DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 19°C

ŞEHRİN KALBİNE MODERN BİR KÜTÜPHANE DAHA

ŞEHRİN KALBİNE MODERN BİR KÜTÜPHANE DAHA
08.02.2024
166
A+
A-

NİĞDE BELEDİYESİNİN DÖRDÜNCÜ KÜTÜPHANESİ TARİHÇİ İLBER ORTAYLI’NIN KATILIMI İLE AÇILIYOR

Niğde Belediyesinin, kent merkezinde yapımını tamamladığı 100. Yıl Millet Kütüphanesi, 10 Şubat Cumartesi günü düzenlenecek törenle açılacak.

Ünlü tarihçi ve yazar İlber Ortaylı’nın katılımı ile kapılarını kitapseverlere açacak olan 100. Yıl Millet Kütüphanesi, Niğde Belediyesi’nin son 1 buçuk yıl içinde kente kazandırdığı dördüncü kütüphane olacak.

 

1 BUÇUK YILDA 4 KÜTÜPHANE

Niğde Belediyesinin, kentin dört bir yanını yeni nesil kütüphanelerde donatmak için başlattığı çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

2022 yılının ağustos ayında, Kızılelma Parkı’nda “Çocuk Kütüphanesi” ve geçtiğimiz yıl mart ayında Niğde Belediyesi Başkanlık Çalışma Ofisinin giriş katında “Kayabaşı Kütüphanesinin” açılışını yapan Niğde Belediyesi, kütüphaneye dönüştürdüğü 162 yıllık tarihi Rum Kilisesi’ni ise aralık ayında “Kale 100. Yıl Millet Kütüphanesi” olarak öğrencilerin ve kitapseverlerin hizmetine sunmuştu.

Niğde Belediyesi tarafından son 1 buçuk yıl içeresinde hizmete sunulan dördüncü kütüphane olan, belediye hizmet binasının önündeki 100. Yıl Millet Kütüphanesi de açılışa hazır hale getirildi.

 

ÇALIŞMA SALONLARI, KAFETERYA, ENGELLİ ASANSÖRÜ…

Ömer Halisdemir Meydanında, 990 metrekare alanda 2 katlı olarak inşa edilen 100. Yıl Millet Kütüphanesi, 10 Şubat Cumartesi günü saat 13.30’de düzenlenecek törenle açılacak.

 

ÜNLÜ TARİHÇİ İLBER ORTAYLI AÇILIŞA KATILACAK

5 adet çalışma salonu, kafeteryası ve engelli asansörü ile aynı anda 154 kişiye hizmet verebilecek olan yeni nesil kütüphanenin açılışı için düzenlenecek törene ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı da katılacak. Ortaylı açılış törenin ardından Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde söyleşi programında vatandaşlarla bir araya gelecek.

 

ÇAY VE KAHVE İKRAMI

Zemin katında öğrencilerin kurs görebileceği etüt salonu ve kafeteryası bulunun kütüphane, ilk etapta 08.30 ile 24.00 saatleri arasında hizmet verecek. Talebe göre günün 24 saatinde de hizmet verebilecek bir yapıya sahip olan kütüphanede gençlere çay ve kahve ikramı yapılacak. Aynı zamanda yaşam merkezi gibi hizmet sunacak olan kütüphanede düzenlenecek etkinliklerle de gençlere kültürel ve sosyal becerilerini arttırma imkânı sağlanacak.

 

 

3 KÜTÜPHANE DAHA…

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, şehrin merkezinde hizmete sunacakları yeni nesil kütüphanenin tüm imkanlarından herkesin ve her kesimin yararlanabileceğini söyledi.

Niğde’nin dört bir yanını kütüphanelerle donatmaya kararlı olduklarını ifade eden Belediye başkanı Emrah Özdemir, “İlhanlı Mahallesi’nde temelini attığımız Kütüphane, Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezini yakın zamanda hizmete açacağız. Tarihi Ak Medrese ’de de sesli kütüphane açılışı için çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan Hüdavent Hatun Parkı içerisindeki sosyal tesisi de Niğde’mizin ilk anne- bebek kütüphanesi olarak düzenleyip halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 

AÇILIŞA DAVET

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Niğde Belediyesi hizmet binası önünde inşa ettikleri 100. Yıl Millet Kütüphanesinin, 10 Şubat Cumartesi günü düzenlenecek olan açılış törenine tüm vatandaşları davet eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Niğde’mizi adeta büyük bir kütüphaneye dönüştürürken aynı zamanda çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerine katkı sağlamak amacıyla kentimizin farklı noktalarında yeni spor alanları ve yaşam merkezlerini de hemşehrilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.