DOLAR 32,5426
EURO 34,8395
ALTIN 2.445,02
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 3 GÜNDE 3 ETKİNLİK!!!

13.07.2023
117
A+
A-

Üçü de sosyal belediyecilik hizmetiydi.
Üç etkinliğin ilki olan Selçukludan kalan ata yadigarı Şeyh Hamza Türbesine bir yakınımı hastaneye götürdüğümden katılamadım.
Çeşitli tarih kaynaklarda hakkında verilen bilgide 16. yy’in ikinci yarısı ile 17. yy’in ilk yarısı arasında yaşayan Hamza Baba Aksaray’ın büyük şeyhlerindendi.
Sultan I. Ahmet ile görüştüğü bilinen Hamza Baba, Kuyucu Murad Paşa’nın da şeyhidir.
Kuyucu Murad Paşa Canbolatoğlu seferine çıktığında Aksaray’a uğrayıp Şeyhi Hamza Baba’yı ziyaret etmiş, ondan nasihat almış ve seferde nasihatini dinleyip zaferle İstanbul’a dönmesiyle padişahın övgüsüne nail olmuştu.
Kendisini öven Sultan I. Ahmet’e esas fatihin Hamza Baba olduğunu söyleyince İstanbul’a davet edilen Hamza Baba Padişah tarafından sunulan tüm hediyeleri usulü ile iade etmiş ve yerine Aksaray’ın her türlü vergiden muaf tutulmasını istediği belirtiliyor.
Şeyhin bu isteğini kabul eden Sultan I. Ahmet’in vefatına kadar Aksaraylıların 30 yıl muaf tutuldukları vergi Sultan I. İbrahim’in tahta geçmesine kadar sürdü.
Döneminde halk tarafından çok sevilen ve kerametleri olduğu anlatılan Halvetî Tarikatı şeyhlerindendir.
Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ata yadigarlarını aslına uygun restorasyonu kapsamda Ervah Kabristanlığı içerisinde yer alan Şeyh Hamza Baba Türbesi yapılan kapsamlı ve titiz bir restorasyonun ardından ziyarete açıldı.
Cuma Namazı sonrası dualarla yeniden ziyarete açılan Şeyh Hamza Baba Türbesinin açılışına Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadir Perek Belediye Meclis Üyeleri, STK mensupları, Geylani Hizmet Vakfı yöneticisi Hüseyin Avni Çekiç, şehrin kanaat önderlerinden Cemalettin Perek ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BELEDİYENİN 2. ETKİNLİĞİ İSE AKSİYON SEVERLERİN FAYDALANACAKLARI MACERA PARKI OLDU!
Açılışın katıldığım birçok büyükşehirde yer alan özellikle gençlerin stres ve deşarj olacakları eğlence mekânları arasında yer alan ve Aksaray Kılıçarslan Parkı 2. etapta bulunan Macera Parkının içerisinde;
İki katlı 24 oyunlu ip parkuru,15 metrelik etkinlik kulesi, etkinlik kulesi üzerinde 70 metrelik zipline, serbest düşüş oyun alanı, kader atlayışı oyun alanı, tırmanma duvarı, ip parkuruna giriş platformu.
Tek hat çift yön zipline (360 metreye 347 metre),12 metre dev salıncak, Survivor parkuru (10+10 oyunlu), File zıplama (50+50 metrekare ),File korumalı ip parkuru, Salto trambolini (4’lü)’nün yer alan parkın açılışına Meslek Odaları yetkilileri ile Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile kalabalık davetliler katıldı.
Parkla ilgili Aksaray Belediyesi Başkanı Evren Dinçer tarafından yapılan kısa konuşmada “Parkımızın tüm güvenlik testlerini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdik.
Gayet eğlenceli heyecan verici bu parkımız diğer sosyal donatı alanlarımız gibi sevilerek kullanılacağını ümit ediyorum.
Tatil günü olmasına rağmen açılışımıza böylesine dolduran ve katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılışta katılan Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu konuşmasında; Evren Başkan yine ne yapmış? Evren Başkan Aksaray’da hep yenilikleri yaptı.
İlkleri başlattı ve bunu sizinle yaptı. Şuan görüyorum ki Evren Başkan sadece Aksaray halkının değil çocukların ve gençlerin de başkanı olmuş” dedi.
AKSARAYLILAR HAFTA SONU LAVANTA BAHÇESİNE AKIN ETTİ!
Belediyenin 3. etkinliği ise oluşan muazzam kalabalığın bahçeye ulaşabilmek için geldikleri araçların sebep olduğu yolların tamamen kapanması nedeniyle ulaşamayınca tebriğimi telefonla ilettiğim Lavanta Bahçesi açılışı oldu.
BAŞKAN DİNÇER; “AKSARAY’IMIZI DAHA RENKLİ VE DAHA GÜZEL BİR ŞEHİR HALİNE GETİRME YOLUNDA TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Topakkaya Belediye Başkanı Adem Baylan, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı ve Solingen Belediyesi Uyum Meclisi Üyesi Rasim Çetin, Manavcılar Odası Başkanı Kuddusi Yeşildal, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Eğitime Destek Platformu Başkanı Kuddusi Bakar, AK Parti yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, basın mensuplarıyla muhtarların yanında bahçenin atmosferiyle adeta büyülenen binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen açılış kelimenin tam anlamıyla muhteşemdi.
AÇILIŞA KATILANLAR CEP TELEFONLARI VE KAMERALARIYLA GÜZELLİKLERİ ÇEKERKEN BİRÇOK VATANDAŞTA ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLARLA O ANI DONDURDU!!!
Gerçekleşen açılışın ardından vatandaşlar, güzel koku ve görüntüsüyle doğal stüdyoya dönüşen lavanta tarlası içerisine yerleştirilen dekoratif oturma alanları ve süsleri arasında fotoğraf çekimi ile bu anı aileleri ile birlikte dondurdular.
Açılışı gerçekleşen hizmetler için başta Başkan Dinçer olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.