DOLAR 32,3968
EURO 34,6186
ALTIN 2.392,64
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 19°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 14°C

Üniversite’de Mezuniyet coşkusu

Üniversite’de Mezuniyet coşkusu
10.07.2023
147
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde (NÖHÜ) 2022-2023 öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) merkez yerleşkesi 15 Temmuz Milli İrade Meydanında gerçekleştirilen mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Törende mezun olan bin 909 öğrenciye diplomaları verilirken, bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından plaketleri takdim edildi.

REKTÖR USLU: EN ONURLU GÜNLERİMİZDEN BİRİ

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, mezuniyet törenlerinin üniversite için en onurlu günlerden biri olduğunu belirterek, “Akademik bilgi ve birikimiyle bölgemizin ve ülkemizin parlayan yıldızı, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasimizin kahraman şehidi Ömer Halisdemir’in adını şan ve şerefle taşıyan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi için mezuniyet törenleri en onurlu günlerden birisidir.

30 yılı aşkın mazisiyle 25 bini aşkın öğrencisi ve yaklaşık 1700 personeli bulunan üniversitemiz, bünyesindeki 14 fakülte, 4 enstitü, 1 Türk musikisi devlet konservatuarı, 1 yüksek okul, 6 meslek yüksek okulu ve 14 araştırma merkeziyle eğitim, öğretim, bilim, kültür ve sanat alanlarında ülkesine ve insanlığa hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

BİZLERE BÜYÜK GURURLAR YAŞATACAKSINIZ

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, konuşmasının devamında mezun öğrencilere seslendi. Rektör Uslu, üniversitelerin hayata hazırlanmada önemli bir basamak olduğunu belirterek, “Yaşamınızın belki de en önemli durağı olan üniversitede aldığınız eğitim geleceğinizi şekillendirmede büyük öneme sahiptir. Ben inanıyorum ki, üniversitemizde aldığınız nitelikli eğitimi milli bilinçle harmanlayan siz değerli öğrencilerimiz gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde yapacağınız çalışmalarla hem ülkemize hem de bizlere büyük gurur yaşatacaksınız.

Bu duygu ve düşüncelerle mezun olarak hayata atılacak olan öğrencilerimizi, öğrencilerimizin kıymetli ailelerini ve üniversitemizin değerli akademisyenlerini tebrik ediyor, yaşamınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER KEP ATARAK KUTLADILAR

Açılış konuşmasının ardandan müzik ve halk oyunları gösterileri eşliğinde eğlenen öğrenciler, mezuniyetlerini kap atarak kutladılar.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde (NÖHÜ) 2022-2023 öğretim yılı mezuniyet törenine Niğde Valisi Mustafa Koç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Cumali İnce, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Nihat Özkök, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil topluk kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.