DOLAR 32,3763
EURO 34,7656
ALTIN 2.429,79
BIST 9.945,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 16°C

Üniversitemize TÜBİTAK Destekleri Devam Ediyor

Üniversitemize TÜBİTAK Destekleri Devam Ediyor
31.01.2024
137
A+
A-

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci ve yine Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Yavuzer’in yürütücüsü olduğu projeler, TÜBİTAK ARDEB 1002 –A Hızlı Destek Modülü kapsamında destek almaya hak kazandı.
Öğretim üyemiz Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci’nin destek almaya hak kazandığı “Islak Kimyasal Ekstraksiyon ve Elektrokristalizasyon Yöntemlerinin Entegrasyonu ile Anaerobik Çürütücü Çamuru Külünden Vivianite Mineralinin Sentezlenmesi” başlıklı projede, İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşadan Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun AKARSU, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Öğr. Gör. Ali Altuntepe araştırmacı olarak görev alırken YÖK 100/2000 Doktora Bursiyeri Özgecan Madenli ise Proje Bursiyeri olarak görev aldı.
Öğretim üyemiz Doç. Dr. Emre Yavuzer’in destek almayı hak kazandığı “Alabalık Atıklarından Elde Edilen Balık Yağlarının Kalite Seviyelerinin Makine Öğrenmesi ve Elektronik Burun ile Belirlenmesi” başlıklı projede ise Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dilek Yaprak Uslu araştırmacı ve Arş. Gör. Mehmet Yetişen ise bursiyer olarak görev aldı.
Islak Kimyasal Ekstraksiyon ve Elektrokristalizasyon Yöntemlerinin Entegrasyonu ile Anaerobik Çürütücü Çamuru Külünden Vivianite Mineralinin Sentezlenmesi adlı projenin amacı; Proje Biyogaz tesislerinden çıkan anaerobik olarak çürütülmüş çamurlardan kimyasal ekstraksiyon ve elektro-kristalizasyon yöntemlerinin entegrasyonu sağlanarak çamurdan kritik hammaddeler listesinde yer alan “fosforun” geri kazanılması ve projede son nihai ürün olarak katma değeri yüksek ve endüstriyel alanlarda kullanılabilir fosfor minerali olan “vivianite minerali” sentezlenmesi hedeflendi.
Alabalık Atıklarından Elde Edilen Balık Yağlarının Kalite Seviyelerinin Makine Öğrenmesi ve Elektronik Burun ile Belirlenmesi adlı projede ise bölgemizde ve ülkemizde alabalık işleme süreçlerinde yoğun olarak ortaya çıkan atık balık başlarından fonksiyonel balık yağı üretilmesi ve bu yağlarınkalite parametrelerinin belirlenmesi hedefleniyor.
Destekler Çalışma Azmimizi Arttırıyor
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu; “Hocalarımızı bilimsel çalışmalarının TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanması, Üniversitemiz adına son derece sevindirici bir durum ve bu destekler bizlerin yeni bilimsel çalışmalar üretme konusundaki azmimizi arttırıyor. Hocalarımızı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devamını diliyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.