DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NÖHÜ’DEN ÇEVRE SAĞLIĞINA KATKI SUNACAK PROJEYE TÜBİTAK DESTEĞİ

NÖHÜ’DEN ÇEVRE SAĞLIĞINA KATKI SUNACAK PROJEYE TÜBİTAK DESTEĞİ
28.09.2024
176
A+
A-

Son yıllarda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde, öğretim elemanları ve öğrencilerin projelerine yönelik desteklerin artması için çeşitli stratejiler geliştirildi ve önemli çalışmalara imza atıldı. Bu çabalar sonucunda proje desteklerinin her geçen gün arttığı görülüyor. Bu kapsamda, üniversitenin bir öğretim üyesi, inşaat sektörü ve çevre sağlığına katkı sağlayacak bir doktora sonrası araştırma projesiyle TÜBİTAK’tan yurt dışı araştırma bursu almaya hak kazandı.

Proje, Trafikten Kaynaklı Zehirli Gazların Bina Hava Kalitesine Etkisini Azaltmayı Hedefliyor

Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Şeyda Adıgüzel Istıl’ın yürütücülüğünü yaptığı, “Reducing The Effect of Traffic-Induced NO2 Emission on Indoor Air Quality in Main Road Facade Buildings Ventilated by Natural Ventilation Method with Graphene-Added Nano Fiber Window Filter Systems” başlıklı proje, TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında 2024 yılı birinci dönemde desteklenmeye layık görüldü.

Proje, ana yollara cepheli binalarda trafikten kaynaklanan azot dioksit (NO2) emisyonlarının, grafen katkılı nanofiber filtre sistemleri kullanılarak bina içi hava kalitesine olumsuz etkisini azaltmayı amaçlıyor. Bu kapsamda altı ay sürecek araştırmalar, Danimarka Teknik Üniversitesi’nde (Technical University of Denmark) gerçekleştirilecek.

Proje Destekleri Her Geçen Gün Artıyor

Üniversite yönetimi, özellikle son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda dış kaynaklı proje desteklerinin ciddi oranda arttığını ifade ediyor. Üniversite, bölgesel kalkınma ve öncelikli alanlarda ihtisaslaşarak topluma hizmet etme vizyonuyla projelere destek vermeye devam ediyor. Proje yöneticileri, bu tür projelerin ulusal ve uluslararası arenada üniversitenin bilinirliğine katkı sağladığını ve toplumun ihtiyaçlarına yanıt verdiğini belirtti.

Hem inşaat sektörü hem de çevre sağlığı için büyük önem taşıyan projeyi yürüten Dr. Şeyda Adıgüzel Istıl, başarılarından ötürü tebrik edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.