SAĞLIKDA GÖÇ VEREN DEĞİL GÖÇ ALAN İL OLDUK.
Niğde’nin ilk ve tek özel sağlık kuruluşu olarak hizmet veren Özel Niğde Hayat Hastanesi güçlendirilmiş doktor kadrosuyla, yenilenmiş hastane odaları ile Niğde ve çevre illerine en üst seviyede hizmet vermeye devam ediyor.
Niğde Özel Hayat Hastanesi yöneticisi Salih Doğan yaptığı açıklamada:
”’Niğde Özel Hayat Hastanesi ailesi olarak hizmet kalitemizi yükselterek büyük illerdeki kurumsal sağlık kuruluşlarıyla rekabet edebilecek kalitede hastalarımıza hizmet vermekteyiz .Hastanemizde sağlık hizmeti alan hastalarımızın memnuniyeti göç veren değil göç alan il olarak anılmak bizi mutlu etmektedir.” dedi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Ekibi olarak kadınların en özel yolculuğu olan gebelik sürecinden doğuma, kadın hastalıkları ameliyatlarından menopoza kadar tüm adımlarında yanlarındayız.
Kadın Sağlığı ve Hastalıkları
Kadına Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği, hastalıkların tanı ve tedavisinde modern tıp teknolojilerini kullanılarak, uzman ve deneyimli bir ekip tarafından hizmet vermektedir. Ekip, multidisipliner bir anlayışla özellikli tedavi yöntemlerini kullanmaktadır. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği, gebelik takipleri ve gebe eğitim programları, kadın genital sistem taramaları, riskli gebelik takipleri, kısırlık araştırma programları, menopoz izlem programları ile hizmet vermektedir.
Gebelik ve Doğum, Anne & Bebek Sağlığı Merkezi
Gebelik ve doğum süreci, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hekimleri tarafından hafta hafta değerlendirilmekte, bebek gelişimine yönelik her aşamada aile bilgilendirilmektedir. Ekip, Gebelik takiplerini son teknoloji 4D Ultrasonografik görüntüleme ile yapmakta, normal doğumu bilimsel veriler doğrultusunda desteklemektedir. Kadın Hastalıkları & Doğum Hekimleri, ekipte yer alan ebe ve hemşireler 7/24 çalışma sistemine göre hizmet vermektedir.
Gebelik:
Kadın doğum doktorlarımızın bunlarla sınırlı olmamakla birlikte tecrübelerinin bulunduğu alanlardan bazıları;
-Erken doğum veya membran rüptürü
-Gestasyonel diyabet
-Gestasyonel hipertansiyon, preeklampsi (gebelik zehirlenmesi)
-Fetal malprezentasyon
-Intrauterin gelişme geriliği (gebelik sırasında bebeğin gelişme problemi)
-Oligohidramniyoz, polihidramniyoz (az veya fazla amniyotik sıvı)
-İleri annelik yaşı (35 yaş ve üstü)
-Grand Multipar (beşten fazla gebelik)
Jinekolojik Onkoloji (Jinekolojik Kanserler)
Kadın üreme organları yumurtalıklar, rahim, döllenmiş olan yumurtayı taşımaya yarayan tüpler, vajen ve vajen girişini sınırlayan vulvadır. Kadın üreme organlarında görülen kanserler, jinekolojik kanserler olarak adlandırılmaktadır. Jinekolojik kanserler içerisinde en sık rastlanılanları, rahim ağzı, rahim ve yumurtalık kanserleridir. Rahim ağzı, rahimin vajene açılan kısmını oluşturur. Rahim ağzının hücresel dokusu rahiminkinden farklıdır. Bu nedenle gelişen kanserler, rahim kanserlerinden farklı bir gelişim ve yayılma özelliğine sahiptirler.
Ürojinekoloji-Genital Organ Sarkmaları
Üriner inkontinans ve üreme organları ile ilgili bozuklukların tanı ve tedavileri gerçekleştirilmektedir.
Perinatoloji
Perinatoloji uzmanlık alanı, gebelik ve doğum bilimi gebe kadınların ve bebeklerinin sağlığını düzeltmek, fetal anomalilerin erken teşhisi, kromozomal anomalilerin taranması, düşüklerin ve ölü doğumların önlenmesi, erken doğumun önceden anlaşılması, çoğul gebeliklerde oluşabilecek problemlerin teşhisi ve gebeliklerin takibini yönetebilmek için çok önemlidir.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’müzde, 0-16 yaş aralığındaki bebek, çocuk ve ergenlerin muayene ve tedavileri yapılmakta ve koruyucu sağlık hizmetleri sunulmaktadır.
Tanı ve Tedavisi Yapılan Hastalıklar
Sağlam bebek, çocuk muayeneleri, çocukların sağlıklı gelişmesini desteklemek için önemli bir fırsattır.
Bölümde kullandığımız sağlık rehberleri ile çocuklar ve ailelerinin karşılaştığı yaralanmalar, eğitim yetersizliği, çocuk istismarı ve ihmali, aile içi şiddet, aile sağlığını etkileyen çevresel etmenler, şişmanlık ve riskli davranışlar, sigara, alkol ve ilaç gibi sorunların saptanması ve zararlı etkilerin önlenmesi amaçlanmaktadır. Çocuk hekimlerimiz çocukların büyüme , gelişme, sosyal yetenek ve aile yaşamı hakkında bilgi edinmekte ve sağlıklı gelişimleri için yönlendirmektedir.
Çocuklarımızın doğumdan itibaren belirli aralıklarla takipleri ve gerektiği zaman tedavileri yapılmaktadır.
Bebeklerimizin, doğumdan itibaren ilk olarak ilk hafta içinde, 15.günde, daha sonra ise ilk yıl 1 ay aralıklarla ikinci yıldan sonra altı ay aralarla rutin muayeneleri yapılmaktadır. Bu muayenelerde bebeklerin fiziksel, sosyal ve psikolojik gelişimi değerlendirilmekte, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü önerileri göz önünde bulundurularak aşıları yapılmaktadır.
Bölümümüz acil tıbbi durumlarda çocuklarımıza müdahalede bulunacak personel ve donanıma sahiptir.
Bölümümüzün en önemli hedeflerinden biri de anne sütü ile beslenmenin bebeğin gelişimindeki önemini vurgulamaktır. Tüm bebeklerimizin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri konusunda tüm hemşire ve hekimlerimiz çaba gösterirken, kadın hastalıkları ve doğum bölümünden de destek alınmaktadır.