DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Niğde Gelişim İstiyor

Niğde Gelişim İstiyor
29.02.2024
115
A+
A-

MHP’li Hamdi Doğan’dan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e proje eleştirisi…

 

Hani verdiğin sözler?

 

MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan, canlı yayında, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i söz verdiği halde hayata geçiremediği projeler üzerinde eleştiri yağmuruna tuttu…

 

MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan, kent genelinde yayın yapan internet haber siteleri ile yerel gazetelerin haber sitelerinin ortak canlı yayınında, soruları yanıtladı.

 

 

Niğde’nin sorunları ve bu sorunların çözümüne ilişkin projelerinden bazılarını açıklayan Prof. Dr. Hamdi Doğan, Belediye Başkanı Emrah Özdemir’i 2019 seçimleri öncesinde söz ise söz verip de hayata geçiremediği projeleri üzerinden eleştirdi.

 

MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan, Gazeteci Sema Tekeli’nin sunduğu ortak canlı yayın programda seçim çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulundu.

 

BENİ NİĞDE’YE DEFNETSİNLER

Aslen Adıyamanlı olmasının, kendisi açısından bir dezavantaj olup olmayacağı şeklindeki soruyu yanıtlayan MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan, 30 yılı aşkın süredir Niğde’de yaşadığını belirterek, “İnsan doğduğu yeri seçmez ama yaşadığı yere seçer. Dava arkadaşlarıma vasiyetimdir, vefat ettiğimde beni Niğde’ye defnetsinler. Hayatımın yarısından fazlasını bu şehirde geçirdim. Ben 2000 yılında yardımcı doçent olarak akademik kariyerimi aldım. 2013 yılında doçent, 2019 yılında Profesör unvanını aldım. Üniversitemizin farklı alanlarında önemli görevlerde bulundum. 30 yıllık süre içerisinde sivil toplum kuruluşlarında görev aldım.1997-1999 yılları arasında Niğde Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptım. 2000 yılında Şehit Aileleri Derneği’nde yöneticilik yaptım. 1993 yılından bu yana bu şehirde, Niğde halkımızla birlikte iç içe yaşıyorum. Niğde’de olduğu süre içerisinde bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde ülkücü-milliyetçi hareketin bir mensubu olarak görev aldım. Niğde tarihine yönelik hatta Niğde siyasi tarihinin geçmesine yönelik akademik çalışmalarda bulundum. Niğde’nin gitmediğin köyü kalmadı. Her köyde, tanıdıklarım, dostların arkadaşların var. Niğde’nin en ücra köşelerindeki köylerine bile hiç gitmediysem en az 15 kez itmişimdir. Benim Niğdeli olmadığını belirterek, seçimlerde farklı bir algı yönetmeye

çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki bu çabalarının seçmen nezdinde hiçbir karşılığı yoktur” dedi.

KAZANSAM DA KAYBETSEM DE NİĞDE’DE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİM

Önceki dönemlerde Niğde milletvekili olarak parlamentoya giren, milletvekilliği bittikten sonra bir daha Niğde’ye dönmeyen çok sayıda politikacının olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Ancak ben seçimi kazansam da kaybetsem de Niğde’de yaşamaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

TRAFİK SORUNU NİĞDELİLERİ CANINDAN BEZDİRDİ

Niğde’nin en önemli sorunlarının başında trafik ve otopark sorununun geldiğine değinen MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan, özellikle mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerine denk gelen dönemlerde, kette trafiğin arapsaçına döndüğünü vurguladı.

NEREDE BU ATLFGEÇİTLER?

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in 2019 seçimleri öncesinde trafik sorununun çözümüne yönelik çok sayıda proje açıkladığını ancak bunların çoğunluğunu hayata geçiremediğini belirten Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Sayın Başkan Medaş Kavağı ve İmam Hatip meydanına altgeçitler yapılacağını açıklamıştı. Ama ne alt geçit yapabildi ne üst geçit yapabildik., Akıllı kavşak diye yaptığı kavşaklar ise var olan sorunları daha da büyülttü.

Göreve geldiğimizde ilk iş olarak trafik sorununun çözümüne yönelik projelerimizi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

KALE’DE KİMSE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Niğde Belediyesi’nin tarihi Niğde Kalesi ve çevresinde başlattığı Kentsel Yenileme ve Koruma Projesi kapsamında çok sayıda vatandaş ve esnafın mağdur edildiğine de değinen MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Hamdi Doğan, “Çok sayıda önemli ölçüde mağduriyetler var. Biz hiçbir esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Kalenin etrafındaki dükkanları yıktırmayacağız. Ancak aslına uygun olarak tarihi dokuya uygun şekilde dükkanları restore ettireceğiz. Perşembe pazarının kaldırılmasına yönelik de endişeler var. Perşembe pazarı Niğde’nin sembolüdür. Olduğu yerde faaliyetlerine devam edecektir” şeklinde konuştu.

SANAYİ SİTELERİNDEKİ SORUNLAR İVEDİLİKLE ÇÖZÜLECEK

Ata Sanayi Sitesi ve Yeni Sanayi Sitesi’nde de sorunların dağ gibi birikmiş olduğunu gözlemlediklerini belirten Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Buralar çok ihmal edilmiş, bir sağlık kabini bile yapılmamış, çırak ve kalfaların sanayi sitesi gidip gelmeleri için bir servis bile konulmamış. Göreve geldiğimizde Ata Sanayi Sitesinde ve Yeni Sanayi Sitesinde var olan sorunları kısa süre içinde çözüme kavuşturacağız” dedi.

Niğde’nin her yönüyle gelişmesi, kalkınması ve sorunlarından arındırılması için profesyonel bir ekiple çok önemli projeler hazırladıklarını da kaydeden Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Projelerimizi 1 Mart tarihinde yapacağımız geniş katılımla bir lansmanla kamuoyuna duyuracağız” diye konuştu.

VATANDAŞ 31 MART’I SABURSİZLİKLE BEKLİYOR

Sezim çalışmaları kapsamında ziyaret ettikleri her yerde kendilerine büyük bir ilgi ve alaka olduğunu gözlemlediklerini belirten Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Niğde artık sorunsuz bir şehir olmalı. Niğdeliler değişim istiyor. 31 Mart’a sabırsızlıkla bekliyor. 31 Mart’tan sonra zgöreve geldiğimizde öncelikli sorunlardan başlayarak bu kenti daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için canla başla çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

 

SÖZ VERİLİP HAYATA GEÇİRİLEMEYEN PROJELER

MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan, canlı yayında Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in 2019 seçimleri öncesinde vaat ettiği ancak 5 yılda hayata geçiremediği projelerden bazılarını kamuoyu ile paylaştı. Prof. Dr. Hamdi Doğan’ın maddeler halinde kamuoyuna duyurduğu yapılamayan projelerden bazıları şöyle:

Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in 2019 yılı mahalli idareler seçimlerinde vermiş olduğu sözler

1- Eski rektörlük binasının olduğu kavşak- Süleyman Fethi caddesi ve Hüdavend Hatun türbesi arasındaki alanı içine alan merkez millet bahçesi projesi.

 

2-Yine bu merkez millet bahçesinin içinde yer alacağı söylenen içinde konser etkinliklerinin ve çeşitli yaşam alanlarının,  açık kapalı spor alanlarının olacağı söylenen modern büyük şehir meydanı projesi

 

3- Merkez millet bahçesi içerisinde şehir meydanı altında 40.000 m² alanda 2 katlı 2.000 araçlık katlı modern kapalı otopark.

 

4-Çocuklar ve gençler için resim, seramik, tiyatro, satranç alanlarının olduğu bilim merkezi ve gök cisim gözlem merkezi kurulması.

 

(Valilik içinde kültür merkezini  belediye değil valilik yaptırdı, açık ve kapalı otopark ise yine valiliğin otoparkı)

 

5-Derbent kavşağı ile Süleyman Fethi caddesi, Dr.Sami Yağız caddesinin kesişim noktasına kadar araç trafiğini alta alacak bir alt geçit yapılması.

 

 

6- Ayhan Şahenk Bulvarı (Bankalar caddesi)  Dr.Sami Yağız caddesi (Bor  caddesi)  ile Süleyman Fethi caddelerinin  şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla  tek yönlü hale getirilmesi.

 

7-Gümüşler Kavşağı katlı kavşak projesi.

 

8- Niğde Kuzey Çevre yolu projesi yani, çiftlik Tepeköy yoluna bağlantısı olan, gümüşler kavşağından NÖHÜ eğitim araştırma hastanesine giden yol projesi

 

9- Otoyol üzerine yapılacak büyük bir alışveriş merkezi

 

10- Organize Sanayi bölgesi civarında yapılacak Fuar Alanı ve  Kongre- Kültür-merkezi

 

11- Kale çevresinden Cullaz Sokak,  Şadırvan parkına kadar olan bölgeyi kapsayan Niğde kültür yolu projesi. Bu proje içerisinde kültür ve sanat sokağı,  müzik atölyesi,  şehir müzesi,  İslam eserleri müzesi gibi müzeler söz verilmiş, şu an için sadece yıkılmış konut ve esnaf iş yerlerinden başka bir şey yoktur.

 

12- Bucakçayırı bölgesine yapılacak olan 15.000 kişilik modern şehir stadı

 

13- Kent Orman ve Akkaya barajı arasına yapılacak olan kent park Projesi. Bu proje içerisinde çocuklar için macera park, tırmanma alanları, bisiklet yolları, çocuk oyun grupları olacağı vaadinde bulunulmuş.

 

14- Yaşlılarımız için aktif yaş alma merkezi projesi.

 

15- Niğde Ömer Halisdemir Üniversitemizden, İmam Hatip Meydanına kadar kesintisiz bisiklet yolu ve akıllı bisiklet paylaşım merkezinin olduğu bir sistem sözü verilmiş. Bu sistemden kent kartlar ile paylaşımlı bir bisiklet projesinden söz ediliyor.

 

16-Engelli insanlarımız için istihdam ve Engelsiz kafe projesi.

 

17-Uluslararası ve ulusal girişimcilerin çekileceği iletişim altyapısı sağlanmış, çalışma ofislerinin Bağımsız bir binada istihdam merkezi projesi

 

18- Kadın meslek edindirme projesi ile bireysel üretim yapan kadınların üretmiş olduğu ürünlerin e-ticaret yoluyla pazarlanabileceği ve gelir getirici bir istihdam modeli projesi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.