DOLAR 32,5196
EURO 34,9158
ALTIN 2.433,83
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C

NİĞDE BELEDİYESİ, KENTTE ‘ATIK SORUNUNU’ TAMAMEN ORTADAN KALDIRDI

NİĞDE BELEDİYESİ, KENTTE ‘ATIK SORUNUNU’ TAMAMEN ORTADAN KALDIRDI
22.02.2024
99
A+
A-

TIBBI ATIK STERİLİZASYON TESİSİ HİZMETE GİRDİ…
Niğde Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle kentte ‘atık sorununu’ tamamen ortadan kaldırdı.
Katı Atık Düzenli Depolama Tesisini kuran ve atığı elektrik enerjisine dönüştüren Niğde Belediyesi, son olarak Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisini de kurarak il genelindeki 134 sağlık kuruluşundan toplanan tıbbı atıkların modern yöntemlerle bertaraf edilmesini sağlıyor.
Niğde Belediyesi, ‘Sağlık Kuruluşlarından Kaynaklı Tıbbı Atıkların Ayrı Toplanması, Taşınması ve Bertaraf İşlemleri’ kapsamındaki ‘Tıbbı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği’ çerçevesinde, Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisini hizmete sundu.
Geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisinde geçici atık deposu, saatte 1 ton atık işleme kapasitesine sahip 1 adet sterilizasyon cihazı ve atık parçalama mekanizması bulunuyor.
Tesiste, işlemin başından sonuna kadar hava ve su ortamında hiçbir kontaminasyon ve toksisite olmaması adına, miktar, basınç, sıcaklık ve atığın işleme maruz kalma süresi olmak üzere bütün işlem elektronik olarak kayıt altında tutuluyor.
Sterilizasyon işlemine tabi tutulan enfeksiyöz atıkların zararsız duruma getirilip getirilmediği kimyasal ve biyolojik indikatörler yardımıyla test ediliyor.

 

134 SAĞLIK KURULUŞUNUN TIBBI ATIKLARI ÖZEL YÖNTEMLERLE TOPLANIYOR
Niğde genelinde 6 ilçede, 134 adet sağlık kuruluşundan kaynaklanan aylık ortalama 26 ton tıbbi atık toplanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından denetimi yapılan çevrimiçi mobil atık takip sistemi ile kayıt altına alınıyor.
Özel tıbbi atık aracıyla toplanan tıbbi atıklar ve kesici delici atıklar Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde basınçlı buhar yöntemiyle sterilize edilerek enfeksiyöz içeriğinden arındırılarak evsel atık niteliği kazandırıldıktan sonra Niğde Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde bertaraf ediliyor.
Niğde’deki sağlık kuruluşlarında oluşan patolojik atıklar ise aynı iş kapsamında ayrı bir şekilde toplanarak Ankara’daki yakma tesisinde bertaraf ediliyor.

ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI YATIRIMLARINA ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisinin çevreci bir bakış açısıyla tasarlandığını belirterek, burada titizlikle sürdürülen işlemlerin el değmeden ve iş sağılığı ve güvenliğine mevzuatına uygun şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti.
Tıbbı Atık Sterilizasyon Tesisinin faaliyete geçmesiyle birlikte Niğde’de hem katı atık hem de tıbbı atık sorununun tamamen ortadan kaldırıldığını vurgulayan Başkan Özdemir, “Niğde Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda yaşamalarına azami önem veriyoruz. Yatırımlarımızın önemli bir bölümünü çevre yatırımları olarak hayata geçiriyoruz. Akkaya Barajındaki sorunun çözümü için hayata geçirdiğimiz İleri Biyolojik Arıtma Tesisimiz de çevreye yaptığımız en önemli yatırımlar arasında yer alıyor” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.