NİĞDE SON DAKİKA
TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL “DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE GAZETECİLİĞE VURULAN DARBE…”
VALİ CAHİT ÇELİK VE EŞİ NERMİN ÇELİK’İN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DEMİR YOLU İÇİN 15 AĞUSTOS VEYA 13 EKİM’DE BİTİM TARİHİ BELLİ İHALE BEKLİYOR!!!
BAŞKAN DİNÇER’İN HEDİYESİ ÇANKIRI VALİSİ,BELEDİYE BAŞKANI VE GAZETECİLERİN MAKAMLARINDA!
NÖHÜ AKADEMİSYENİ, ASTIM HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK PROJESİYLE TÜBİTAK DESTEĞİ ALDI
NİĞDE’YE GENEL BAKIŞ: SOSYAL REFAH
NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ
ÇANKIRI’DAN İZLENİMLERİM
NÖHÜ İLE YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
NİĞDE’DE “AİLE YILI” KAPSAMINDA AİLE KOROSU KURULDU VE İLK KONSERİNİ VERDİ
BOR YARDIM SEVENLER DERNEĞİ, ÖĞRENCİLER YARARINA İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞACAK
“SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR!” DR. BURAK YÜRÜK AMELİYAT ETTİĞİ HASTASININ HEDEFİ OLDU
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BOR ŞUBESİ 15. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
ÇANKIRI SAĞLIK İL MÜDÜRÜ’NÜN YEMEKLERİDE GELVERİ GÜVECİNDE PİŞECEK
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
BAŞKAN ÖZDEMİR İFTARINI BELEDİYE PERSONELİYLE YAPTI
İLK SÖZDEN 21,YATIRIM PROĞRAMINA ALINMASINDAN 8 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN YAPILMAYAN İHALE!!!
TÜRK SAĞLIK-SEN BAŞKANI ADNAN ÖZER’DEN SAĞLIKTA ŞİDDETE TEPKİ
KIZILCA ATATÜRK ORTAOKULU FLOOR CURLİNG ŞAMPİYONASINDA FIRTINA GİBİ ESTİ
NİĞDE’YE GENEL BAKIŞ: ÜNİVERSİTE-KENT İŞ BİRLİĞİ
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

BAŞKAN DİNÇER’İN HEDİYESİ ÇANKIRI VALİSİ,BELEDİYE BAŞKANI VE GAZETECİLERİN MAKAMLARINDA!

07.03.2025
148
A+
A-

Genel olarak seksenli yıllarda başlayan fakat  seri olarak 2000 yılından itibaren ivme kazanan 2019’dan itibaren ise Aksaray’ın başta yer yüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesine vesile olan ilkler ve tekleriyle sahip olduğu bir çoğu dünyada eşleri olmayan kudretten yaratılanlarla  bu  topraklarda geçen kadim tarihte yaşayanlar tarafından oluşturulan tarihi ve turistik yerlerle termalinin tanıtılmasına Çankırı’ dada devam edildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren TİGAD  Genel Başkan Yardımcısı ve Aksaray il temsilcisi gazetemiz muhabir ve yazarı  Ali Genç;

“  Doksanlı yıllarda Verimlilik merkezi tarafından yapılan konferans ardından1988- 2000 yıllarındaki Batı Avrupa ülkeleri ve Balkan ülkelerindeki ziyaretlerimizde.

2004,’den itibaren günümüz iletişim bakanlığının o zamanki ismi olan Basın Yayın kurumu tarafından  illerin yetkilileri ve İstanbul Gazeteciler Cemiyetleriyle Avrupa Birliği  bakanlığı  ve İngiltere Büyük Elçiliği iş birliğiyle Kayseri, Niğde, Konya ve Isparta illerinde ki toplantılara katılan meslektaşlarımıza Aksaray’ı tanıtmayı sürdürdük.

2018 yılında kurucusu olduğum ve ilk çalıştayı 2022 de yapılan derneğimizin çalıştaylarından önce ilimizin  değerlerinin tanıtımına 2019 yılında Posta gazetesi spor muhabir ve yazarı  Çapan Tevatır ile birlikte Ankara Kültür Derneğinin düzenlediği etkinlikte yaptık.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan tarafından isteğimiz üzerine sağlanan Aksaray’ın tarihi ve turistik yerlerini tanıtan broşürleri Türkiye’nin dört bir yanından gelen meslektaşlarımıza ve ev sahiplerimize dağıtarak ilimizi tanıttık.

Bu çalışmalarımıza TİGAD ’ın 2022 yılında  Nevşehir temsilcisi gözü kara gazeteci Can Taşkın’ın dönemin kamu otoritelerinin kahır ekserisinin  karşı çıkmasına rağmen düzenlediği çalıştayda, ardından Kayseri’deki çalıştayda aynı şekilde ilimizin tanıtımına devam ettik.

2023 yılında başardıklarıyla gönüllere girerek Kaymakam Yüksel Özdenden ile birlikte ilimizin efsane Mülkiyelisi olan Vali Hamza Aydoğdu’nun himayesinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzden fazla meslektaşımızı.

Ardından ise aynı senenin Ağustos’unda Aksaray Belediyesi, Ahsaray Otelin sahibi iş insanı  Mehmet Tıpırdamaz, ATSO, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Kültür ve Turizm il müdürlüğü, Spor il müdürlüğü Güzelyurt Kaymakamlığı ve o zamanki Ortaköy Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir’in katkılarıyla  ülkemiz genel(ulusal) medya mensuplarını ağırlayarak gezdirip ilimizi tanıttık.

Geçen sene Mayıs ayında Batman’da ve bu sene Ocak ayında Afyonkarahisar’daki çalıştaya başkanlığımda TİGAD Ortaköy temsilcisi Mustafa Avcı ,Eskil temsilcisi Hilmi Yol, Sultanhanı  temsilcisi Hüseyin Tosun ve Oğlum Yunus Şammas’la  Aksaray’ımızın tarihi ve turistik yerleri ile termalini tanıttık.

Burada Belediye başkanı  Burcu Köksal, TİGAD Genel başkanı Okan Geçgel ve il temsilci Faruk Kılınç’a  Vali Kumbuzoğlu ve Belediye başkanı Dinçer’in selamlarıyla Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ile Belediye Özel Kalem Müdürü Bahtiyar Bakar tarafından sağlanan Gelveri Güveci ve Seramik tabakla Belediye tarafından bastırılan Aksaray’la ilgili kitapları hediye ettik.

Evvelki hafta Genel başkanımız Okan Geçgel, Genel başkan yardımcısı Bayram Polat ve il Temsilcimiz Sedat Öztürk’ün samimi çabasıyla  Vali  Mustafa Fırat Taşolar’ın ev sahipliğinde düzenlenen çalış tay için Sultan Muhammed Alparslan’ın emiri Karatekin in diyarı  ülkemiz ve dünyanın en büyük tuz mağaralarına ev sahipliği yapan türkülere konu olan Ilgaz dağlarını bünyesinde barındıran Çankırı’daydık.

Ortaköy temsilcimiz Mustafa Avcı, Eskil temsilcimiz Hilmi Yol ve Kayseri Çalıştayından itibaren Aksaray ekibinin yanında olan TİGAD Niğde il temsilcisi ile katıldık.

Burada ’da ilimizin turistik değerleri ve termalini anlatan broşürlerin yanında Aksaray Belediyesi tarafından sağlanan Seramik tabakları Vali Fırat Taşolar, Belediye başkanı İsmail Hakkı Esen’e  TİGAD genel başkan yardımcısı Bayram Polat ile TİGAD il temsilcisi  Çankırı’nın emektar gazetecilerinden Sedat Öztürk’e Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’in selamlarıyla hediye ettik.

Allah(c.c.) izin verirse bundan sonrada bu çalışmalarımızı ekibimizle birlikte yüce rızası için aralıksız olarak devam edeceğiz.” dedi.(Fotoğraflar Mustafa Avcı ve Hilmi Yol)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.