DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NÖHÜ’DE 60+ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ HAYATA GEÇİYOR

NÖHÜ’DE 60+ TAZELENME ÜNİVERSİTESİ HAYATA GEÇİYOR
17.09.2026
13
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde (NÖHÜ), 60 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam boyu öğrenme süreçlerine katılmalarını, sosyal hayatta daha aktif yer almalarını ve yeni bilgiler edinmelerini amaçlayan 60+ Tazelenme Üniversitesi’nin tanıtım ve lansman programı gerçekleştirildi.

NÖHÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi’nde düzenlenen programa Niğde Valisi Nedim Akmeşe, Niğde Belediye Başkan Vekili Bülent Küçüktuna, NÖHÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Başaran Öztürk, Genel Sekreter Abdülgani Özkan, fakülte dekanları, akademisyenler, 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrenci adayları ve davetliler katıldı.

EĞİTİMLER 6 EKİM’DE BAŞLAYACAK

Yaklaşık bir yıllık hazırlık sürecinin ardından hayata geçirilen 60+ Tazelenme Üniversitesi’nde eğitimler 6 Ekim 2026 tarihinde başlayacak. 12 hafta sürecek programda 60 yaş ve üzeri katılımcılar haftada iki gün teorik ve uygulamalı derslere katılacak.

Alanında uzman gönüllü akademisyenlerin vereceği eğitimlerde kendini tanıma ve iletişim başta olmak üzere farklı alanlarda dersler yer alacak. Programın ilk dersini ise NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu verecek.

Eğitimlerin yanı sıra öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmaları ve toplum yararına yönelik çeşitli projeler geliştirmeleri de hedefleniyor.

USLU: “YAŞLILIĞI HAYATIN DIŞINA ÇEKİLME DÖNEMİ OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Lansman programında konuşan NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Tazelenme Üniversitesi’nin hayat boyu öğrenme ve aktif yaşlanma anlayışını güçlendiren önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

60 yaş üzerindeki vatandaşların sosyal hayattan kopmadan öğrenmeye, üretmeye ve aktif kalmaya devam etmelerini amaçladıklarını belirten Uslu, farklı alanlardaki eğitimlerin yanı sıra spor ve uygulamalı çalışmalarla katılımcılara yeni bir öğrenme ve sosyalleşme ortamı sunulacağını ifade etti.

Rektör Uslu, “Yaşlılığı hayatın dışına çekilme dönemi olarak değil, bilgi ve tecrübenin topluma yeniden kazandırıldığı değerli bir dönem olarak görüyoruz.” ifadelerini kullanarak, yılların getirdiği bilgi ve tecrübenin toplum açısından önemli bir değer olduğuna dikkat çekti.

Program, şiir dinletisi ve müzik konserinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.