NİĞDE SON DAKİKA
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE ‘AKADEMİSYEN, DR. ÖĞRETİM GÖREVLİSİ’ BAŞHEKİM
BELÇİKA’DA TÜRK ASILLI GAZETECİ KADİR DURAN FEDERAL MİLLETVEKİLİ ADAYI OLDU
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ İLK KEZ THE ASYA ÜNİVERSİTE SIRALAMASINA GİRDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER
1 MAYIS İDEOLOJİLERİN ÇARPIŞMA GÜNÜ DEĞİL! BAHAR VE EMEKÇİLERİN KARDEŞLİK BAYRAMIDIR!
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞHEKİMLİK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.
NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI
NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR “A TAKIMINI” BELİRLEDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE ‘‘BİYOTEKNOLOJİ YÜZYILINA DNA İLE BİR BAŞLANGIÇ’’ SÖYLEŞİSİ
BELEDİYECİLİKTE TEKNOLOJİK ATAK
ERDEMLERİMİZLE VARIZ (ERVA) SPOR OKULLARI
SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!!
12 AYIN TAMAMINDA ORUÇ TUTMA SEVABINA KAVUŞTURACAK İBADET “ŞEVVAL”
BAŞKAN ÖZDEMİR, YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINI AĞIRLADI
NİĞDE DAMIZLIK BİRLİĞİ’NİN SİLAJ BALYALARI TAHRİP EDİLDİ
YÖK NÖHÜ’DE “BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ” KURULMASINI UYGUN BULDU
NÖHÜ’YE TÜBİTAK 1001 “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ÖZEL ÇAĞRISI” PROJE DESTEĞİ
GERÇEK MİLLİ EGEMENLİK MİLLET İRADESİNİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINDAN ALINMASINDA!!!
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
KUMBUZOĞLU BİLSEYDİ?
DOLAR 32,3615
EURO 34,7672
ALTIN 2.396,20
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 17°C
Az Bulutlu
Niğde
17°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 11°C
Paz 11°C
Pts 17°C

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmayacak

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmayacak
15.09.2023
127
A+
A-

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı “Okul Güvenliği Toplantısı” Niğde Valisi Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi.

Niğde Valisi Cahit Çelik, Öğrenciler evden çıkıp okul servisine adım attığı andan itibaren okul içi ve okul çevresinde güvenliklerini sağlamak, bizlerin en önemli önceliğidir. Okul çevrelerinde gerekli trafik tedbirleri, güvenlik güçlerimiz tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da alınacaktır” dedi.
Niğde Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okulların genel durumları ve alınacak tedbirlere ilişkin yapılan sunumla başlayan toplantı yine İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı okul çevrelerinde alınan önlemler ve trafik konularında sunum gerçekleştirdiler.
Sunumların ardından devam eden toplantıda konuşan Vali Cahit Çelik ise okul güvenliği konusunda tüm önlemlerin alındığına vurgu yaparak, 2023-2024 Eğitim Öğretim döneminin ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyerek; tüm öğrencilerin ve eğitimcilerin kazasız belasız bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.
ÖĞRENCİLERİN OKUL İÇİ
VE DIŞINDA GÜVENLİKLERİ SAĞLANACAK
Öğrenciler evden çıkıp okul servisine adım attığı andan itibaren okul içi ve okul çevresinde güvenliklerini sağlamak, bizlerin en önemli önceliğidir diyen Vali Çelik; “ Bizim burada tek arzumuz ve gayemiz hiçbir kazaya, olumsuzluğa meydan vermeden sağlıklı bir şekilde tüm yavrularımızın 2023-2024 eğitim-öğretim yılını tamamlamasını sağlamak olacaktır. Öğrencilerimizin evden çıkıp okul servisine adım attığı andan itibaren okul içi ve okul çevresinde güvenliklerini sağlamak, bizlerin en önemli önceliğidir. Bugün; eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getirmek suretiyle, ilimizde alınan trafik ve asayiş tedbirlerini istişare etmek ve alınabilecek, uygulanabilecek yeni ilave tedbirleri değerlendirmek için bir araya geldik.
OKUL ÇEVRELERİNDE TÜM TEDBİRLER ALINACAK
Okul çevrelerinde gerekli trafik tedbirleri, güvenlik güçlerimiz tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da alınacağını belirten Vali Çelik; “Ayrıca, öğrencilerimize yönelik trafik eğitim parkında gerekli eğitimler düzenlenecek, okul servis araç şoförlerine ve rehber personeline yönelik olarak bilgilendirme eğitimleri de yine kolluk güçlerimiz tarafından yapılacaktır. Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine ilişkin koruyucu ve önleyici hizmet ve tedbirlerin artırılmasına yönelik iş birliği protokolünün uygulanması konusunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Gerek kişisel güvenlik gerek suçtan korunma yöntemleri ile siber güvenlik konusunda gerekli çalışmalar kolluk güçlerimiz tarafından hiçbir aksamaya mahal verilmeden aralıksız olarak yapılacağını belirtti.
OKUL ÖNLERİ VE ÇEVRELERİNDE DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜCEK
Gençleri uyuşturucudan uzak tutmak için 7/24 var güçleriyle çalışacaklarını ifade eden Vali Çelik; “ Öte yandan başta metamfetaminle mücadele olmak üzere uyarıcı ve uyuşturucu ile mücadelemiz kararlılıkla sürmekte, gençlerimizi ve yavrularımızı bu illetten uzak tutmak için 7/24 var gücümüzle çalışmaktayız. Bu bağlamda İçişleri Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi uyuşturucu ile mücadelemizde önemli bir yer tutmaktadır. Öğrencilerimizin güvenliğinin sağlanması, sağlığının korunması amacıyla; Kent güvenlik sistemine entegre edilen okul güvenlik kameraları titizlikle takip edilmeye devam edecektir. Okul önleri ve yakın çevrelerinde alkol ve tek sigara satılmasını önleyici tedbirler alınacaktır. Okul çevrelerinde kahvehane, kafe, internet salonu gibi yerlerde narko-tim, asayiş uygulamaları büyük bir hassasiyetle yapılacağını ifade etti.
OKUL KANTİN GÖREVLİLERİ VE SERVİS SÜRÜCÜLERİ DENETLENECEK
Okul kantin görevlileri ve servis sürücülerine yönelik devamlı denetimlerin yapılacağını belirten Vali Cahit Çelik; “ Öğrencilerimizle birebir iletişim halinde olan kantin görevlileri ve servis sürücüleri denetlenecek olup, Sağlık Bakanlığı’nın salgın tedbirlerine göre bir gelişme yaşanması halinde maske, dezenfektan, hijyen malzemelerinin temini de yapılacaktır. Okul güvenliği ile ilgili yapılacak trafik, asayiş, hijyen uygulamalarıyla bizim yegâne amacımız okul çağındaki çocukların ve gençlerimizin eğitim-öğretimini güvenli ve sağlıklı bir ortamda sürdürmesidir” dedi.
VALİ ÇELİK’TEN
VELİLERE ÇAĞRI
Öğrenci velilere de bir çağrıda bulunan Vali Çelik; “ Sizler de çocuklarınızın eğitim-öğretim hayatı boyunca öğretmenlerimizi elinizden geldiğince destekleyin. Okul idareleri ve öğretmenlerimiz ile yakın bir iş birliği içinde olmaya gayret gösterin. İnanıyorum ki bu birliktelik ruhuyla ortaya çıkacak güç, eğitim kalitemiz daha da artıracak, güvenlik sorunlarını da en düşük düzeye indirecektir. Okul güvenliği konusunda yapılan ve yapılacak tüm bu çalışmalarda emeği geçen gerek emniyet ve jandarma teşkilatımıza gerekse milli eğitim çalışanlarına ve tüm mesai arkadaşlarıma sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.