DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 18°C

Eğitim Araştırma’ya Gerontolog Birimi

Eğitim Araştırma’ya Gerontolog Birimi
25.07.2023
178
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Hastanesinde göreve başlayan Gerontolog Şengül Şenel 65 yaş üzeri yaşlı hastalara hizmet vermeye başladı.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya: ‘’Gerontolog Birimi, yaşlılık sürecindeki bireylerin sağlığını korumak, yaşlılıkla birlikte ortaya çıkan sorunlara çözüm bulmak ve yaşlı hastalara daha iyi bir yaşam kalitesi sunmak için uzmanlaşmış sağlık profesyonelleridir. Gerontolojik değerlendirmelerde yaşlı bireyin tıbbi, fiziksel, psikolojik, fonksiyonel, çevresel ve sosyal alanları gerekli test ve ölçeklerle, bireysel ve hasta yakını yada bakıcısı yardımıyla yapılan görüşmelerde incelenip yaşlı bireye uygun ihtiyaç ve hizmet modelinin oluşturulması hedeflenir.

Öncelikli nöroloji ve psikiyatri hekimlerimiz olmak üzere diğer hekimlerimiz tarafından da yapılan tıbbi değerlendirmeler sonrasında, hekimlerimiz hastaları gerontoloğumuza yönlendirecektir. Gerontoloji alanında deneyimli olan gerontoloğumuz, yaşlı hastalarımızın tedavi süreçlerine hızlı bir şekilde başlayabilmek için öncelikli olarak yaşlı hastamız ile bir görüşme gerçekleştirecektir. Bu görüşme, hastanın genel durumunu ve tedavi ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yapılır. Gerontoloğumuz yaşlı hastalarımızın sağlık durumlarını değerlendirmek ve tedavi süreçlerini yönlendirmek için çeşitli testler uygulamaktadır. Bu testler, yaşlı hastalarımızın fiziksel, bilişsel, sosyal ve psikolojik sağlık durumlarını değerlendirerek, sağlık hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde planlamamızı sağlamaktadır. Gerontoloğumuz, gerekli gördüğü durumlarda diğer uzmanlarla iş birliği yaparak danışmanlık sunacaktır. İlimize Hayırlı olsun. ‘’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.