DOLAR 32,5125
EURO 34,8747
ALTIN 2.440,45
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C

Niğde Belediyesinden Patatesin Başkentine Yakışır Etkinlik

Niğde Belediyesinden Patatesin Başkentine Yakışır Etkinlik
14.07.2023
103
A+
A-

 

Niğde Belediyesi tarafından Dünya Patates Kızartması Günü’ne özel etkinlik düzenlendi.

Niğde Belediyesi, her yıl 13 Temmuz’da düzenlenen Dünya Patates Kızartması Günü’ne özel olarak, Ömer Halisdemir Meydanı’nda bir stant açarak vatandaşlara yaklaşık 600 kilo kızarmış patates ikram etti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, etkinlikte yaptığı konuşmada, patatesin Niğde için önemli bir tarım ürünü olduğunu belirtti. Başkan Özdemir; “Niğde’mizin, verimli toprakları ülkemizde patates üretiminin önemli merkezlerinden biridir. Bu nedenle, patatesin ekonomimize katkısını her fırsatta vurgulamak ve tanıtmak istiyoruz. Dünya Patates Kızartması Günü gibi özel günlerde vatandaşlarımızla bir araya gelerek, bu lezzetli ürünü onlara sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” Dedi.

VATANDAŞLARA YAKLAŞIK 600 KİLO PATATES KIZARTMASI İKRAM EDİLDİ

Açılan stantta, Niğde’nin en kaliteli patateslerinden yapılan yaklaşık 600 kilo kızarmış patates vatandaşlara ikram edildi. Vatandaşlar, yapılan ikramları beğeniyle tadarken, Niğde Belediyesi’ne bu etkinlikten dolayı teşekkür ettiler.

PATATESİ HER PLATFORMDA TANITACAĞIZ

“Niğde’nin patates üretimi, şehrimizin ekonomisine önemli bir katkı sağlamaktadır. “Diyen Başkan Özdemir; “Niğde’nin tarım sektöründeki potansiyelini kullanarak, patates üretimini artırmayı ve bu ürünü her platformda tanıtarak, hem tüketici kitlesini genişletmeyi hem de Niğde’nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Dünya Patates Kızartması Günü gibi özel günler, patatesin önemini vurgulamak ve ürünün tanıtımını yapmak için önemli bir fırsattır. Bu tür etkinliklerle, Niğde’nin patates üretimiyle özdeşleşen bir şehir olduğu vurgulamaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.