DOLAR 32,4316
EURO 34,8125
ALTIN 2.441,95
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 16°C

Şahenk’ler, en zenginler listesinde

Şahenk’ler, en zenginler listesinde
21.06.2023
121
A+
A-

ABD merkezli iş dünyası dergisi Forbes tarafından her yıl açıklanan zenginler listesinde Türkiye’nin en zengin iş insanları belli olurken,  Niğdeli iş insanı Ayhan Şahenk’in oğlu ve kızı bu listede yer aldı.

Forbes her sene olduğu gibi bu senede dünyanın en zengin insanları listesini yayınlanırken Türkiye listesinde Niğde olarak iki tanıdık isim yer aldı. Bu isimlerden ikisi kardeş. Listenin ilk 10 listesinin 8’nci sırasında Doğuş Grubu Yönetim Kurulu üyesi Niğdeli iş insanı Ferit Faik Şahenk 2,5 milyar dolarlık serveti ile yer alırken, listenin 10’ncu sırasında ise kardeşi Filiz Şahenk 2,3 milyar dolarlık serveti ile yer aldı.

FERİT FAİK ŞAHENK

18 Mart 1964 tarihinde Ankara’da doğan Ferit Faik Şahenk aslında Şaban Cemil Kazancı ile 7. sırayı paylaşmakta. Şu anki Doğuş Grubu ve eski Garanti Bankası yönetim kurulu başkanı olan Ferit Faik Şahenk güncel listelere göre 2.5 milyar dolarlık bir servetin sahibi.

FİLİZ ŞAHENK

Listenin son sırasında da aslında bir sıra paylaşımı söz konusu. 9. sırada yer alan Erman Ilıcak ile sırayı paylaşan Filiz Şahenk Filiz Gıda markasının kurucusudur. Türkiye’nin en zengin 3. kadını da olan Filiz Şahenk’in güncel serveti 2,3 milyar dolar değerinde.

Sıralamaya göre 10- Filiz Şahenk, 9- Erman Ilıcak, 8- Ferit Faik Şahenk, 7- Şaban Cemil Kazancı, 6- Mustafa Rahmi Koç, 5- İpek Kıraç, 4- Semahat Sevim Arsel, 3- Ali Erdemlioğlu, 2- Murat Ülker, 1- İbrahim Erdemlioğlu

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.