NİĞDE SON DAKİKA
REKTÖR USLU ÖĞRENCİLERİN GÖRÜŞLERİNİ DİNLEDİ
ALTUNHİSAR İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETE AÇILDI
HEMŞEHRİMİZ GÜLİN ÖZTÜRK PROFESÖRLÜK ÜNVANINI ALDI
NİĞDE’NİN DEĞERLİ AKADEMİSYENİ PROF. DR. İBRAHİM ÖZTÜRK, YAKINÇAĞ TARİHİ ANABİLİM DALI’NA PROFESÖR OLARAK ATANDI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİNDEN İKİ ALTIN MADALYA BAŞARISI
3. NİĞDE ULUSAL KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE II. KARİYER PSİKOLOJİK DANIŞMANLIĞI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
KOP’TAN TARIM ARAZİLERİNİN ISLAHI İÇİN ÖNEMLİ DESTEK
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ, YERLİ GÜNEŞ HÜCRELERİ PROJESİYLE TÜBİTAK’TAN BURS KAZANDI
GASTRONOMİ FESTİVALİNE MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ
DEVLET ESKİ BAKANI AKIN GÖNEN’DEN ÖNERİ
BOR SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İNŞAATI HAKKINDA DERNEKTEN İLK ADIM
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ UZKURT: NİĞDE’YE 95 YENİ TABİP ATAMASI YAPILDI
ECZACILAR ODASI’NDAN BAŞHEKİM DOĞAN’A ZİYARET
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ THE 2025 SIRALAMALARINDA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR
NİĞDE BELEDİYESİ SANAT GALERİSİ ÖNEMLİ BİR SERGİYE DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
BÜYÜK ZAFERİN ŞEHİT VE GAZİLERİ UYANSALAR!
NÖHÜ TIP FAKÜLTESİ, TÜRKİYE’DE İLK 10’DA YER ALDI
JAPON BÜYÜKELÇİ TAKAHİKO’DAN TABAL GASTRONOMİ EVİ’NE ÖVGÜ
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜRK-JAPON İLİŞKİLERİ PANELİ DÜZENLENDİ
DOLAR 34,1878
EURO 37,0546
ALTIN 2.978,08
BIST 9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 12°C
Az Bulutlu
Niğde
12°C
Az Bulutlu
Cum 11°C
Cts 13°C
Paz 13°C
Pts 14°C

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜRK-JAPON İLİŞKİLERİ PANELİ DÜZENLENDİ

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE TÜRK-JAPON İLİŞKİLERİ PANELİ DÜZENLENDİ
08.10.2024
81
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Japonya’nın Türkiye Büyükelçiliği iş birliğiyle, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100. yılına ithafen “Bir Asırlık Dostluk: Türk-Japon İlişkileri” başlıklı bir panel gerçekleştirdi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Takahiko Katsumata, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, rektör yardımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program, her iki ülkenin milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Açılış konuşmalarını yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, 2024 yılının Türkiye ve Japonya arasında diplomatik ilişkilerin 100. yıl dönümü olduğunu belirtti. Uslu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bir asırdır iki ülke arasındaki ilişkiler her alanda dostane bir şekilde vuku bulmuştur. Bu ilişkilerin kurulmasında emeği geçen devlet büyüklerine minnettarız. Üniversite olarak Japonya’daki üniversitelerle öğrenci ve öğretim üyesi değişimi başta olmak üzere her türlü iş birliğine hazırız. Ayrıca, üniversitemizde Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün açılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir.”

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Takahiko Katsumata ise konuşmasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin 1890 yılında Ertuğrul Fırkateyni kazası ile başladığını ve 1924’te Lozan Antlaşması ile resmi diplomatik ilişkilerin kurulduğunu hatırlattı. Katsumata, “İki ülke arasında köklü ve güçlü bir bağ bulunmaktadır. Bu bağın geleceğe taşınması için karşılıklı etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. Bugün burada bu dostluk hakkında daha fazla bilgi edinmeniz beni sevindiriyor.” dedi.

Panelde ayrıca, Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tarihi, günümüzdeki durumu ve geleceği ele alındı. Moderatörlüğünü Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Yalap’ın yaptığı panelde, Birleşmiş Milletler Barış ve Kalkınma Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ljiljana Markovic çevrim içi olarak katıldı. Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Merthan Dündar, Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Ali Volkan Erdemir ve Dr. Öğr. Üyesi Nihan Kara Sencer ise iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler üzerine bilgi verdi.

Panelin ardından, ünlü Japon yönetmen Hayao Miyazaki’nin “Ruhların Kaçışı” adlı anime filmi gösterildi. Program, hediye ve belge takdimi ile Türk-Japon Dostluk ve Hatıra Ormanı’nın kurulmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.