DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 19°C

ERDOĞAN YILDIRIM’I MI, AKSARAY’I MI DAHA ÇOK SEVİYOR?!

11.08.2023
162
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aksaray’ı mı, yoksa siyasetteki kadim sadık arkadaşı Türkiye Cumhuriyetinin son Başbakanı Binali Yıldırım’ı mı daha çok sevdiğini somutlaştırmadan bazı somut gerçekleri hatırlamakta fayda var!!!
AKSARAY SEÇMENİ 2004’TEN BU YANA YAPILAN TÜM MAHALLİ SEÇİMLERDEKİ BELEDİYE BAŞKANLIKLARI VE İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİNİN SEÇİMLERİNİ AK PARTİNİN KAZANMASI İÇİN AK PARTİYİ VE ERDOĞAN’I DESTEKLEDİLER!!!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2002‘de partisinin kazandığı seçimde ilimizde 4’de 4 yaparak Milletvekillerinin tamamını aldı.
Aradan geçen 21 yıl boyunca yapılan 4 mahalli seçiminde de Aksaraylılar Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı hem Belediye Başkanlığı, hem de il genel meclisinde birinci parti yaptılar.
AKSARAYLILAR ANAYASANIN BAZI MADDELERİNİ DEĞİŞTİREN VE CUMHURBAŞKANININ MİLLET TARAFINDAN SEÇİLMESİYLE CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE GEÇİLMESİ REFERANDUMUNDA ERDOĞAN’I DESTEKLEDİ!!
İlki 2007’deki Anayasa Referandumu ile o tarihten günümüze kadar yapılan Anayasanın bazı maddelerini değiştiren referandumlar, Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesi için yapılan Anayasa değişikliklerinde de Aksaraylı seçmen Türkiye ortalamasında ilk 5’ten ilk 3’e girecek desteklerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında oldu.
Cumhurbaşkanın millet tarafından seçildiği ilk seçim ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinden sonra yapılan ilk Cumhurbaşkanlığı ve bu sene 14 Mayıs ile 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’a Türkiye genelinde en yüksek desteği sağlayan ilk 5 ilin arasına girdi.
ANAYASA REFERANDUMLARI VE MAHALLİ SEÇİMLERİNDE AK PARTİ VE ERDOĞAN’I DESTEKLEYEN AKSARAYLILAR GENEL SEÇİMLERİN TAMAMINDA DA HER ZAMAN EN YÜKSEK ORANDA OYUYLA AK PARTİYİ 1. YAPTILAR!!!
Aksaray mahalli seçimler ile Anayasa değişikliklerinde, mahalli seçimlerde ve Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesi, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini geçilmesi ve bu sisteme geçilmesinden sonra yapılan ilk seçim ve 14 Mayıs ile 28 Mayıs Seçimlerinde Erdoğan ve partisinin yanında olmayı genel seçimlerde de istisnasız sürdürdü.
Aksaray seçmeni Ak Partinin girdiği ilk genel seçiminde 4 vekilin tamamını seçtirirken 2007’den 14 Mayıs seçimlerine kadar yapılan genel seçimlerde ise Ak Partiyi 1. parti yapan desteği verdiler.
Aksaray’ın 21 yıllık kesintisiz sevgisine rağmen 34 yıllık vilayet ligindeki en başarılı Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’nun Perşembe günü yayınlanan Valiler Kararnamesiyle Erzincan’a atanmasıyla aklımızda soru işareti oluştu.
Aksaray’da istisnaya giremeyecekler dışında kalanların tamamı tarafından başarılarından dolayı sevilen Doç. Dr. Vali Hamza Aydoğdu’nun son Başbakanı Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan’a atanmasından sonra aklımıza
”Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasetteki kadim ve sadık arkadaşı Binali Yıldırım’ı kendisine 21 yıldır en yüksek desteği veren Aksaray’dan çok mu seviyor?” sorusunu getirdi.
ERDOĞAN AYDOĞDU’YU ERZİNCAN’A ATAMASIYLA SİYASETTEKİ SADIK ARKADAŞINA VERDİĞİ DEĞERİ GÖSTERDİ!!!
Bunu kuruluşundan bu yana Aksaray il temsilciliğini yaptığım TİGAD il temsilcilerinin ortak WhatsApp gurubunda ”Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaray’ın süper Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’yu Erzincan’a atamasıyla siyasetteki en sadık arkadaşı Binali Yıldırım’a verdiği yüksek değeri ete kemiğe büründürdü.” yazdım.
Yüksek ihtimal ile Vali Aydoğdu ile istişare edilerek alınan kararla yapılan atamanın maksadının Aksaray’da sağlanan aynı başarının Erzincan’da ivme kazanarak devam etmesi için olduğu kanaatindeyim.
ERDOĞAN’IN YILDIRIM’I MI, AKSARAY’I MI DAHA ÇOK SEVDİĞİ MEHMET ALİ KUMBUZOĞLU’NUN BAŞARISINDA!!!
Başlıktaki soruya Aksaray kamuoyunun kahir ekseriyeti gibi benimde cevabı 1994’den 2016’ya kadar birçok kamu görevinde bulunan 2016’dan bu yana 7 sene en fazla TBMM’si genel sekreterliği görevinde yasamanın işlevini ve bu dönemdeki hükümetler ile bakanların yanında milletvekillerini de tanıyan yeni Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun başarısı için büyük bir avantajdır.
Vali Kumbuzoğlu’ nun 29 yıllık kamu ve bunun içindeki 7 yıllık Meclis Genel Sekreterliği tecrübesiyle Vali Aydoğdu’nun başarısının üstüne çıkıp çıkmaması Erdoğan’ın ilimize olan sevgisini ortaya koyacak.
38 aylık Aksaray Valiliğindeki başarısıyla hemşerilerimizin gönlüne giren Doç. Dr. Vali Hamza Aydoğdu’ya Erzincan Valiliğinde başarılar dilerken, selefi Vali Kumbuzoğlu’nun da başarısıyla halefi Aydoğdu’yu aratmaması beklentisiyle tebrik ediyor, başarılı olması dileğiyle hemşerilerimiz ve şahsım adına tebrik ediyorum.
Cuma’mız mübarek olsun.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.