AKLI İZANI VE VİCDANI OLAN İFTİHAR ETMEZMİ?!
Kendi adıma iftihar ettim ve onur duydum
Aklı izanı ve vicdanı olanın başarıya Hakkın emirleri çerçevesinde iftihar etmemek ,onur ve şeref duymaması mümkün değildir.!!!
En doğrusunu biz kullarına şah damarından daha yakın olan, bundan dolayı da kalplerimizi de bilen Rabbimin de malumu olduğu üzere genelde ülkemize özelde ise Aksaray’ımıza hizmet edenleri bende aklı izanı ve vicdanı olan herkes gibi canımdan kanımdan çok seviyorum.
Bundan dolayı Aksaray’a iğne ucu kadarda maddi ve manevi desteği olan herkesi hizmetleri oranında 1976’dan bu yana her vesile ile anıyor ve kendileriyle geçmişlerine dua ediyorum.
Daha önce özellikle efsane siyasetçilerimizi anlatırken neden sevdiğimin özetinin özetini yazdığım.
Hak izin verir ve nasip ederse ileride her biri için en az bir günlük yazıda kendilerini ve neden ne zaman Aksaray’ımıza kazandırdıkları hangi hizmetleriyle sevilmeyi hak ettiklerini yazacaklarımın başlıcaları;
Yakın tarihimizde geçmişten günümüze doğru Sultan Abdulhamit Hanın Baş yaveri Ortaköylü Hacı Ali Paşa, Çorakçı Zade Kara Vehbi(Vehbi Çorakçı) Medeni Berk ,Oğuz Demir Tüzün, Mehmet Altınsoy, Ahmet Kadığoğlu, Mehmet Dalkılıç, Muhammed Taki Tatlıpınar,Muhammed Emin Gürün,Profesör Bekir Deniz Raşit Daldal, Mahmut Öztürk Kaymakam Yüksel Özden, Vali Ünal Özgödek, Orhan Aydın, Arslan Tolga, İsmail Baysal, Çapan Tekeli ,Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz ,Ramazan Toprak, Ahmet Yaşar ve Ayhan Erel ve Hamza Aydoğdu ile 1994’ten itibaren her yıl andığımız “Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Sevenleri” dir.
Bunlardan 27. dönem İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’de 18. dönem Niğde ve 19. Dönem DYP Milletvekili Mahmut Öztürk gibi olabildiğince her vesile genel kurul salonu ile komisyonlarda söz alarak dönemlerinin vekillerine Aksaray’ın ilçe, belde ile köylerinin hatta mezralarının isimleri ile birlikte verilmesi gereken hizmetleri ezberleten olarak gönüllere girdi.
YALDIR’DA AKSARAY’I 27. DÖNEM VEKİLLERİNE EZBERLETMESİYLE MECLİSİN 7.VEKİLİ OLDU
Haberi okuyunca gerçekten çok mutlu oldum,.
Bu mutluluğuma asla ve asla şeytan işi olan gurura bulaşmadan onurlandım ve şeref duydum.
Nasıl onurlanmayıp şeref duymayayım ki?
2 yıldır Türkiye ve Aksaray kamuoyu tarafından takip edilen TBMM’si genel kuruluna hitaben yaptığı konuşmaları, komisyonlarda yaptığı konuşmalarıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben ve başta Ulaştırma Bakanı olmak üzere Aksaray’ın 105, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise vadesi çoktan dolan 21 yıl 5 aylık sözü olan fakat şimdiye kadar pratikte bir arpa boyu bile yol alınamayan Aksaray-Ulukışla demir yolu konusunda 2015 te başlattığı sözünü 8 yıl aradan sonra her vesileyle dile getirmesi.
Bunun için sayısını hatırlayamadığım onlarca konuşmasının yanı sıra başta konuyla ilgili olarak verdiği yazılı ve sözlü soru önergeleriyle dillendirmesi.
Defalarca genel kurulda ve bulabildiği her fırsatta ilimizin merkez ilçesi ile bağlı ilçelerinin bağlı belde ile köyleri hatta mezralarının isimlerini bile 27. dönem vekillerine ezberletmesinin karşılığını meclisin en çalışkanları içinde 7. Lik le tescil ettirdi.!!!
Bu konuda ORC Araştırma Şirketinin 10-13 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirdiği son anket çalışmasının sonucuyla tescillenen bu başarısının dile getirdiklerinin gerçekleşmesinin sağlanmasını da Hakkın kendisi ile bu konulardaki samimi olanları görmelerini bahşetmesi dileğiyle şahsım ve hemşerilerim adına Turan Yaldır Vekil hemşerimize tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.