NİĞDE SON DAKİKA
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE ‘AKADEMİSYEN, DR. ÖĞRETİM GÖREVLİSİ’ BAŞHEKİM
BELÇİKA’DA TÜRK ASILLI GAZETECİ KADİR DURAN FEDERAL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ İLK KEZ THE ASYA ÜNİVERSİTE SIRALAMASINA GİRDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER
1 MAYIS İDEOLOJİLERİN ÇARPIŞMA GÜNÜ DEĞİL! BAHAR VE EMEKÇİLERİN KARDEŞLİK BAYRAMIDIR!
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞHEKİMLİK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.
NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI
NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR “A TAKIMINI” BELİRLEDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE ‘‘BİYOTEKNOLOJİ YÜZYILINA DNA İLE BİR BAŞLANGIÇ’’ SÖYLEŞİSİ
BELEDİYECİLİKTE TEKNOLOJİK ATAK
ERDEMLERİMİZLE VARIZ (ERVA) SPOR OKULLARI
SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!!
12 AYIN TAMAMINDA ORUÇ TUTMA SEVABINA KAVUŞTURACAK İBADET “ŞEVVAL”
BAŞKAN ÖZDEMİR, YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINI AĞIRLADI
NİĞDE DAMIZLIK BİRLİĞİ’NİN SİLAJ BALYALARI TAHRİP EDİLDİ
YÖK NÖHÜ’DE “BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ” KURULMASINI UYGUN BULDU
NÖHÜ’YE TÜBİTAK 1001 “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ÖZEL ÇAĞRISI” PROJE DESTEĞİ
GERÇEK MİLLİ EGEMENLİK MİLLET İRADESİNİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINDAN ALINMASINDA!!!
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
KUMBUZOĞLU BİLSEYDİ?
DOLAR 32,3998
EURO 34,8047
ALTIN 2.397,66
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 17°C
Az Bulutlu
Niğde
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 10°C
Paz 12°C
Pts 17°C

Üniversitemiz Dünya Yeşil Kampüs Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor

Üniversitemiz Dünya Yeşil Kampüs Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor
06.12.2023
137
A+
A-

Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında Türkiye’deki 10 pilot üniversite arasında yer alan ve Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödüllü Üniversitemiz, Universitas Indonesia (Endonezya Üniversitesi) tarafından yapılan “GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda son iki yılda 621’inci sıradan 357’nci sıraya yükseldi. Böylece 264 üniversiteyi geride bırakan Üniversitemiz, yükselişini sürdürerek önemli bir başarıya daha imza attı.

Üniversitemiz Yeşil Kampüs Sıralamasında Dünyada İlk 500’de
Üniversite ve toplumların küresel iklim değişikliğine dikkatini çekmek ve enerji, su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve çevre bilinci konularında farkındalık yaratmak amacıyla yapılan “GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda 2021 yılında 621’inci sırada yer alan Üniversitemiz, geçen yıl 442. sıraya yükselmişti. Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Üniversitemiz, geçen yılın sıralamasında 2021 yılı sıralamasına göre 179 basamak yükselirken bu yıl ise 2022 yılı sıralamasına göre 85 Üniversiteyi geride bırakarak 357’nci sırada yer aldı. Böylece Dünya Yeşil Kampüs Sıralamasında yükselişini sürdürerek önemli bir başarıya imza atan Üniversitemiz, ayrıca bu alanda dünyada ilk 500 üniversite arasındaki konumunu da korudu.

Üniversitemiz Son İki Yılda Puanını Toplam 2175 Artırdı
Üniversitelerin çeşitli kategorilerde değerlendirilerek sıralandığı “2023 Greenmetric Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda Üniversitemiz; su kullanımının dikkate alındığı “Su”, kampüs ortamı ve altyapının değerlendirildiği “Yerleşim ve Altyapı”, üniversitelerin enerji kullanımı ve iklim değişikliği konularına gösterdiği ilgiyi ifade eden “Enerji ve İklim Değişikliği”, sürdürülebilirlik konularının incelendiği “Eğitim ve Araştırma”, kampüslerdeki ulaşım sistemlerinin incelendiği “Ulaşım” ve atık arıtma ve geri dönüşüm faaliyetlerinin dikkate alındığı “Atık” kategorilerinde toplamda 7025 puan elde etti. 2022 yılı sıralamasında aynı kategorilerde toplam 6325 puan alabilen Üniversitemiz, 2021 yılında ise 4850 puan alabilmişti. Böylece bu yıl değerlendirmede 700 puan daha fazla alan Üniversitemiz, son iki yılda ise puanını toplamda 2175 artırdı.

“Geçen Sene Olduğu Gibi Bu Sene de Yükselişimizin Sürüyor Olmasından Mutluyuz”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, “GreenMetric Dünya Yeşil Kampüs Sıralamalarında geçen sene olduğu gibi bu sene de yükselişimizin sürüyor olmasından mutluyuz.” dedi. Üniversitemizin Türkiye’de Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmaları’nda 10 pilot üniversite arasında yer aldığını ve Sıfır Atık En İyi Uygulama Ödülü’ne sahip olduğunu hatırlatan Rektörümüz Uslu, bu alandaki çalışmalarımızın kararlılıkla süreceğini ifade etti. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personele de teşekkür eden Rektör Uslu, önümüzdeki yıllarda yapılacak sıralamalarda Üniversitemizin çok daha iyi noktalarda yer alacağına inandığını belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.