NİĞDE SON DAKİKA
REKTÖR USLU ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİNİ DİNLEDİ
ALTUNHİSAR İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETE AÇILDI
HEMŞEHRİMİZ GÜLİN ÖZTÜRK PROFESÖRLÜK ÜNVANINI ALDI
NİĞDE’NİN DEĞERLİ AKADEMİSYENİ PROF. DR. İBRAHİM ÖZTÜRK, YAKINÇAĞ TARİHİ ANABİLİM DALI’NA PROFESÖR OLARAK ATANDI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİNDEN İKİ ALTIN MADALYA BAŞARISI
3. NİĞDE ULUSAL KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE II. KARİYER PSİKOLOJİK DANIŞMANLIĞI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KOP’TAN TARIM ARAZİLERİNİN ISLAHI İÇİN ÖNEMLİ DESTEK
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, YERLİ GÜNEŞ HÜCRELERİ PROJESİYLE TÜBİTAK’TAN BURS KAZANDI
GASTRONOMİ FESTİVALİNE MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ
DEVLET ESKİ BAKANI AKIN GÖNEN’DEN ÖNERİ
BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAATI HAKKINDA DERNEKTEN İLK ADIM
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ UZKURT: NİĞDE’YE 95 YENİ TABİP ATAMASI YAPILDI
ECZACILAR ODASI’NDAN BAŞHEKİM DOĞAN’A ZİYARET
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ THE 2025 SIRALAMALARINDA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR
NİĞDE BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ ÖNEMLİ BİR SERGİYE DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
BÜYÜK ZAFERİN ŞEHİT VE GAZİLERİ UYANSALAR!
NÖHÜ TIP FAKÜLTESİ, TÜRKİYE’DE İLK 10’DA YER ALDI
JAPON BÜYÜKELÇİ TAKAHİKO’DAN TABAL GASTRONOMİ EVİ’NE ÖVGÜ
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜRK-JAPON İLİŞKİLERİ PANELİ DÜZENLENDİ
DOLAR 34,1913
EURO 37,0821
ALTIN 2.976,51
BIST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 12°C
Az Bulutlu
Niğde
12°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 14°C
Paz 12°C
Pts 14°C

ÜRETEN VE ÇÖZÜM SUNAN NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ BUĞDAY HASADINA BAŞLADI

ÜRETEN VE ÇÖZÜM SUNAN NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ BUĞDAY HASADINA BAŞLADI
28.06.2024
154
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ana hizmet yerleşkesindeki tarım uygulama arazisinde ekilen yaklaşık 100 dekarlık buğdayın hasadı başladı. Niğde Valisi Cahit Çelik ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, hasat faaliyetlerini yerinde incelediler.

Yaklaşık 1000 Dekarlık Arazi Islah Edilerek Tarıma Kazandırıldı

Son iki yıldır tarım dışı olan arazileri ıslah etme çalışmalarına hız veren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu kapsamda Araştırma Merkezi ana hizmet yerleşkesinde yaklaşık 1000 dekar araziyi tarıma kazandırdı. Bilimsel araştırma geliştirmeyle birlikte uygulamalı eğitim faaliyetleri de yürütülen bu alanlarda ayrıca Araştırma Merkezi bünyesindeki hayvancılığın ihtiyacının karşılanmasının yanında şehrimiz hayvancılık sektörü için kaba yem üretimi de yapılıyor.

Araştırma Merkezinde yaklaşık 200 dekar yonca, 250 dekar silajlık mısır ve sorgun tarımı yapılmakla birlikte yaklaşık 200 dekar arazi bal ormanı olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca Araştırma Merkezinde hububat olarak buğday, arpa, arpa + yem bezelyesi ekimi ise yaklaşık 300 dekar arazi üzerinde gerçekleştirilmiştir.

“NÖHÜ Kalitede Bölgeye Öncülük Ediyor”

Buğday hasadına katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, “Türkiye’de buğday üretiminin en fazla yapıldığı iller Konya, Ankara, Sivas ve Çorum’dur. Niğde’de ise 67 bin 218 hektarlık alanda buğday ekimi yapılmakta ve yıllık 215 bin ton üretilmektedir.” dedi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin tarımsal kalite anlamında bölgeye öncülük ettiğini vurgulayan Vali Çelik konuşmasına “Ayrıca sebze ve hayvancılık çalışmalarıyla da çiftçilere öncülük edilmektedir. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu’na teşekkür ediyorum.” ifadeleriyle son verdi.

“Bölgemizin ve Şehrimizin Üretimine Katkı Vermeye Devam Edeceğiz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Türkiye’de yıllık 20-22 milyon tona yakın buğdaya ihtiyaç duyulduğunu ve ülke genelinde yaklaşık 7 milyon hektar alana buğday ekimi yapıldığını, ilimizde ise bu oranın 67 bin 218 hektara denk geldiğini belirtti. Üniversitenin son yıllardaki çalışmalarıyla yaklaşık 1000 dekarlık araziyi ıslah ederek tarım uygulamalarına kazandırdığını ifade eden Rektör, bu kapsamda Üniversitede bölgesel kalkınma odaklı yaklaşım temelinde bölgenin ve Niğde’nin üretimine katkı verilmeye devam edildiğini belirtti. Konuşmasında “Tarım alanında ülkemizin önde gelen yükseköğretim kurumu olarak bölgesel sorunların çözümünü ve tarımsal verimliliği artırıcı bilgi ve teknoloji geliştirmeyi amaçlayan uluslararası bir üniversite olmayı hedeflemekteyiz. Araştırma Merkezinde bölge iklimine uygun bitki desenlerinin belirlenmesine yönelik araştırma projelerine, çalıştaylara, kongrelere ve bilimsel toplantılara öncelik vermeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer veren Rektör Uslu, son olarak “Hasadımızın ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni eder, üreten ve çözüm sunan üniversite misyonuyla ülkemize ve bölgemize katkı sağlamaya devam edeceğimizi buradan ifade ediyorum.” dedi.

Program, hasat faaliyetlerinin Vali Çelik ve Rektör Uslu tarafından yerinden incelenmesinin ardından son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.