NİĞDE SON DAKİKA
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESAJI
NİĞDE’DE 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜVENLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KADINLAR GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR
NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ 33 YENİ DOKTORU MİSAFİR ETTİ
BAŞKAN UĞURLU’DAN ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK: KIRTASİYE MALZEMELERİ HAZIR!
NİĞDE VALİLİĞİ VE PAYDAŞLARINDAN YENİ EĞİTİM PROJESİ: DENETİMLİ SERBESTLİKTE MEYVE AĞAÇLARI AŞILAMA VE BUDAMA EĞİTİMİ BAŞLIYOR
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE MESAİ DIŞI POLİKLİNİK HİZMETİ DEVAM EDİYOR
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN DOLANDIRICILIK UYARISI
51 HABER GAZETESİ’NDEN YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ZİYARETİ
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI DOLAYISIYLA KONFERANS DÜZENLENDİ
ANKARA TEMASLARIYLA NİĞDE’DE DEV PROJELER HAYATA GEÇİYOR
ULUKIŞLA BELEDİYE BAŞKANI ALİ UĞURLU’DAN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ MÜJDESİ
BAŞHEKİM DOĞAN’A BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR’DEN ZİYARET
NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN COŞKULU SEZON AÇILIŞI
NİĞDE’DE 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
NİĞDE’DE ŞEHİT AİLELERİNE YÖNELİK ÖRNEK SAĞLIK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NE 33 HEKİM ATANDI
NİĞDE’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NIN 102. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI
HAYIRSEVER VATANDAŞ, NİĞDE BELEDİYESİ’NE MOBİL AŞEVİ BAĞIŞLADI
BOR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE YENİ ŞUBE MÜDÜRÜ ATANDI
DOLAR 33,9762
EURO 37,6709
ALTIN 2.725,36
BIST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE BÖLÜM TERCİH VE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE BÖLÜM TERCİH VE TANITIM GÜNLERİ BAŞLADI
23.07.2024
148
A+
A-

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde tercih ve tanıtım heyecanı başladı. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda 15 fakülte, bir Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ve 6 meslek yüksekokulu bünyesindeki 66 lisans, 49 ön lisans olmak üzere 115 ayrı bölüm ve programına 5480 yeni öğrencisini bekleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, bu kapsamda Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü öncülüğünde tüm birimleriyle 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanyası’nı uygulamaya koydu.

Kampanya Kapsamında Yüzde 100 Doluluk ile Nitelikli Öğrencinin Üniversiteyi Tercihi Amaçlanıyor

Lisans düzeyindeki 66 bölüm ve programa, özel yetenek sonuçlarına göre öğrenci alımı da dâhil 2934, ön lisans düzeyindeki 49 bölüm ve programa ise 2301 öğrencinin alınacağı üniversitede, 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanyası kapsamında son üç yılda olduğu gibi kontenjanlarda yüzde 100 dolulukla birlikte nitelikli öğrencinin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesini tercih etmesi temel amaçlar olarak belirlendi. Bu bağlamda iletişim stratejisi ve medya planlamasında özellikle aday öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, dijital medya platformlarıyla birlikte geleneksel medyaya da başvuracak.

Tercih Rehberliği İçin Yüz Yüze ve Çevrim İçi Tanıtım Etkinlikleri Düzenlenecek

Kampanya sürecinde yeni medya ile geleneksel medya ortamları aracılığıyla hedef kitleye Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve akademik birimlerinin tanıtılmasının yanında aday öğrencilere yönelik tercih rehberliği için yüz yüze ve çevrim içi (online) tercih ve tanıtım etkinlikleri de düzenlenecek. Bu çerçevede çevrim içi (online) tercih ve tanıtım rehberliği 25-26 Temmuz 2024 tarihlerinde, akademik birimlerin tanıtım stantlarının yer alacağı yüz yüze tercih ve tanıtım etkinliği ise 30 Temmuz 2024 tarihinde Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamında akademik birimlerin temsilcileri tarafından aday öğrencilerin soruları yanıtlanacak ve YKS 2024 sınav sonuçlarına göre tercih rehberliği hizmeti verilecek.

Üniversitemizde Yeni Dönemde İlk Defa Öğrenci Alacak Bölümler

2024-2025 Eğitim Öğretim yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 15 fakülte, bir konservatuvar ve altı meslek yüksekokulundaki bölüm ve programların yanında yeni açılan üç bölüme/programa da ilk defa öğrenci kabulü gerçekleştirilecek. Bu kapsamda İletişim Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü’ne 25, İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümü’ne 30, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Mahkeme Büro Hizmetleri Programı’na 30, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İş ve Uğraşı Terapisi Programı’na 30, Bor Meslek Yüksekokulu Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı’na 40 öğrenci alınacak. Öte yandan kapalıyken bu dönemde aktif olan Bor Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Programı ise 20 kontenjan ile yeniden öğrenci alacak.

Yeni dönemde ilk defa öğrenci alacak bölüm ve programlarına yönelik aday öğrenci tercihini de amaçlayan 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanyası’nda bu doğrultuda iletişim stratejileri geliştirilerek içerikler hazırlanıyor.

“Yeni Öğrencilerimizi Sabırsızlıkla Bekliyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, her geçen gün gelişerek büyüyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin yeni öğrencilerini sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Üniversitemizin son üç yılda olduğu gibi bu yıl da yüzde 100 doluluğa ulaşacağını ve nitelikli öğrencilere kavuşacağını belirten Rektör, 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanya’mızın bu çerçevede hazırlanarak hayata geçirildiğini belirtti. Ayrıca 2023 üniversite tercihleri dönemindeki kampanyaya tüm paydaşların destek verdiğini hatırlatan Rektör Uslu, konuşmasının devamında “Bu yıl da tüm paydaşlarımızı kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Anadolu’nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı Üniversitemiz, önümüzdeki dönemde de yeni ve nitelikli öğrencileriyle bölgemizin kalkınmasında öncü ve yenilikçi konumunu sürdürecektir.” dedi.

Rektör son olarak 2024 üniversite tercih döneminin aday öğrenciler ile Üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ederek kampanyamızda emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.