NİĞDE SON DAKİKA
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESAJI
NİĞDE’DE 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜVENLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KADINLAR GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR
NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 33 YENİ DOKTORU MİSAFİR ETTİ
BAŞKAN UĞURLU’DAN ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK: KIRTASİYE MALZEMELERİ HAZIR!
NİĞDE VALİLİĞİ VE PAYDAŞLARINDAN YENİ EĞİTİM PROJESİ: DENETİMLİ SERBESTLİKTE MEYVE AĞAÇLARI AŞILAMA VE BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE MESAİ DIŞI POLİKLİNİK HİZMETİ DEVAM EDİYOR
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN DOLANDIRICILIK UYARISI
51 HABER GAZETESİ’NDEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ZİYARETİ
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI DOLAYISIYLA KONFERANS DÜZENLENDİ
ANKARA TEMASLARIYLA NİĞDE’DE DEV PROJELER HAYATA GEÇİYOR
ULUKIŞLA BELEDİYE BAŞKANI ALİ UĞURLU’DAN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ MÜJDESİ
BAŞHEKİM DOĞAN’A BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR’DEN ZİYARET
NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN COŞKULU SEZON AÇILIŞI
NİĞDE’DE 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
NİĞDE’DE ŞEHİT AİLELERİNE YÖNELİK ÖRNEK SAĞLIK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 33 HEKİM ATANDI
NİĞDE’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 102. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
HAYIRSEVER VATANDAŞ, NİĞDE BELEDİYESİ’NE MOBİL AŞEVİ BAĞIŞLADI
BOR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ ATANDI
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

15 TEMMUZ ZAFERİ 8.YILDÖNÜMÜNDE COŞKUYLA KUTLADI

15 TEMMUZ ZAFERİ 8.YILDÖNÜMÜNDE COŞKUYLA KUTLADI
17.07.2024
123
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Valilik bahçesinde bir dizi etkinliğin icra edildiği program tertip edildi. Programa Vali Sayın Cahit ÇELİK, Eşi Nermin ÇELİK Hanımefendi, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sayın Cumali İNCE, Eşi Sayın Sevim İNCE, Niğde Belediye Başkanı Sayın Emrah ÖZDEMİR, Eşi Sayın Duygu ÖZDEMİR, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Hasan USLU, İl Emniyet Müdürü Sayın Adnan ÖZDEMİR, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sayın Gürol OKYAR, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, protokol üyeleri, aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, kahraman gazilerimiz ve binlerce vatandaş katıldı.  

        Milli Birlik yürüyüşü ve Fener Alayının ardından Valilik bahçesinde 15 Temmuz Anı Defteri, Vali Sayın Cahit ÇELİK ve protokol üyeleri tarafından imzalandı.

 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 15 Temmuz konulu sinevizyon gösteriminin sunulduğu programda konuşan Vali Sayın Cahit ÇELİK;

“15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, asil milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin inanç ve kararlılığı ile bertaraf edilmiştir. Demokrasi ve vatan uğrunda 253 kahramanımız şehit, 2193 kahramanımız ise gazi olmuştur.

O gece, aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizin, ülkemizin dirliğine, birlik ve beraberliğine, bütünlüğüne yönelik hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruş sayesinde hainler yenilgiye uğratılmış, 15 Temmuz bir İstiklal ve istikbal destanı olarak şanlı tarihimizde yerini almıştır. Bu millet, Malazgirt Zaferi’nde, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, aynı inanç ve kararlılıkla, bu ihanete geçit vermemiştir.

Devletimizin istikbaline, milletimizin bağımsızlığına okyanus ötesinden hain işbirlikçiler eliyle pranga vurulmaya kalkışılan İhanet gecesini canları pahasına karanlıktan aydınlığa çeviren kahramanlarımız arasında tabiki Niğdeli vatansever hemşehrilerimiz de vardı. Bu kürsüden isimlerini okumak suretiyle aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha saygıyla anmak istiyorum.

Başta memleketimizin yiğit evladı Ömer Halisdemir (Ankara) olmak üzere, Ramazan Konuş (Ankara / Çankaya), Hakan Ünver (Ankara / Yenimahalle), Varol Tosun (Ankara), Kemal Tosun (İstanbul / Merkez) ve Yalçın Aran (İstanbul / Pendik) isimlerini okuduğum kahramanlarımız vatanımızın bağımsızlığı ve demokrasimiz uğrunda en değerli varlıkları olan canlarını feda ettiler. Onların aziz hatıraları, yüreklerimizde daima yaşayacaktır.

Kıymetli vatandaşlarım bu gece Kahramanımız Ömer Halisdemir’in kıymetli babası Hasan Hüseyin Amca ve değerli aile üyeleri aramıza teşrif ettiler, bu vesileyle şahsım ve milletimiz adına böylesine kahraman bir evladı yetiştirdikleri için huzurlarınızda Hasan Hüseyin Amca’ma teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Niğdeli kahramanlarımız Veyis Eroğlu (Ankara / Kızılay), Sedat Özoğlu (İstanbul / Boğaz Köprüsü), Alaattin Gümüşhan (Ankara / Genelkurmay Başkanlığı), ve Bilal Akkuş (İstanbul / Sancaktepe) o gece büyük bir cesaret ve kararlılıkla mücadele ederek gazi oldular. Onların fedakarlıkları sayesinde, bugün burada özgürce yaşayabiliyoruz.

Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla gencinden yaşlısına halkımız, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin vatansever mensupları ve emniyet güçlerimiz, darbe girişimine engel olmuş ve hainlere en ağır şekilde karşılık vermiştir. Bu kalkışma, “Milletin Zaferi” olarak tarihe geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti hamdolsun ki büyük ve güçlü bir devlettir. Ülkemizin hızlı yükselişini, gelişip büyümesini, bölgemizdeki fark edilen gücü ve etkinliğini hazmedemeyen karanlık güçler ve dış mihraklar hiçbir zaman başarılı olamayacaktır.

Ülkemizin birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü bozmaya çalışan o üst akıl ne yaparsa yapsın ne kadar uğraşırsa uğraşsın, milletimiz ve devletimiz hedeflerinden asla taviz vermeyecektir. İşte bu nedenle, ülkemizin üzerine oynanan kirli oyunlara ve projelere karşı her zaman uyanık ve dikkatli olmalıyız. 15 Temmuz gecesi kalkışılan hain darbe girişimini unutmamalı, hatırlamalı ve anlatmalıyız. Milletimizin destansı mücadelesini, şehitlerimizin hatırasını ve gazilerimizin kahramanlığını hep yaşatmalıyız.

Milletimizin milli iradeye ve demokrasiye olan inancı hiçbir zaman eksilmeyecek, gelecek nesillerce yaşatılacaktır. Devletimizin son yıllarda dış politikada, enerjide, savunma sanayinde, ulaştırma ve altyapıda, teknoloji, havacılık, eğitim, sağlık ve benzeri alanlardaki başarılı atılımları artarak devam edecek, bu aziz vatan için her zaman olduğu gibi demokrasi, birlik ve beraberlik nöbetimiz İnşallah sonsuza dek sürecek, Vatan Milletin, İrade Milletin Olacaktır!

Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğü uğrunda, bizlerin huzur, refah ve geleceği için gözünü kırpmadan canlarını feda eden başta Niğde’mizin kahraman evladı Ömer Halisdemir’i ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

Milletimizin zaferini kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.  

Program çerçevesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programı’nda yaptığı konuşma sine vizyon gösterimi olarak yayınlandı.

        Konuşmaların ardından program, mehteran takımı gösterisi, tasavvuf musiki dinletisi ve konserle devam etti. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı saat 00:13’te tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de camilerde sela okunması ile program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.