DOLAR 32,9449
EURO 35,7631
ALTIN 2.529,53
BIST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ MEZUNU GİRİŞİMCİ NİĞDE TEKNOPARK’TA YÜKSEK VERİMLİ EL FENERİ GELİŞTİRDİ

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ MEZUNU GİRİŞİMCİ NİĞDE TEKNOPARK’TA YÜKSEK VERİMLİ EL FENERİ GELİŞTİRDİ
16.05.2024
149
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü mezunu girişimci Kadir Emrah Demiç, Niğde TEKNOPARK A.Ş.’de kurduğu firmasında, askeri koşullara uygun, çalışma süresi uzun, ışığın yüzde 96’sını yansıtan, daha uzun ve geniş menzili aydınlatan ve üstelik ekstrem hava koşullarına dayanıklı el feneri geliştirdi.

UZUN ÖMÜRLÜ VE YÜZDE 90 VERİMLİ

Daha yüksek ışık şiddeti ve geniş odak özellikleriyle silahlarda da kullanılabilen prototip el feneri, ayrıca ısınma, yansıtma ve elektronik kartında verim düşüklüğü gibi sorunlara yol açmıyor. Projede özellikle bu problemlere çözüm bulmayı hedeflediğini belirten Demiç, böylece diğer ürünlerdeki uzun çalışma sonrası düşen performansın bu üründe söz konusu olmadığını ifade etti. Öte yandan Demiç, diğer ürünlerde ışığın yüzde 90’ının dışarı aktarılabildiğini, ancak bu üründe yansıtma oranının yüzde 96’ya çıkarıldığını belirtti.

YÜZDE 85’İ YERLİ OLAN FENER, ASKERİ KOŞULLARA UYGUN

Uzun çabalar sonucu daha geniş odaklı ve uzun menzilli bir fener ürettiğini söyleyen Demiç, ürünün yüzde 85’inin yerli olduğunu vurguladı. Proje sonrası askeri koşullara uygun ve dayanıklı bir ürünün elde edildiğini sözlerine ekleyen Demiç, artık dünyadaki üst düzey kalite standartlarında bir el fenerinin Niğde TEKNOPARK bünyesinde üretilebileceğini söyledi. Demiç, ayrıca ürünün 1 saat 54 dakika kesintisiz ve aynı parlaklıkta çalıştığını da belirterek “El fenerinin silahlarda kullanımı için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Parça çizimlerini yaptık, yaklaşık altı ay içinde bu parçayı da üretebileceğiz.” diye konuştu.

REKTÖRDEN MEZUN GİRİŞİMCİYE TEBRİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü ve Niğde Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversite si mezunu girişimcinin dünya standartlarının üstünde bir ürün çıktısına sahip projesinden dolayı tebrik etti. Ürünün yüzde 85’inin yerli ürün olmasının ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde TEKNOPARK A.Ş. için gurur duyulacak bir gelişme olduğunu ifade eden Rektör, konuşmasının devamında “Anadolu’nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı Üniversitemiz, birçok alanda öncü yönüyle çalışmalarını sürdürüyor. Mezun girişimcimizin Üniversitemiz Niğde TEKNOPARK A.Ş. bünyesindeki firmasında ürettiği bu ürün de ar-ge, teknoloji ve inovasyonda alanlarındaki güçlü ve öncü konumumuzun somut bir göstergesi.” diye konuştu.

Ürünün askeri koşullara uygun olduğunu, bu yönüyle -40 ile 60 derece sıcaklık aralığında çalışabildiğini de vurgulayan Rektör, yaklaşık iki saat kesintisiz ve yüzde 100’e yakın performansla çalışabilen el fenerinin çok yakın zamanda seri üretime geçeceğini belirtti. Rektör son olarak ürünün silahlarda kullanılabilmesi için çalışmaların da girişimcimiz tarafından sürdürüldüğünü ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.