DOLAR 32,5866
EURO 34,8556
ALTIN 2.493,07
BIST 9.697,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 27°C

73 bin 55 öğrenci karne aldı

73 bin 55 öğrenci karne aldı
20.01.2023
196
A+
A-
Niğde’de 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona eren birinci döneminde, 73 bin 55 öğrenci karne almanın heyecanını yaşadı. Niğde Valisi Mustafa Koç, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ile Zahide Sefer İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere karnelerini verdi, hikaye kitabı hediye etti.

Vali Mustafa Koç, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı birinci yarıyıl karne dağıtım törenine Zahide Sefer İlkokulunda katılarak; öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini veren  Koç, çocuklara yarıyıl tatili süresince dinlenmeleri ve eğlenmelerinin yanı sıra kitap okumayı ihmal etmemeleri konusunda nasihatlerde bulundu.

Karne dağıtımı esnasında velilerle de uzun uzun sohbet eden Vali Mustafa Koç, “Eğitim bir süreçtir. Yarıyıl dönemi ise yoğun bir temponun ardından yavrularımız için hem dinlenme hem de bir sonraki dönem için enerji depolamak adına iyi bir fırsattır.

Yine bu tatil süresi, velilerimize, çocuklarımızın eğitim durumlarını analiz ederek eksiklerini görme ve değerlendirme fırsatı sunması açısından oldukça önemli. Asla unutmayalım ki; başarı tek başına çocuğa bağlı değildir. Velilerimize, öğretmenlerimize düşen vazifeler var. Benim velilerimizden isteğim karnesinde kırık not var diye çocuklarımıza kızmayalım. Dersler her zaman telafi edilebilir” dedi.

Karne dağıtımı sonrası basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan Koç, “Öncelikle sevgili yavrularımıza ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum. Çocuklarımız, bugün az sonra çalacak son zille birlikte yorucu bir yarıyılı geride bırakıyorlar. Bizler de öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olmak amacıyla 985 öğrencimizin eğitim gördüğü zahide sefer ilkokulundayız. Niğde’de toplam 5594 öğretmenimizin görev yaptığı, 384 okulumuzda 73 bin 53 öğrencimiz karne alacaklar. Şüphesiz ki, Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşerî gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Milletimizin varlığının, değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının; Tarihine, Milletine, Devletine, Bayrağına, Vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu sebeple en temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almasıdır.Çocuklarımızı iyi yönlendirmek, onları sadece test çözen, ders çalışan bir kişi olarak değil aynı zamanda sosyal hayatı olan, ülkesiyle, devletiyle bağlantılı, ülkesindeki gelişmelere duyarlı, okuyan, yazan, okuduğunu anlayan, analiz eden, sorgulayan evlatlar olarak yetişmesini istiyoruz. Bunun için anne ve babalara, velilere de büyük görev düşüyor. Onları siz de motive edin, yönlendirin; bol bol kitap okusunlar. Okudukları zaman da mutlaka ne okuduğunun farkında olsun, anlasın, analiz etsin; okuduğu her kitaptan, her parçadan bir ders çıkarmayı bilsinler. Bunu ancak anneler, babalar yapabilir.

Bu duygu ve düşüncelerle öğrencilerimize tekrar iyi tatiller diliyorum. Dinlenip eğlenirken kitap okumayı ihmal etmesinler diyorum” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.