DOLAR 32,5188
EURO 34,8976
ALTIN 2.433,22
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 16°C
Cum 18°C

NÖHÜ “Yapay Zeka ve Veri Bilimi Alanı”nda Lisans Bölümü Açabilecek Beş Üniversite Arasında

06.03.2024
52
A+
A-

Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Yapay Zeka, Dijitalleşme, Büyük Veri – Yeni Açılacak Bölüm/Programlar Çalıştayı”nda Üniversitemizin “Yapay Zeka ve Veri Bilimi Alanı”nda Lisans Bölümü açabilecek beş üniversite arasında yer almasına karar verildi. Böylece Üniversitemizde ilgili alanda ilk kez lisans bölümü açılacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte davet edilen 20 Türk üniversitesinin rektörleri katıldı. Ülkemizin yükseköğretim sisteminin yapay zeka ve veri bilimi alanına ilişkin potansiyelinin ele alındığı ve gelişen yapay zeka teknolojisiyle birlikte çağın gerekliliklerinin tartışıldığı çalıştayda, ilgili alanda lisans bölümü açabilecek üniversiteler belirlendi. Bu kapsamda beş üniversiteyle birlikte Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin “Yapay Zeka ve Veri Bilimi Alanı”nda Lisans Bölümü açmaya hazır yükseköğretim kurumları arasında olduğu kararlaştırıldı.

“Üniversitemiz Yine Türkiye’nin Öncü Yükseköğretim Kurumları Arasında”
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında ve 20 üniversitenin rektörlerinin katılımıyla Yıldız Teknik Üniversitesinde gerçekleşen çalıştayda böyle bir kararın alınmasının Üniversitemiz ve şehrimiz için gurur verici olduğunu ifade etti. Bu kararla Üniversitemizin birçok alanda olduğu gibi yine Türkiye’nin öncü yükseköğretim kurumları arasında yer aldığını vurgulayan Rektörümüz Uslu, Üniversitemizde “Yapay Zeka ve Veri Bilimi Alanı”nda açılacak lisans bölümünün en yakın süreçte öğrenci alımı da yapacağını belirtti.

Rektörümüz son olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür ederek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin “Anadolu’nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı” mottosuyla nice alanda öncü olmaya devam edeceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.