DOLAR 32,3945
EURO 34,6201
ALTIN 2.394,26
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 19°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 19°C
Cts 14°C

Türkmen Bakan Aydın Maruf ‘’Yardım etmeye değil destek olmaya geldik’’

Türkmen Bakan Aydın Maruf ‘’Yardım etmeye değil destek olmaya geldik’’
28.02.2023
229
A+
A-

IKBY Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan, Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf’deprem bölgesine gönderilmek üzere destek aracı ile birlikte Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.
Yardım etmeye değil destek olmaya geldik diyen Türkmen bakan Maruf, destek kolilerin içinde bulunduğu kamyonu Kızılay görevlilerine teslim edilmesinin akabinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Maruf “İnşallah bu acı günlerde geçer. Geçmişte de Türkiye’de birçok felaketler olmuştu. Türkiye hepsini atlattı. Bunları da aşar. Türkiye Cumhuriyeti önemli bir ülkedir, güçlü bir ülkedir. Şu anda birlikte olma zamanıdır. Dayanışma içerisinde çalışmak zamanıdır. Şu anda zor bir süreç var. Bunları aşmak için gerçekten birlikte olmak önemlidir, birlikte hareket etmek önemlidir. Bu bir yardım değil, destektir. Biz her zaman Iraklı Türkmenler olarak her zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında da olmak bizim için bir gururdur. Ayrıca da bizim için bu milli bir meseledir. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti’nin yanındayız. Çünkü geçmişten bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti bölgede olan bütün insanlara sahip çıkmıştır. Başta Türkmenler olmak üzere bizimle yaşayan Kürt kardeşlerimize, Arap kardeşlerimize, Hıristiyan kardeşlerimize de zor şartlar altında olan geçmiş dönemde hepsine bir destek sağlamıştır. Hepsine destek vermiştir. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı.
Kerkük başta olmak üzere Irak Türkmenleri adına Türkmeneli bölgesinden 6 Şubat’tan sonra deprem gününden itibaren, Iraklı Türkmenler bir seferberlik ilan edildi. Bugüne kadar bu destek kampanyası devam etti. Bundan sonrada bu destek devam edecek” dedi.
Açıklamanın ardından Bakan ve beraberindekiler Şırnak’a doğru yola çıktı. Şırnak vali yardımcısı Ali Erdoğan’ı ziyaretin ardından Şırnak Kızılay şubesi tarafından kurulan Sosyal marketi gezerek bu çalışmalarından dolayı tebrik edip Cizre Ticaret ve Sanayi odasını ziyaret ederek Cizre Ticaret ve sanayi odası başkanı Ömer Faruk Yıldırım ve yönetim kurulu ile bir araya gelerek Cizre’ye yerleşmiş depremzedelerin durumu hakkında bilgi aldıktan sonra Silopi’ye hareket etti.
Bakan Maruf, deprem bölgesinden dönen Kanaat önderi Haşim Haşimoğlu ile bir araya geldi
Asrın felaketinin gerçekleştiği 6 Şubat tarihinden bu yana 4 kezdir Türkiye gelip deprem bölgelerini ziyaret edip desteklerini ulaştıran Bakan Maruf, deprem bölgesinden yeni dönen Şırnak’ın kanaat önderlerinden Haşim Haşimoğlu ile bir araya gelerek Şırnak merkez ve ilçelerine yerleşen depremzedeler hakkında istişarelerde bulunduktan sonra Silopi’ye yerleşmiş olan depremzede aileleri ziyaret edip destek ve geçmiş olsun dileklerini sunan Bakan gece 21 sularından Habur sınır kapısı üzerinden Erbil’e döndü.
Bakan Maruf’un Şırnak programına Cizre Ticaret ve sanayi odası Başkanı Ömer Faruk Yıldırım, Türkiye Irak İş adamları derneği yönetim kurulu üyesi Reber Haşimoğlu ile Şırnak Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti başkanı Halil Azizoğlu eşlik etti.
Bakan Maruf daha önceki iki ziyaretinde de Tır ve kamyonetlerle depremzedeler için destekte bulunmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.