DOLAR 32,5816
EURO 34,9067
ALTIN 2.438,06
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 27°C
Az Bulutlu
Niğde
27°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Dile kolay.. Gazetecilikte tam 32 yıl..

Dile kolay..  Gazetecilikte tam 32 yıl..
16.12.2022
274
A+
A-

HABER VE YORUM: ÜSTÜN TUNCER

Gazeteci İsmet Ünver, meslekte 32’nci yılını Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle kutladı.

Gazeteci İsmet Ünver’in, bugüne kadar yayınladığı gazetelerin arşivinden derlenmiş , “Gazete Arşivlerdeki Anılarım ve Niğde Sergisi”büyük ilgi topladı.  “Likid Haber, enformasyon sürecinde yeni nesil gazetecilik ve medya okur yazarlığı” konferansı,iletişim fakültesi öğrencileri tarafından dikkatle izlendi.

Yaşamının büyük bir bölümünü Niğde’nin gelişmesi ve kalkınması için harcamış, bu uğurda büyük fedakarlıklar yapmış, özverili çalışmaları ve tüm olumsuz koşullara rağmen “Niğde Sevdası”ndan hiçbir zaman vazgeçmeyen Gazeteci İsmet Ünver, meslekte geçirdiği 32 yılı, iki önemli etkinlikle kutladı.

Ömer Halis Demir Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından, “Gazeteci İsmet Ünver’in mleslekte 32. Yıl anısına” düzenlenen bu önemli etkinlik, Ünver’in 1990 yılından bu yana yayınladığı Niğde ve Ömer Halis Demir Üniversitesi’nin kuruluş aşamalarını konu alan, tozlu raflardan çıkartılarak bir sergiye dönüştürülen gazetelerin yer aldığı sergi ile başladı.

“Gazete Arşivlerdeki Anılarım ve Niğde Sergisi”nin açılışı kurdelasını Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiçek, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiha Akçagözoğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Başaran Öztürk, ÖHD Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu birlikte yaptı.

 

Yıl Sergisinin açılışına Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Recep Çiçek, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ayhan, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ziya Avşar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Semiha Akçaözoğlu, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Niğde Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Başaran Öztürk, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Vahit İlhan, Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve ICAM Network Yayın Grubu Genel Yayın Yönetmeni Dr. Ahmet Fidan, Kayseri Basın Evi Koordinatörü Gazeteci Üstün Tuncer, Niğde İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aliye Yılmaz, Aksaray Ortaanadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar, Aksaray 68 İnternet Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Avcı, TİGAT Aksaray İl Temsilcisi Ali Genç, Niğde BElediyesi Özel Kalem Müdürü Yahya Yeşilkaya, Belediye Basın Müdürü Sinan Ceylan, NGC eski Başkanı Necmi Pişkin, Gazeteci Yazar Emin Selamoğlu, NÖHÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Zeki Can, MHP Merkez İlçe Başkanı Abidin Koyuncu, MHP İl Sekreteri Musa Çelik, BBP İl Başkanı İş insanı Bünyamin Karataş, Fakülte Dekanları, Yüksek okul ve enstitü müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergiyi gezen ziyaretçiler, 1990’dan bu yana yayınlanmış olan gazeteleri gezerken, tarihte uzun bir yolculuğa çıktılar. Gazeteci İsmet Ünver, arşivden çıkardığı gazetelerde yer alan haberleri, 32 yıl önceki heyecanı içinde tek tek anlatırken, özellikle Niğde Üniversitesi’nin kurulması için yaptığı mücadeleyi ve kaleme aldığı yazıları ziyaretçilerle paylaşırken duygusal anlar yaşandı. Niğde’ye üniversite kurulması için harekete geçen ilk isimlerden birisi olduğunu ve bu hareketi ile her zaman gurur duyduğunu söyleyen Gazeteci Ünver, üniversite yolunda ilk eylemi de kendisinin gerçekleştirdiğini söyledi.  Ünver,  anılarını paylaşırken, “Üniversite fikri bende büyük heyecan yarattı. Toıplumun dikkatini çekmek ve bu konuda ilgili kurumları harekete geçirmek için bir eylem planladım. Elime bayrağı alıp, valilik binası önünde, ‘Üniversite istiyoruz’ diye bağırdım. Ve, o eylemin ardından önemli gelişmeler yaşandı, zorluklar oldu ancak Niğde bir üniversiteye kavuştu.

Burada sergilenen her gazetenin, yen alan her haberin derin bir hikayesi var. O günün koşulları içinde Niğde’nin bir üniversiteye kavuşması gerektiği fikrini kamuoyuna aktarırken, bunun bir hayal olduğunu söyleyenler, bugün Türkiye’nin en seçkin kurumlarından birisi haline gelen Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi ile gurur duymaktadırlar” diye konuştu.

Serginin gezilmesinin ardından ikinci önemli bir etkinlik daha gerçekleştirildi.

NÖHD Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü tarafından düzenlenen, “Likid Haber, enformasyon sürecinde yeni nesil gazetecilik ve medya okur yazarlığı” konulu panele geçildi.

NÖHD Üniversitesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa,  öğretim üyeleri, öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. İlgiyle izlenen panele, Ömer Halis Demir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Avşar, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Vahit İlhan, Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Fidan ve Kayseri Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı, M4D Projesi Kayseri Basın Evi Koordinatörü Üstün Tuncer konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar, çağımızdaki teknolojik gelişmelerin bütün sektörleri etkisi altına aldığına dikkat çekerek, bu gelişimden en çok etkilenen kurumların başında medyanın geldiğine dikkat çektiler. Medyada yaşanan bu gelişime mutlaka ayak uydurulması gerektiğine dikkat çekilerek, yazılı basının bu gelişimden olumsuz etkilendiği; bu nedenle gazetelerin dijital ortama hızla geçiş yapmak zorunda kaldıkları ifade edildi.  Günümüzde, “Hibrit Gazeteciliği”nin öne çıktığı, medyanın teknolojik gelişmeleri yakından izleyerek digital ortama geçişleri ile birlikte “Yeni Nesil Gazetecilik”in senkronize bir şekilde geliştiği vurgulandı. Sektörün gelişebilmesi için teknolojik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Konferansın ardından meslekte 32. Yılını tamamlayan Gazeteci İsmet Ünver’e, NÖHD Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’nun imzasını taşıyan “Takdir Beratı”, Rektör Vekili Prof. Dr. Recep Çiçek tarafından törenle takdim edildi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.