DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 21°C

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’İN ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL’İN ÇANAKKALE ZAFERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI
18.03.2024
59
A+
A-

 

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tarih sahnesindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. 18 Mart 1915’te başlayan ve tam 9 ay süren bu destansı mücadele, Türk ulusunun azmi, kararlılığı ve vatan sevgisiyle yazılmış bir destandır.

Çanakkale Zaferi, Osmanlı İmparatorluğu’nun sınırlarını korumak için verilen mücadelenin en simgesel olaylarından biridir. Düşmanın Gelibolu Yarımadası’na çıkarma yapma girişimleri, Türk askerinin inançlı ve kahramanca savunmasıyla karşılanmış, düşmanın ilerleyişine dur denilmiştir.

Bu zafer, milletin topyekûn birlik ve beraberlik içinde hareket ettiği bir örnektir. Askerinden siviline kadar herkesin tek yürek olduğu bu direniş, düşmanı şaşkına çevirmiş ve tarih boyunca unutulmayacak bir destan olarak yerini almıştır.

Çanakkale’de verilen bu büyük mücadele, sadece bir zafer değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bir sembolü haline gelmiştir. Bu zafer, Türk ulusunun vatanına, bayrağına ve özgürlüğüne olan sonsuz sevgisinin en güçlü kanıtıdır.

Bugün, Çanakkale Zaferi’nin 109. yılını kutlarken, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu zaferin mirasını gelecek nesillere aktarmak ve vatan sevgisini canlı tutmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Çünkü Çanakkale, sadece bir geçit değil, Türk milletinin asalet ve direnişinin simgesidir.

Okan GEÇGEL / TİGAD Genel Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.