DOLAR 32,5182
EURO 34,7882
ALTIN 2.421,52
BIST 9.708,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 27°C
Az Bulutlu
Niğde
27°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 23°C
Cts 25°C
Paz 25°C

İSTENEN SONUCUN ALINMAMASININ SEBEBİ HÜCRE UYUŞMAZLIĞI!!!

18.05.2023
323
A+
A-

İhtiyaç durumunda hastaya mutlaka kendi grubundan kan verilerek hayatı kurtarılırken, başka bir gruptan kanın verilmesi hücrelerin uyuşmamasına sebep olmasıyla kan verilenen ölümüne sebep olacağını herkes bilir.
Yani “A grubundan birine B grubu kan verilirse pıhtılaşmalar oluşur ve bu durum kan akışını kesintiye uğratarak ölüme neden olur.”.
Bu hücre uyuşmazlığını konumuza uyarlandığında ucu ucuna zıt siyasi görüşlerinin oluşturdukları ittifaklardan beklenen ve umulan sonucun alınmamasının sebebi bu birbirine tamamen zıt olanların hücrelerinin kandaki gibi uyuşmamasıdır.!!!
Mutlaka bu konunun her ilde veya genel manada partilerin ilgili uzmanları tarafından Türkiye analizi yapılacaktır.
Fakat 1977’nin genel ve mahalli seçiminden itibaren 47 yıldır seçimleri ve partilerinde çalışmalarını ve bu çalışmalarla alınan soncuları Mevla’mızın izniyle milimetrik yanılma ile bilirim.
Bu bilgi birikimiyle 2 yıldan fazla bir zaman içinde Aksaray CHP ‘nin seçimden önceki il başkanı olan Ali Abbas Ertürk’ün samimi ve istikrarlı çabalarıyla oluşan girişimleriyle birisine bizzat katıldığım CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Aksaray’daki Meslek Odaları, STK’lar, kanaat önderleri ve muhtarlarla yapılan 2 geniş kapsamlı toplantıları.
CHP’li onlarca milletvekili tarafından gruplar halinde 10 civarındaki Aksaray kazan kendileri kepçe misali ilin merkezi ilçeleri, belde ve köylerine yapılan ziyaretler ve buralarda her kesimle görüşülerek nabızlarının tutulması.
Tespit edilenlerin mahalli medyanın yanı sıra TBMM’sine gittiklerinde tespitlerini genel medya organlarına da aksettirmeleri.
Birçok milletvekilinin bu tespitlerini ilgili bakana verdikleri yazılı ve sözlü önergelerle duyurmaları.
Hatta Ali Abbas Ertürk’ün salı günkü yazımda belirttiğim TBMM’sinde yaptığı basın toplantısıyla 2018 Genel Seçimlerinde %9.5 oy alan CHP’nin bu kamuoyu tarafında satın alınan çabalarıyla bu seçimde bir milletvekilini çıkaracak oyu almasına kamuoyu tarafından kesin olarak bakılıyordu.
HÜCRE UYUŞMAZLIĞINI MAHMUT ÖZTÜRK’ÜN MİLLET İTTİFAKINA VERDİĞİ YEMEKTE TESPİT ETTİM!!!
Ali Abbas Ertürk’ün ve yönetiminin onca fedakâr ve istikrarlı çalışmalarıyla CHP’nin daha doğrusu solun merhum Arif
Toprak’ın 1983 genel seçimlerinde milletvekili seçilmesinden 40 sene sonra meclise bir milletvekili sokma şansı kesine yakın olmasına rağmen fermuar yöntemiyle CHP’nin Aksaray’da seçime İYİ Parti listesinden ve adayı Ertürk’ün ise 2. sıradan girmesiyle sonun başlangıcı oluşturuldu.
Seçim öncesi Millet İttifakına mensup partilerin il ve ilçe teşkilatları ile önde gelenlerini eski Aksaray Milletvekili Mahmut Öztürk verdiği yemekte bir araya getirdi.
Yapılan davete katıldığımda ilk gözlemim her ne kadar bir ittifak kurulmuş olsa da her partinin yönetim ve yetkililerinin aynı masada veya yan yana iki masada oturduklarını görmemle hücre uyuşmazlığının ete kemiğe bürünmesinin ilkini tespit ettim.
Kendilerine Ali Abbas Ertürk’ün aday gösterilmemesinin yanlışını belirttiğim CHP’lilerin bu konuda benimle aynı fikre sahip olduklarını görmem hücre uyuşmazlığını daha da somutlaştırırken 1. sıra adayı Turan Yaldır ve 2. Sıra adayı Ali Abbas Ertürk’ün masaları ayrı ayrı gezmeleri ise hücre uyuşmazlığına tüy dikti.
O günkü tespitimle İYİ Partinin tek vekil çıkartabileceği yönündeki birçok vesileyle belirttiğimi sandık sonuçları onayladı.
İYİ Parti listesinden seçime girilen içinde Aksaray’ında bulunduğu 5 ilin 2018 Milletvekilliği seçim sonuçların baktım.
Dileyende bakarak analiz yapabilir.
Yaptığı analizde şu anda Millet İttifakı içinde olan partilerin aldıkları oylar, bunun üstüne başta Babacan, Karamollaoğlu ve Davutoğlu ile Demokrat Partinin taraftarlarının gelmesi gereken desteğini de ilave etmenin yanında Türkiye’de 2018 genel seçimlerine katılan 59.367.469’’un üstüne 2023 seçimlerinde oy kullanma hakkı kazananların sayısının 5 milyon civarında artarak 64.191.285’e ulaşanlarında oluşturduğu %8.5 civarındaki artışta ilave edildiğinde alınan sonuç hücre uyuşmazlığını daha iyi şekilde ortaya koyar.
Ortaya çıkan sonuç seçmenin parti genel başkanlarının ”Ben böyle istiyorum” un etkisinin parti mensuplarının genel başkanların emir eri olmadıkları.
Genel başkanların hücre uyuşmazlığının yanında yapılan yoğun çalışmayı da hesaba katmadan yaptıkları anlaşmaların seçmenin boşa çıkarttığı gerçeğinden ders alınması dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.