DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Üniversitemizde “Verimli Hayvancılık” Paneli Düzenlendi

Üniversitemizde “Verimli Hayvancılık” Paneli Düzenlendi
17.02.2024
106
A+
A-

Üniversitemiz ile Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında bölgemizdeki çiftçilerimizin ve sektör temsilcilerinin bilgilendirilmesi amacıyla “Verimli Hayvancılık” konulu panel düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Çiçek, Genel Sekreter Vekilimiz Abdulgani Özkan, Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bilgehan Güney, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, sektör temsilcileri ve bölgemizdeki çiftçiler ile Üniversitemizin akademik ve idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı.
“Pandemi Süreciyle Tarım ve Hayvancılığın Önemi Daha İyi Anlaşıldı”

 


Panelin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Çiçek; “Dünyamız zor bir dönemden geçiyor. Tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu yaşanılan pandemi döneminde tüm dünya olarak daha iyi anladık. Bu süreç bizlere tarım ve hayvancılık alanında verim artırıcı çalışmaların zorunlu hale geldiğini gösterdi.” dedi. Çiçek konuşmasının devamında ise “Hayvancılıkta uygulanan eski yöntemler verimliliğin önündeki en büyük sorun. Bu alanda yapılan çalışmaların kaynağı genellikle batı dünyasından gelen kaynaklar ama son zamanlarda ülkemizde yapılan çalışmalar tatmin edici boyuta geldi.” ifadelerini kullandı.
Verimli Hayvancılık Uygulamalarına İlişkin Bilgiler Verildi

 


Üniversitemiz Bor Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Boğa ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Kılıç’ın konuşmacı olduğu panelde bölge hayvancılığının daha ileri düzeye taşınması açısından doğru bilinen yanlışlar, süt sığırlarının beslenmesinde yapılması gereken uygulamalar, süt sığırlarında gözlemlenen metabolik hastalıklar ve bu hastalıkların oluşmasının beslenme ile önlemesinde alınacak önlemler anlatıldı. Kârlı bir hayvancılıkta temel unsurlar ve kaba yemin süt sığırlarında önemi hakkında bilgilerin verildiği panelde ayrıca nispi yem değeri, kaba yem borsasının oluşmasında kalite ve yem fiyatında nispi yem değerinin önemi ve bölgede yapılan silaj uygulamalarındaki hataların düzeltilmesi açısından dikkate alınması gereken gerekliliklere ilişkin sunum yapıldı.
Sunumların sonunda Boğa, Üniversitemiz tarafından bölgemizdeki hayvan yetiştiricileri için bölgesel kalkınma bağlamında kurslar verildiği belirtti ve “Bu çalışmalarımızda desteklerini bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’ya buradan teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.