VALİ AKMEŞE’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI
Niğde Valisi Nedim Akmeşe, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, şehit ve gazilerin vatanın bölünmez bütünlüğü ile milletin bağımsızlığı uğruna gösterdikleri fedakârlığın hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı.
Vali Akmeşe, Türk milletinin tarih boyunca hürriyetinden ve bağımsızlığından taviz vermediğini belirterek, vatanın bölünmez bütünlüğü, Türk bayrağının dalgalanması ve mukaddes değerler uğruna mücadele eden şehit ve gazilerin milletin kahramanlık destanlarının en önemli temsilcileri olduğunu ifade etti.
“Gazilerimiz Fedakârlık Timsalidir”
Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiğini hatırlatan Akmeşe, bu anlamlı günün yıl dönümünün Gaziler Günü olarak vefa ve gururla idrak edildiğini kaydetti.
Gazilerin, vatanın her karış toprağını kahramanca savunduğunu belirten Vali Akmeşe, “Gazilerimiz, aziz milletimizin birlik, beraberlik ve fedakârlık timsalidir. Devletimiz ve milletimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kahraman gazilerimizin ve şehit emanetlerimizin yanında olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Şehit ve gazilerin bıraktığı kutsal mirası korumanın önemli bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Akmeşe, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.
Vali Nedim Akmeşe mesajının sonunda, başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle andı. Hayatta olan gazilere sağlık, huzur ve esenlik dileyen Akmeşe, tüm gazilerin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.