DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 18°C

Niğde’nin Onur Günü Törenle Kutlandı

Niğde’nin Onur Günü Törenle Kutlandı
05.02.2024
131
A+
A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 90. Yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Niğdelilerin onur günü olarak adlandırdıkları Gazi Mustafa Atatürk’ün Niğde’ye teşriflerinin 90. Yıldönümü kutlama etkinlikleri il protokolünün katılımıyla Niğde Tren Garı önünden Niğde Cumhuriyet Meydanı’na yapılan yürüyüş ile başladı.
Cumhuriyet Meydanındaki törende, Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Atatürk’ün anıtına çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız Okundu.
Belediye Başkanı Emrah Özdemir Niğdelilerin “Onur Günü” olarak adlandırdıkları törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

ÖZDEMİR: COŞKU VE HEYECANINI YAŞIYORUZ
Başkan Özdemir konuşmasında, Gazi Kemal Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 90’ıncı yıldönümünü coşku ve heyecanla kutladıklarını belirterek, “Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel şehrimize teşriflerinin doksan doksanıncı yıl dönümü hep birlikte coşku ve heyecanlı kutluyoruz.
Benim Niğde’ye karşı alakam büyüktür, Niğdelileri her zaman sevmişimdir diyenler milli mücadelede en büyük dayanaklarımızdan olmuştur diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 90 yıl önce 5 Şubat 1934 tarihinde Niğde’mize teşrif etmişlerdir. Tüm Niğdelilerin Onur Günü olarak kabul ettiği gün kente büyük bir heyecan olmuştur. Yedi den yetmiş herkes Atatürk’ü karşılamak için tren garına akın etmiştir.
Bizler de bugün aynı coşku, aynı heyecanla aynı günkü güzergahı izleyerek Cumhuriyet Meydanına kadar aynı coşku ve heyecanla yürüyerek geldik. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk övgü dolu sözlerine her zaman mazhar olan Niğdeliler tarih boyunca vatan savunmasında her zaman en ön saflarda yer almıştır” dedi.

NİĞDE HER ZAMAN VATAN MÜCADELESİNDE YER ALMIŞTIR
Konuşmasının devamında Niğdelilerin sadece Kurtuluş Savaşı’nda değil her zaman vatan savunmasında yer aldıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Niğdeliler Milli Mücadele döneminde Ulukışla Pozantı hattında kurtuluş mücadelesinde işgal güçlerine karşı canla başla karşı koymuşlar ve Güney hattından Anadolu’ya girmek isteyen bu işgalcilerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır.
Niğde’miz Kurtuluş Savaşı’nda işgal görmediği gibi Niğdeliler de milli mücadelenin her döneminde Büyük Önder Atatürk’ün yanında yer alarak vatan savunmasında adlarını tarihe altın harflerle kazımışlardır. Sadece Kurtuluş Savaşı’nda değil, terörle mücadelede ve vatanımızın savunmaya ne zaman ve nerede ihtiyacı olursa olsun Niğde’mizin bağrında nice kahramanlar çıkmıştır ve bundan sonra da çıkmaya devam edecektir.
Vatanını en çok seven, işini iyi yapandır diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimize bizi şereflendirmesinin 90. yıldönümü coşkuyla kutlarken, ülkemizin sahip olduğu değerleri koruyarak Atamızın gösterdiği hedefler doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ve 100’üncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimiz sonsuza kadar var olacaktır. Türkiye yüzyılında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak öncelikli görevimizdir.
Bu vesile ile kahramanlar diyarı yani Niğde’mize gelişinin doksanıncı yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi ve bütün şehitlerimizi buradan rahmetle bir kez daha anıyor, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

ŞEREF DEFTERİ İMZALANDI
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin ardından devam eden etkinlikler kapsamında Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam eden etkinlikte Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir valilik şeref defterini imzaladı. Etkinlikler Niğde Belediyesi tarafından düzenlenen “Atatürk” fotoğraf sergisinin açılışı ile sona erdi.
Düzenlenen etkinliklere Niğde Valisi Cahit Çelik, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, Niğde İl Jandarma Komutanı Gürol Okyar, il protokolü, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.