DOLAR 32,3834
EURO 34,5786
ALTIN 2.387,33
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 19°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 18°C
Cts 13°C

Niğde Belediyesi Sivrisinek ve Haşerelerle Mücadeleyi Sürdürüyor

Niğde Belediyesi Sivrisinek ve Haşerelerle Mücadeleyi Sürdürüyor
05.07.2023
143
A+
A-

Niğde Belediyesi il genelinde sivrisinek ve haşerelerle mücadele çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Fazla yağışlar sonrasında artan haşerelerin sorun olmaması, mağduriyet yaşanmaması için Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

EKOLOJİYE ZARAR VERMEDEN MÜCADELE EDİLİYOR

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, tamamında donanımlı personel ve araç gereçleri ile sivrisinek, ergin, karasinek, larva, fare ve diğer zararlı haşere gruplarına karşı ilaçlama çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. İlaçlama konusunda doğal hayat ve biyolojik dengeyi göz ardı etmeden hareket eden ekipler, haşerelerin üreme alanlarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar ile bilimsel programlar doğrultusunda uygulamalar yapıyor.

 

MÜCADELE YIL BOYUNCA DEVAM EDİYOR

Yılın 12 ayı boyunca sivrisinek ve haşere ile mücadele çalışmalarını sürdüren Niğde Belediyesi, yaz aylarında ise çalışmalarını arttırarak devam ettiriyor. Belediye ekipleri il genelinde yıl boyunca yürüttüğü çalışmalarla popülasyonu azaltarak daha rahat bir alan sağlamaya çalışıyor.

 

HALK SAĞLIĞINI KORUYORUZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Haşere ve sivrisineklere karşı 7/24 mücadeleye devam ediyoruz. Fazla yağışlar sonrasında artan haşerelerin sorun olmaması, mağduriyet yaşanmaması için ekiplerimiz sahadalar. Halk sağlığını ve huzurunu tehdit eden haşerelere karşı ekiplerimizle 12 ay boyunca düzenli olarak ilaçlama çalışmaları sürdürüyoruz.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.