kayseri, Bursa-Gemlik, Mürşitpınar-Şanlıurfa, Aliağa-Çandarlı-Bergama, Selçuk-Ortaklar-Aydın, Aydın-Denizli, Çetinkaya-Malatya, Konya-Seydişehir-Antalya, Delice-Çorum, Sivas-Çetinkaya, Aksaray-Konya, Gaziantep-Şanlıurfa, Bandırma-Balıkesir ve Balıkesir-Bergama Hızlı Tren projeleri hayata geçirileceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.